Barnevognguide – vi hjelper deg med å finne den rette barnevognen

Å finne den rette barnevognen er ikke alltid like lett. Med utallige varemerker og modeller med ulike funksjoner på markedet, kan det nesten føles som å ta seg gjennom den dypeste jungelen i Amazonas. I dagens innlegg gir vi derfor en kort guide gjennom den store barnevognjungelen, slik at valget av barnevogn kanskje blir litt lettere.


Ting å tenke på ved kjøp av barnevogn
En barnevogn er ikke akkurat et lite innkjøp, og tingene å tenke over, er derfor ganske så mange. Klarer man imidlertid å huske BUKSA, er man likevel en god bit på veg. Denne huskeregelen dekker Brukstid, Utseende, Kostnad, Størrelse og Anvendelsesområde, som er de mest sentrale tingene å tenke over, før man går til anskaffelse av en barnevogn. Skal du i hovedsak bruke vognen til trilleturer på gateunderlag, kan for eksempel en trille eller sportsvogn være tingen for deg. Vil du kunne bruke vognen fra barnet er nyfødt, og frem til hen er noen år gammel, kan du for eksempel satse på en duo- eller kombivogn, som begge lar deg bytte fra liggedel til sittedel.


Hva er en liggedel?
En liggedel, også kalt bagdel, vognbag og liggebag, brukes fra barnet er nyfødt og opptil 6-8 måneders alder. I denne perioden er barnet såpass lite, at den lille ryggen trenger å slappe ordentlig av, noe barnet gjør best liggende. Underlaget skal være mykt, i passe temperatur og ha harde kanter rundt. Liggedeler kan i tillegg brukes til både duovogner og søskenvogner.

liggvagn-babyzen_780X500.jpgBABYZEN YOYO+ Liggevogn 0+

Hva er en sittedel?
Sittedelen er setet på barnevognen, og skal tas i bruk når barnet kan sitte ordentlig på egen hånd. Dette pleier å være omtrent ved 6-8 måneders alder. Sittedelen kan enten være fastmontert på barnevognrammen eller vendbar. På duovognmodellene kan den dessuten byttes ut mot en liggedel, og i mange tilfeller også mot en babybilstol. Det er imidlertid viktig å ikke bytte fra liggedel til sittedel for tidlig, da det kan forårsake skader for barnet, spesielt i nakken.

sittvagn-sulky_780X500.jpg


Duovogn og kombivogn
Duovognen og kombivognen bygger i prinsippet på samme idé – at de skal kunne brukes fra barnet er nyfødt og noen år framover. Det er imidlertid enkelte forskjeller mellom de to, når det kommer til spesifikke funksjoner. Duovognen har en separat sitte- og liggedel, som klikkes av og byttes ved behov. Med en kombivogn, derimot, legger du ganske enkelt en myk liggebag i sittedelen, når denne er justert til liggeposisjon.  


Søskenvogn/Tvillingvogn
Har du flere barn, er det en søskenvogn som gjelder. Disse er tilgjengelige i flere ulike modeller, og med ulike kombinasjonsmuligheter for sittedelene. Mange søskenvogner kan dessuten brukes med både sittedel og liggedel samtidig, dersom du har barn i forskjellige aldre.


En søskenvogn med kombinasjonen liggedel og sittedel, begge i bakovervendt posisjon:

syskonvagn-PC_780X500.jpg


En søskenvogn med kombinasjonen sittedel og liggedel, vendt i ulik retning:

syskon_780X500.jpg


Triller VS Paraplytriller
En trille er en type barnevogn som passer utmerket til reiseglade og aktive familier, eller familier i trange bymiljøer. Trillevogner ofte er lettere, mer hendige og med mange smarte funksjoner. Psst! Sjekk ut våre nye triller med vendbar sittedel, Moweo Turn.

En paraplytrille er også en lett, praktisk og kompakt vogn. Som navnet tilsier, kan paraplytrillen slås sammen til paraplystørrelse, og er dessuten godkjent som håndbagasje hos mange flyselskaper. Perfekt vogn til de som er mye ute og flyr med barnet! Barnet bør imidlertid være cirka seks måneder, før en trillevogn kan brukes.


Her ser dere en trille fra Beemoo, som enkelt kan bæres med skulderreimen.

sulky-PC-Avion-air-_780X500.jpg


Sykkelvogn
Dette er en multifunksjonsvogn, som ofte virker tiltalende for den sporty familien. Sykkelvognen finnes i mange ulike modeller og varianter, og finnes både med plass til ett og to barn. Videre har flere praktiske funksjoner, som blant annet justerbare håndtak, ventilasjonsvindu og mye mer. Mange sykkelvogner leveres dessuten som en komplett pakke, med både sykkelsett, skisett og gåtursett i én.


Sykkelvogn festet bakpå en sykkel:

cykelvagn-2-platser_780X500.jpg


Sykkelvogn som turvogn, takket være et ekstra spaseringshjul.

promenadvagnl_780X500.jpg


Er du fortsatt i tvil om hvilken barnevogn du vil ha? Eller er det kanskje flere ting du lurer på? Ta gjerne en titt i barnevognsguiden vår her på hjemmesiden, for enda mer utfyllende informasjon.

________________________________________

Elinbergius

Lovisawallin

Linabjorkskog

Caritapesonen

Christinamøller

Biskopsdotter.se

Jennifervernersson

Charlottejosefsson

www.jollyroom.no/barnevognsguide