•  

  Guide

  Barnesykler

  Vår barnesykkelguide hjelper deg med å finne riktig sykkelstørrelse til barnet ditt. Sykkelguiden tar for seg hjulstørrelser og andre ting  man bør tenkte på når man velger størrelse på sykkelen, samt svarer på de vanligste spørsmålene folk har i forbindelse med kjøp av barnesykkel. Les videre og få hjelpen du trenger for å kunne gjøre et klokt kjøp!

   

 • Størrelsesguide til sykler

  Å sykle skal være trygt, morsomt og komfortabelt – bruk ditt barns høyde for å finne en passende størrelse!

 • Cykelguide_Banner_815x815_Storlek efter ålder.png
 • Barnets alder

  Barnets høyde

  Sykkelens hjulstørrelse

  Den første sykkelen 85 - 100 cm 10 tommer
  2-6 år 90 - 105 cm 12 tommer
  4-6 år 95 - 110 cm 14 tommer
  4-6 år 105 - 115 cm 16 tommer
  6-8 år 110 - 125 cm 18 tommer
  6-8 år 115 - 130 cm 20 tommer
  8-12 år 125 - 140 cm 24 tommer
  8-12 år 135 - 155 cm 26 tommer
  12 år + 150 cm + 28 tommer

   

 • Rammestørrelse eller hjulstørrelse?

  Når man snakker om tommer i forbindelse med barnesykler, sikter man som oftest til størrelsene på hjulene. Med tabellen i guiden vår, kan du matche hjulstørrelsen med ditt barns høyde. Superenkelt!

 • Hvilken størrelse skal man velge på barnesykkelen?

  Sykkelstørrelse skal velges med hensyn til sikkerhet, balanse og kontroll – barnets føtter skal nå ned til bakken når hen sitter på sykkelsetet.  

 • Finn din sykkel

 • Løpe- og balansesykler – et perfekt alternativ til de minste! 

  Til forskjell fra vanlige sykler, har ikke løpe- og balansesykler pedaler. Dette lar barna trene opp balansen på en kjempefin måte, og det gjør overgangen til en ordentlig sykkel litt lettere! 

 • Cykelguide_Banner_815x815_Storlek Springcykel.png
 •  

  Mål på innsiden av beinet

  Barnets alder

  Sykkelens  hjulstørrelse

  25 - 35 cm 2 - 4 år 10 tommer
  35 - 45 cm 3 - 5 år 12 tommer

   

 • Ikke glem sykkeltilbehøret

  Her finner du alt fra sykkelhjelmer og ringeklokker, til sykkelpumper refleksvester og mye mer. 


 • Sykkelguiden

  I vår store sykkelguide tar vi deg gjennom alt som trengs for å sikre komfort og sikkerhet til barnet ditt på når dere skal ut å sykle. Å velge riktig sykkelstørrelse er avgjørende for å skape en komfortabel og trygg sykkelopplevelse som fremmer både glede og trygghet for barnet ditt. Les videre for å finne svar på de vanligste spørsmålene foreldre stiller når de leter etter den optimale sykkelstørrelsen til barna sine.

   

 •  

  Hvordan måler man rammestørrelse på sykkelen? 

  Et vanlig spørsmål er om man bør tenke på rammestørrelse eller hjulstørrelse når man ser etter sykkel til barnet sitt. Svaret er at når du ser ulike tommemål for barnesykler, sikter disse vanligvis til størrelsen på hjulene. For barnesykler anbefaler vi å velge en størrelse basert på forholdet mellom barnets høyde og hjulstørrelsen. Bare på større sykler over 26 tommer refererer tommestørrelsen til rammestørrelsen. Lenger opp på siden får du et mer detaljert bilde av ulike barnesykkelstørrelser!


 • Hvilken størrelse på sykkelen bør barnet ha?

  Det er viktig å velge en sykkel som har riktig størrelse akkurat nå, ikke en sykkel som barnet kan vokse inn i. Størrelsen på sykkelen barnet skal ha er basert på om sykkelmodellen lar barnets føtter nå ned til bakken når barnet sitter på sykkelsetet. Når det gjelder hjulstørrelsen, avhenger det hovedsakelig av høyden på barnet. Barnet skal også kunne nå håndtakene med begge hender, selv når hen svinger. Styret skal kunne dreies 45 grader uten at barnet må slippe hendene, og når det dreies 90 grader skal det være på høyde med sykkelsetet og barnets ben, ikke mot ansiktet eller magen.

   


 • Hvor mange tommer bør hjulene på barnesykkelen være?

  Når det gjelder hjulstørrelse på barnesykler, finnes det en rekke forskjellige tommerstørrelser å velge mellom. Vår sykkelguide hjelper deg med å velge størrelsen som skaper forutsetninger for god stabilitet og fremkommelighet når barnet ditt sykler. Vår guide gjør det enkelt å finne riktig hjulstørrelse til barnet ditt, ved hjelp av en tabell som viser ulike lengder og tilhørende hjulstørrelse. Match barnets høyde med den anbefalte tommestørrelsen og fortsett derfra for å sikre en komfortabel og trygg sykkelopplevelse.