Sandkasser

I vårt utvalg av sandkasser finner du sandkasser i utallige modeller og størrelser til barn – finn både liten og stor sandkasse, sandkasse med tak og sandkasse med lokk. Velg fra populære varemerker som Hörby Bruk, Little Tikes, Nordic Play og Woodlii!
17 resultater.

Oppdag gleden ved utendørs lek med den perfekte sandkassen til barna dine

Å leke utendørs er viktig for barns utvikling, og en sandkasse kan skape uendelige muligheter for kreativitet, fantasi og sensorisk lek. En velvalgt sandkasse blir en verden i miniatyr hvor det bygges slott, graves tunneler og små hender skaper minner av sand. Jollyroom forstår viktigheten av utendørs lek, og det er grunnen til at vi tilbyr en rekke førsteklasses sandkasser som imøtekommer ditt barns lekebehov. Enten du leter etter en sandkasse med lokk for å holde rusk ute eller foretrekker holdbarheten til en sandkasse i plast, har vi noe for deg!

I vårt sortiment finner du sandkasser i flere varianter: i tre og plast, og med lokk, fra populære og pålitelige merker som Woodlii, som også er kjente for sine miljøvennlige og stabile treleker, lekeshus og lekekjøkken. Vi har også fine og robuste sandkasser fra Hörby Bruk – og hvorfor ikke fullføre uteleken med en huske og en taustige?
 

Hvor mye sand skal man ha i en sandkasse?

Mengden sand som trengs avhenger av størrelsen på sandkassen. Det finnes alt fra kompakte sandkasser i plast, til store sandkasser designet for større familier eller lekegrupper.
Det er viktig at sandkassen har nok sand til at barna kan bygge og grave, men ikke for mye, slik at det blir uhåndterlig. De fleste sandkasser med lokk leveres med produsentens anbefalinger.

En generell regel er at man bruker 50–100 kg sand per kvadratmeter i sandkassen, om man vil ha et passe tykt sandlag. Hvis sandkassen din for eksempel er på 2 x 2 meter og du vil ha et 10 cm tykt lag med sand, trenger du 40 kg til 80 kg sand.

For å finne den perfekte sandkassen til hagen din, mål opp stedet den skal stå, vurder antall barn som skal bruke den samtidig, og bestem hvilken sanddybde du foretrekker. Uansett om du velger et lokk til sandkassen for å holde den ren når den ikke er i bruk eller et helt åpent lekeområde, sørg for at sandkassen passer til den forventede bruken.

 

Hvor ofte bør man skifte sand i sandkassa? 

Å opprettholde et hygienisk lekemiljø er avgjørende når det kommer til ethvert lekeområde for barn, spesielt for en utendørsfavoritt som en sandkasse. Med all graving og bygging kan man lure på hvor ofte man skal skifte sand i sandkassen for å holde den frisk og trygg. Hvor ofte kan avhenge av flere faktorer, inkludert bruk, eksponering for dyr, og om du har en sandkasse med lokk for å beskytte den mot elementene.

Generelt anbefales det at du bytter ut sanden i sandkassen en gang i året. Men hvis sanden virker skitten, hvis dyr har kommet inn i den, eller hvis den brukes mye, kan det hende du må bytte ut sanden oftere. Det er også en god idé å rake gjennom sanden med noen ukers mellomrom for å se etter fremmedlegemer eller klumper, noe som kan være et tydelig tegn på at en oppfriskning er nødvendig.

Vurder å skaffe et deksel, f.eks. et lokk til sandkassen, som beskytter den mot dyr og rusk.

For barnefamilier er en sandkasse mer enn bare en lekeplass. Det er et sted for endeløs fantasi og glede. Uansett om hjemmet ditt har en mindre hage eller uteplass som krever en plastsandkasse med sikkert lokk, eller du har god nok plass til en stor sandkasse, er sikkerhet, hygiene og riktig mengde sand viktige ting for at barna dine skal kunne leke, vokse og lære i et optimalt miljø. Jollyroom dekker disse behovene med en rekke slitesterke sandkasser av høy kvalitet, som garantert får barn til å smile. Med disse tipsene er du klar til å skape en morsom oase i hagen din.