Sykler

For de sykkelinteresserte har vi et stort utvalg av sykler for barn. Her har vi blant annet barnesykler, balansesykler, løpesykler, trehjulssykler, og mountainbikes for de større barna. Vi har selvfølgelig også annet sykkeltilbehør, sykkelhjelmer, sykkelseter og mye mer!
381 resultater.

Hvilken størrelse på sykkelen skal du ha?  

Å velge riktig sykkel til barn er viktig for at de skal kunne sykle sikkert og komfortabelt og ha det morsomt. Når man refererer til størrelsen på sykkelen, oppgir man vanligvis diameteren på hjulene, i tommer. Hjulstørrelsen på sykkelen er avgjørende, ettersom den korresponderer med ditt barns høyde. Når du leter etter en barnesykkel, er det viktig å matche barnets mål med en passende sykkelstørrelse. Generelt passer 12-16-tommershjul til barn i alderen 3-5 år, mens 20-24-tommershjul passer til barn i alderen 6-11 år. Det er alltid best å la barnet prøvesykle først, om mulig, for å sikre at sykkelen er komfortabel og passe stor.

Barnets høyde

Sykkelens hjulstørrelse

85 - 100 cm           10 tommer
90 - 105 cm 12 tommer
95 - 110 cm 14 tommer
105 - 115 cm 16 tommer
110 - 125 cm 18 tommer 
115 - 130 cm 20 tommer
125 - 140 cm 24 tommer
135 - 155 cm 26 tommer
150 cm + 28 tommer

 

For å få hjelp til å velge riktig sykkel til akkurat ditt barn, ta gjerne en titt på vår sykkelguide.

 

Når kan barnet begynne å sykle?

Foreldre lurer ofte på hvilken alder et barn bør begynne å sykle i. Barn helt ned i alderen 2-3 år kan begynne med balansesykler, som gjør at de kan lære seg å beherske det grunnleggende som styring og balanse, før de går over til en vanlig barnesykkel.

I 5–6 årsalderen har barna vanligvis utviklet de motoriske ferdighetene som kreves for å kunne håndtere en barnesykkel, og kan begynne å nyte friheten det innebærer. Når det er sagt, er det viktig hele tiden å ha barnet under oppsikt i begynnelsen, og la syklingen skje i et trygt miljø. Når barnet har blitt trygt i syklingen, kan man begi seg ut sykkelstier og fortau.

 

Hvilken sykkel skal du velge?  

For å finne den perfekte sykkelen til barnet ditt, må du ta hensyn til flere ting: størrelse, modell og personlige preferanser når det gjelder design og farge.
Til små barn som oppdager gleden ved å sykle, kan en sykkel med støttehjul, en trehjulssykkel eller en løpesykkel være et godt alternative for å bygge opp selvtilliten. Når det deretter et tid for juniorsykkel, må man bare spørre barnet hva hen foretrekker – en mountainbike, kanskje? Eller en BMX?  

I tillegg til selve sykkelen må du ikke glemme sykkelhjelm. Sykkelhjelm til barn er et absolutt nødvendig sikkerhetstilbehør. Sykkelhjelmer av god kvalitet, som de man får fra Pinepeak, Hamax, K2 Sports, gir ikke bare den nødvendige beskyttelsen, men er også tilgjengelig i flere stiler som matcher ditt barns preferanser.

 

Sykkelglede til store og små!  

Når du blar rundt i vårt brede sykkelutvalg, husk at hver sykkel forteller en historie om potensielle eventyr og delte familieminner. Uansett om det gjelder rolige turer i parken eller spennende utflukter på stien, er en sykkel mer enn bare to hjul og et styre – det er en billett til frihet og barndomsglede. Jollyrooms oppdrag er å tilrettelegge for disse eventyrene med et nøye utvalgt sortiment med sykler som tilfredsstiller behovene til hver unge syklist. Velg blant populære varemerker som Pinepeak, Impulse og mange fler.


Så ta på deg sykkelhjelmen, velg den perfekte sykkelen og forbered deg på utallige timer med spenning og latter på veien eller sykkelstien i tiden framover!