Guide – slik vedlikeholder du barnevognen din som en proff

 • topp-laga.jpg

  Å velge riktig barnevogn kan være vanskelig, og det er mye du må tenke på. Før du kjøper vognen din er det viktig at du spør deg selv hvilke behov og hvilken livsstil akkurat din familie har. Hvilket miljø og hvilket underlag kommer vognen til å brukes i? Hvilke hjul skal vognen ha? Skal det være en vogn med fire eller tre hjul? Ja, listen kan bli lang! Noe som er spesielt viktig å ta hensyn til når du kjøper barnevogn er underlaget der du bor. Velg en vogn som passer dine omgivelser, så slipper barnevognshjulene å slites unødvendig. 

  Et annet hett tips er å være nøye med vedlikeholdet av barnevognen din. Det er mye forebyggende du selv kan gjøre, og siden barnevognen din jo før eller siden vil utsettes for slitasje vil vi gi deg noen enkle tips til hvordan du kan forlenge brukstiden. 

 • empty.png

Hold barnevognen din ren

 • Smøremiddel

  Det er viktig at du holder vognen din ren og har på tilstrekkelig med fett eller smøreolje i hjulfestene. Gjør du ikke det kan det påvirke styringen av vognen. Tre gode produkter til barnevognsvedlikehold er silikonspray, smørefett og mikrofiberklut. 

 • Smør skikkelig

  Vær nøye med å smøre hjulene. Løsne dem fra vognen og rengjør navet, felgene og eikene. Smør med hjulfett ytterst på akslingen og fest deretter hjulet ordentlig. Svingbare hjul krever mye ettersyn.

 • Lasting av barnevogn

  Vær forsiktig når du laster vognen din, det er viktig at lasten ikke overskrider den anbefalte maksimalvekten. Last aldri noe på vognen når den er sammenslått, dette kan gjøre at den blir skjev og ikke triller rett.

 • Hjul

  Pass på så skitt, leire eller sand ikke fester seg i hjulfestet, ved håndtaket, bøylen, kalesjen eller i selve rammens brytepunkt. Dette kan forårsake gnisselyder og i visse tilfeller svekke funksjoner på vognen. Skulle dette oppstå anbefales silikonspray. Smør inn de rammede delene på vognen - og arbeid sprayen skikkkelig inn! La gjerne vognen stå over natten for å få full effekt. 

  Vær nøye med smøringen av hjulene, gjerne hver tredje måned - eller ved behov. Løsne hjulene fra vognen og rengjør både i navet, på felgene og eikene. Smør med hjulfett yttterst på akslingen og sett deretter hjulet tilbake. Svingbare hjul krever hyppig ettersyn. 

  Om du har en barnevogn med lufthjul skal du aldri stille vognen på en plastmatte, dette kan gi flekker som ikke går bort. Still gjerne vognen på et teppe, så unngår du punktering, og vær oppmerksom når du kjører. Skulle du få en punktering kan man lappe hjulet på samme måte som et sykkelhjul. Man kan også bytte slangen, men pass i så fall på at du har fått bort det som forårsaket punkteringen. Ha alltid godt pumpede dekk.

 • Trekk

  Når det regner eller snør er det viktig at du har regntrekk på barnevognen din. Tøyene i barnevogner er impregnerte, men i noen tilfeller kan fukten trenge gjennom og gi fuktskader, og i verste fall mugg. 

 • 3 raske med Jollyroms barnevognsekspert, Staffan Åberg

  Staffan Åberg arbeider som barnevogn- og bilbarnestolsekspert på Jollyroom, og han gir følgende 3 tips for å holde barnevognen i best mulig stand: 

  • Hold det alltid rent og fint i hjulfestene, du anbefales å smøre hjulene hver tredje måned, minst. På vinteren, med snø, skitt og salt kan det være nødvendig å rengjøre hver uke. Etter rengjøring anbefaler jeg at man smører hjulene. Hjullager/uinversalfett for metallfester og silikonspray for plastfester. 
  • Vognen er beregnet for den vekten som er oppgitt på vår hjemmeside. En overbelastet vogn kan bli skjev og begynne å rulle skjevt, eller til og med gå i stykker. Husk også å ikke legge ting på vognen, f.eks. i bagasjerommet på bilen. 
  • Skulle du få problemer med gnissing i vognen din, kjøp en boks med silikonspray og spray på delen hvor problemet har oppstått.