Sportsvogner

En sportsvogn er en type sittevogn for barn fra ca. 6 måneders alder, som egner seg utmerket for hverdagsbruk. Vi har sportsvogner med både 3 og 4 hjul, som er egnet for både bymiljø og røffere terreng. Velg blant sportsvogner med framovervendt eller vendbar sittedel og sportsvogner som er kåret til best i test.

Toppliste

 • 141 resultater.

  Hva er en sportsvogn?

  En sportsvogn er en fleksibel sittevogn som passer for de fleste situasjoner, og som du enkelt får med deg i kollektivtrafikken – helt enkelt en praktisk hverdagsvogn. Sportsvognen er selve grunnvognen, og den er ofte utstyrt med lett aluminiumchassis og roterbare forhjul, som gjør den enkel å manøvrere i ulike miljøer. Sportsvogner har ofte et sete med justerbar seterygg, som kan justeres til full liggestilling. I mange tilfeller kan sportsvognen gjøres om til en duovogn om du kombinerer den med en separat liggedel, eller til en kombivogn, om du bruker en liggebag. En del sportsvogner kan også brukes med babybilstol.

  Fra hvilken alder kan man bruke en sportsvogn? 

  En sportsvogn er vanligvis egnet for et barn som kan sitte oppreist uten støtte. Den kan derfor brukes ved ca. seks måneders alder, og avhengig av modell, kan bruken fortsette til ca. 4–5 års alder. Sportsvogner med ergonomisk sittedel og justerbar sittevinkel er også tilgjengelige, som når de skråstilles allerede passer for et nyfødt barn. Lengde- og vektanbefalingene for barnevogner varierer fra modell til modell, så du bør sjekke dem nøye før du tar en kjøpsbeslutning.

  Skal sportsvognen har vendbar eller fast sittedel?

  Den vendbare sittedelen er en praktisk funksjon som gjør at barnevognsetet kan snus i forskjellige retninger etter behov. Dette kan for eksempel være nyttig når du ønsker å endre barnets sitteretning, beskytte barnet mot sol eller vind, eller holde et bedre øye med barnet. Den vendbare sittedelen gir dermed foreldrene fleksibilitet og mulighet til å tilpasse bruken av vognen til ulike situasjoner. Den faste sittedelen er en enklere og mer holdbar løsning, uten bevegelige deler som kan gå i stykker eller forårsake problemer. En fast, forovervendt sittedel kan også være et sikrere alternativ, da det ikke utsettes for skader eller vridninger.

  Oppsummert: En vendbar sittedel kan tilby mer fleksibilitet og komfort, mens en fast sittedel kan være et enklere og sikrere alternativ. Til syvende og sist avhenger valget av dine egne preferanser og behov.

  Hva er forskjellen mellom en trille og en sportsvogn?

  Sportsvogner er vanligvis større og mer robuste enn triller, og har ofte mer sitte- og oppbevaringsplass. De egner seg godt for lengre turer, handleturer og turer hvor det trengs mer oppbevaringsplass og komfort. Sportsvogner kan være mer allsidige og tilby flere justeringsmuligheter, som ryggjustering, svingbare forhjul og fjæring som gjør det lettere å bevege seg på ujevnt underlag.

  Reisetriller er som regel lettere og mer kompakte enn sportsvogner, og de er lettere å slå sammen og ha med seg for eksempel på tur eller byvandring. De egner seg godt for korte turer, piknik, byvandringer og andre situasjoner der det trengs et lett og brukervennlig transportmiddel for barn. En trille kan være enklere i forhold til grunnleggende funksjoner enn en sportsvogn, og den kan ofte ha færre justeringsmuligheter.

  Finn en sportsvogn for din families behov hos Jollyroom

  I Jollyrooms sortiment av sportsvogner finner du sportsvogner av førsteklasses kvalitet, med smarte funksjoner for ethvert behov. Her kan du velge blant sportsvogner med fast, framovervendt sittedel, sportsvogner med vendbar sittedel og sportsvogner som er kåret til best i test, både som barnevognpakker med praktiske tilbehør og enkeltstående sportsvogner. Finn stilige og fleksible sportsvogner fra en rekke kjente varemerker, som blant annet Stokke, Thule, Beemoo og Baby Jogger. Med en sportsvogn gjør du trilleturen enkel og komfortabel – både for barnet og deg som forelder.