•  

   

  FØRSTE BARNET-GUIDEN

   

   

  Venter du barn? La oss hjelpe deg med å finne ut hva som trengs før og etter det nye familiemedlemmets ankomst. Det er nemlig mye man må tenke på før fødselen, det må planlegges, stresses litt, og det må kjøpes inn en rekke proukter til mamma og baby. For å gjøre dette så greit som mulig for dere, har vi satt opp en sjekkliste med tips og ting det kan være lurt å ha i orden før den lille kommer til verden. Vi tar også opp hva som kan være lurt å pakke med seg i fødebagen dere skal ha med på sykehuset.  

   

   

   

Reise & Transport

Amming & Mating

BABYLEK

I HJEMMET

Barneklær

Hygiene

HVA TRENGER DU TIL DET FØRSTE BARNET?

 • REISE & TRANSPORT

  Etter den første og intense babyperioden kan det være godt å komme seg litt ut og finne på noe. Mange foreldre lengter etter den første trilleturen med barnevognen. Det er mange hjelpemidler som kan gjøre utfluktene og eventyrene deres så bra som mulig. En praktisk barnevogn og et sikkert barnesete i bilen blir  nødvendig allerede på vei hjem fra sykehuset. I tillegg kan man gjøre livet som forelder enda enklere og mer praktisk med en god stelleveske, en bæresele, et bæresjal, og en herlig og lun vognpose til barnevognen.  


  Barnevogn

  Hos oss finner du barnevogner som er kåret til Best i test. Vi har barnevogner i alle mulige hendige og stilige designs, som vil fungere ypperlig på alle de herlige trilleturene dere kommer til å ta. I sortimentet vil du finne alt fra duovogner og søskenvogner, til triller og joggevogner, fra massevis av populære varemerker. Ta også en titt blant våre varme vognposer, så barnet ditt kan holde seg varmt i kulda. Barnevognstilbehør som regntrekk og solskjermer har vi selvsagt også, samt praktiske stellevesker og stelleunderlag, så dere enkelt kan bytte bleie på den lille når dere er på reisefot. Om du er usikker, ta gjerne en titt på vår barnevognsguide!


  Bilstol

  At barnet ditt holder seg sikkert er viktig for oss. Derfor er valget av barnesete til bilen noe vi tar på største alvor. Vi har et stort sortiment med markedets beste og sikreste babybilstoler, så ditt barn skal kunne transporteres trygt i trafikken uten å bli utsatt for skade.

  Ikke glem at bilstoler har en best før-dato, og deretter ikke gir like god beskyttelse til barnet ditt. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at du ikke kjøper en brukt babybilstol, men i stedet investerer i en ny.


  Bæreseler & Bæresjal 

  Om du ikke orker, eller synes det er upraktisk, å kjøre rundt med en barnevogn, kan du ta en titt i vårt utvalg av bæreseler og bæresjal, fra massevis av populære varemerker. En bæresele eller et bæresjal lar deg bære barnet ditt nære samtidig som du har hendene frie til å gjøre annet, noe som har gjort dem til favoritter blant travle småbarnsforeldre!

   


  AMMING & MATING

  I den første tiden er det selvsagt ikke noe spørsmål om hvilken type mat man skal gi det nye familiemedlemmet. I stedet kan man tenke på om man vil amme eller mate med tåteflaske. Uansett om babyen din skal ammes eller drikke fra flaske, er det noen produkter som er fine å ha hjemme, så babymåltidet blir en koselig stund for dere begge.


  Tåteflasker 

  Med en tåteflaske blir babymåltidet enkelt og greit. For de aller minste finnes det spesialtilpassede flaskesmokker som passer babyens munn og evner.  


  Ammeprodukter

  Til amming finnes det andre hjelpemidler for både mor og barn. Hos oss finner du både elektroniske og manuelle brystpumper. Vi anbefaler en elektrisk brystpumpe om du planlegger å bruke den regelmessig. Ellers fungerer en manuell brystpumpe helt utmerket også! I tillegg har vi massevis av andre ammeprodukter, som ammeputer, brystpleieprodukter, og brystvarmerne, som kan hjepe deg når du trenger litt ekstra støtte.


  Ammeklær

  Det er ikke nødvendigvis helt lett å planlegge når en baby blir sulten, det kan komme når du minst venter det, på en restaurant f.eks, eller når du sitter på bussen. Nå for tiden er det heldigvis akseptabelt å amme overalt, men av og til kan det være vanskelig å få til i praksis, på grunn av klærne dine. Derfor har vi sørget for å ha et stort utvalg av gode ammeklær! Her finner du ammetopper, ammeponchos, amme-bh, og mye mer!


  Morsmelkerstatningsprodukter

  Om du skal mte babyen din med morsmelkerstatning, er det noen produkter som gjør det hele enklere. Som Baby Brezza sin helautomatiske morsmelkerstatnings- og vellingmaskin, som raskt tilbereder væsken i rett temperatur og uten klumper!

   


  BABYLEKER

  I den første tiden trenger ikke babyer leker. Allikevel vil hen ganske sikkert få en hel masse leker fra venner og familie. En leke babyen din faktisk kan ha moro av, er derimot en babygym, og selvsagt noen babyleker i tillegg, om du vil det.


  Babygym

  La barnet ditt ligge og kose seg med fargerike og morsomme kosedyr hengende over hodet. Ingenting er vel morsommere enn å prøve å få tak i den der sebraen som henger der oppe! Det beste med en babygym er at de underholder babyen din samtidig som de kan fungere som barnevakt i korte øyeblikk.


