Tips til morsomme hjemmeaktiviteter

Akkurat nå er det mange familier som er mer hjemme sammen. Selv om det er herlig at hele familien får mer tid til å omgås, kan det til slutt bli vanskelig å underholde de små. Hvis de kreative ideene dine begynner å nå slutten, har vi i dagens innlegg samlet en rekke aktiviteter, som forhåpentligvis kan gi litt ny inspirasjon.


Modelleire
Modelleire er noe som kan underholde smårollingene i timevis. Lag herlige kaker, nydelige slott, figurer eller former – kun fantasien setter grensene. En morsom aktivitet å gjøre med barna, er å lage deres helt egne modelleire. Se oppskrift og framgangsmåte nedenfor.

Du trenger:
5 dl mel
3 dl salt
2 ss sitronsyre
2 ss matolje
4 dl glovarmt vann
Konditorfarge (om du vil farge leiren)

Framgangsmåte:
Bland mel, salt og sitronsyre i en bolle. Hell i matolje og kokende vann, og rør om til alt er blandet til en deig. Blir deigen for tørr, kan du tilsette mer vann. Drypp i noen dråper med konditorfarge, og kna til deigen får en jevn farge. Vipps – så er det bare å begynne å leke!

Hvis du ikke lyst til å lage din egen modelleire, kan du kjøpe et ferdig sett med leire og former. Klikk her for å komme til hele vårt sortiment med modelleire, blant annet fra populære Play-Doh.


Lek frisørsalong
Ta fram en børste eller kam, en sprayflaske med vann, hårspenner, hårstrikker eller annet dere måtte ha i hjemmet, og gyv løs på hårstylingen. På bildet nederst finner du et stylingsett, i tilfelle den minste blir lysten på et eget frisørsett.

 

Gjemsel
En ordentlig klassiker, man ikke går lei av med det første. Hent fram det indre barnet i deg, og finn et skikkelig bra gjemmested. Hvem blir den første som blir funnet?

 

Ut i skogen
Pakk en god nistepakke, ta med sitteunderlag og begi dere ut i skogen for en koselig stund sammen. Har snøen lagt seg, kan dere ake, lage snømenn og bygge snølykter. Eller kanskje dere finner noe fint å ta med hjem til hobbystunden? Kongler, steiner eller andre morsomme ting.

 

Hobbyaktiviteter
La kreativiteten få spillerom, og bruk det som finnes i hjemmet. Tørket pasta i forskjellige farger kan males om, limes sammen og bli til flotte kunstverk, og toalettruller kan gjøres om til søte, små figurer. Har dere vært ute i skoen og funnet andre materialer, er også dette perfekt å bruke til å lage morsomme ting.

 

Spill selskapsspill
Selskapsspill er morsomt for hele familien. Har dere for eksempel prøvd det gøyale spillet Tegn & Gjett, eller klassikeren Fire på Rad? Begge spillene passer for hele familien, og vi kan love at de vil bringe mye latter og vise hvem i familien som den største vinneren, eller en dårlig taper.

 

Bygg en hytte
En koselig hytte er noe som alltid settes pris på. Lag et eget lite krypinn til både deg og barna, for eksempel under kjøkkenbordet. Kanskje dere kan spise lunsjen deres der?

 

Gi barna små oppgaver
Begynner barna å kjede seg hjemme, mens du fortsatt har mye å gjøre, før du kan leke med dem? Da kan du gi barna dine små oppdrag, som du vet at de klarer. De kan for eksempel hjelpe til med å legge skittentøy i vaskemaskinen, hjelpe med småting til matlagingen, eller hente ting du trenger. Når de føler seg delaktige i det du gjør, blir de som regel fornøyde.

 

Ordne en skattejakt
Gjør dere klare for skattejakt! Tegn et enkelt kart, eller gi barna små ledetråder, og la de finne den gjemte skatten. Gjem for eksempel en morsom pyntegjenstand, eller kanskje noe godt å spise? Vi kan love deg at det blir en suksess.

 

Gjem og ta fram leker
Mange barnerom oversvømmes av et hav av leker, og mange leketøy forsvinner i mengden. Legg unna noen av barnas leker når de ikke ser. Ta dem fram igjen etter 2-3 uker, og de blir like spennende som helt nye leker!
 

 

1. Braun Stylingsett Med Tilbehør, 2. Play-Doh Lekeleire Hagesett, 3. Tactic Tegn & Gjett Original,
4. Kids Concept Spill Fire på Rad

 

________________________________________________________

https://loppi.se/gora-egen-play-doh-recept/

@byengell