  Babyleker

  Babyleker, også kalt aktivitetsleker, er ikke nødvendige å ha hjemme den første tiden, men barna elsker dem! Disse aktivitetslekene er perfekte for små babyer, siden hørsel, syn og bevegelse utvikles når de leker med dem.

   


  I HJEMMET

  Det er mye i livet som forandres når man får barn, og hjemmet er en av dem.. Mye nytt må skaffes til veie i forberedelse til det nye familiemedlemmet ankomst. Her gir vi noen tips til ting i hjemmet som kan underlette i den nye tilværelsen som småbarnsforelder.  


  Sovetid 

  Alla småbarnsforeldre vet at noe av det vanskeligste med å få barn, er søvnmangelen den første tiden. Derfor kan det være smart å optimere forutsetningene for en god natts barnesøvn ved å kjøpe en god barneseng, og deilig, økologisk sengetøy. For den lille finnes det sprineklelsenger, vugger og bedside cribs. Vi har også et stort utvalg av lune og gode babynests og moseskurver, som er perfekte å sove i for babyen allerede fra første stund på fødeavdelingen! For gjøre det ekstra lunt og koselig,kan man kjøpe et mykt og varmende babyteppe!


  Stellebord

  Av hygieniske og praktiske grunner er det nesten et must å kjøpe et stellebord til det nye familiemedlemmet. Her på Jollyroom har vi et stort utvalg av stellebord og stellematter, i praktiske materialer og forskjelige farger, som kommer til å gjøre seg ypperlig i hjemmet!


  Babycall 

  Den første tiden med babyen kan være omveltende og følelsesladd. Derfor kan det være godt å slippe unødvendige bekymringer, f.eks. ved hjelp av en babycall. Med en babycall har du oppsikt med barnet ditt når dere er i forskjellige rom, og du hører det så fort hen våkner eller om noe er galt. Hos oss finner du et stort utvalg av babycalls med god lyd, lang rekkevidde og praktiske funksjoner!


  Vippestol 

  En vippestol er et perfekt hjelpemiddel når du vil ha hendene frie og samtidig føle deg trygg på at babyen din har det bra og sitter trygt. En vippestol stimulerer også til lek, med en rekke gyngefunksjoner og fargeglade, hengende babyleker. På Jollyroom finner du både klassiske og elektriske vippestoler, med masser av funksjoner!


  Smokker og smokkesnor 

  Det kan virke selvsagt, men når den lille kommer til verden, kan det underlette å ha et stort utvalg av smokker hjemme. Smokker har en fantastisk beroligende effekt på små barn, og de skaper en følelse av trygghet. Hos oss har vi et stort sortiment med smokker i forskjellige farger og modeller, designet spesifikt for nyfødte.

  Psst! Små babyer har en tendens til å miste smokker, derfor anbefaler vi at du også tar en titt på alle våre smokksnorer!

   


  BARNEKLÆR

  Å kle seg etter været er ekstra viktig for våre små! Uanset vær skal barnet ditt ha egnede klær. I den første tiden av livet er det viktigste at babyen din har komfortable og praktiske klær i myke materialer. Her finner du et stort utvalg av babyklær!


  Komfortable klær til innendørs bruk

  Vi synes babyklær skal være praktiske og komfortable. Bodyer og bodysuits er de aller beste plaggene for de minste, og de er perfekt å ta med seg til fødeavdelingen. Med lettvinte knapper kan bleie- og klesskift gjøres uten skrik og gråt. Hos oss finner du også gode babybukser, pysjamaser, overdeler, sokker og babyluer, fra kjente og gode varemerker.


  Klær til kalde trilleturer og varme dager på stranden

  En forfriskende trilletur med barnevognen er dagens høydepunkt for mange småbarnsforeldre. Fyll babygarderoben med yttertøy så dere kan ta turene deres og leke utendørs uanstt årstid og vær. Her har vi et stort utvalg av yttertøy til de minste barna, med alt fra vinterdresser og regntøy, til UV-klær og varme luer, fra populære varemerker.

   


  HYGIENE

  Med en liten baby blir det mange brukte bleier, matrester, søl og rot– det er ikke til å unngå. Det finnes imidlertid mange praktiske og gode hjelpemider som underletter når man skal bytte bleie, bade, og bare være sammen med den lille i hverdagen.


  Bleiebøtte

  Som småbarnsforelder merker man raskt hvor ille en brukt bleie faktisk kan lukte. Man merker også hvor deilig det kan være med en skikkelig bleiebøtte som gjør at man slipper akkurat den lukten i resten av hjemmet. Når du kaster en bleie i en forseglet bleibøtte med spesialdesignede refillposer, stenges lukten inn og sprer seg ikke. Ta en titt i vårt utvalg av bleiebøtter, og få et friskt, lufktfritt småbarnshjem!


  Badestunden

  Som alle oss andre, og kanskje enda litt mer, må babyer vaskes. Et populært hjelpemiddel når man skal bade, er en skikkelig badebalje, som gjør det hele enklere for både deg og barnet ditt. Badebaljen er mindre enn et vanlig badekar, og er ergonomisk utformet, så babyen din kan sitte komfortabelt. Et fint tilbehør er et badetermometer, som sikrer at vannet har riktig temperatur for en liten baby, og ikke minst kan det være gunstig med en badestol, som kan festes i bunnen av badekaret med sugekopper, så barnet ditt kan sitte ekstra godt og trygt mens hen bader (men selvsagt ikke uten at du til enhver tid er der med hen og holder oppsikt).


  Hygieneartikler

  Det kan være deilig å ha et sett med hygieneartikler til babyen stående klare når dere kommer hjem fra fødeavdelingen. Her har vi massevis av febertermometer, vaskekluter, og artikler til hår og negler, alt sammen fra pålitelige og gode varemerker.