Julegavetips til barn mellom 6 og 8 år!

Julen nærmer seg med stormskritt og barnas ønskelister fylles opp. Her er det mye «hundevalp» og «ponni» å lese, så klart, og ikke minst de mer diffuse «leker»! Men hva leker en treåring med? Hva interesserer en femåring? Og hva liker en tiåring egentlig å holde på med? Å vite hva man skal kjøpe til barn i forskjellige aldre er ikke alltid like lett, med andre ord. Så vi spurte julegaveneproffene selv, vi! 💝

 

Kort fortalt bød vi inn en gruppe med herlige barn i ulike aldre til vårt fotostudio. Her inne hadde vi fylt gulvet med massevis av leker, telt og koselige sittepuffer som de fikk kjenne, klemme og trykke på. Vårt eget barnepanel ga sine ærlige meninger om leker – for hvem er vel de største lekeekspertene om ikke barna selv? 👏 Etter lek og moro ba vi barna om å velge to favorittleker. «Bare to leker» - så dere kan jo tenke dere at det ble noen tøffe beslutninger 😉

 

«Det skulle vært koselig å sitte og  bygge Lego i et telt» / Emilia, 6 år

 

Nedenfor ser dere hvilke leker som er morsomst akkurat nå, om barna selv får bestemme!

 

 

Emilia, 6 år

emilia-6år_häst.jpg

emilia-6år_playmobil.jpg

«Det skulle vært koselig å sitte og bygge Lego i et telt»

 

Leke Ponni & Lego Byggesett

Her har vi en jente som virkelig liker (og er flink til!) å bygge med Lego! Når Emilia så at det fantes en mulighet til å bygge sin egen bondegård tok det ikke lang tid før hun hadde stilt opp alle kyr, griser og høns på sine beiter 😊 Her ble de skikkelig bortskjemte! Kjærligheten til dyr tok ikke slutt her, for etter all jobb på bondegården begynte Emilia å børste håret, mate og sørge for at robotponnien hadde det bra ❤

 

 

Ida, 6 år

ida_6år_häst2.jpg

ida_6år_tält2.jpg

«Ponnien er sulten nesten hele tiden»

 

Leke Ponni & Tipi-Telt

Ida krøp inn i det fine grå tipiteltet. Her gjorde hun det hjemmekoselig med myke puter og pledd, og bød inn lillebror Eskil til sitt lille krypinn 😊 Også robotponnien fikk være med. Å sitte og leke med hesten var gøy, da hennes øyne skiftet for å vise at hun ville ha mat, bli klappet eller bare ville leke – det var faktisk full rulle å ta hånd om en hest 😉

 

Wilma, 8 år

wilma_8år_padda.jpg

wilma-8år_skateboard.jpg

«Det var ikke så vanskelig å kjøre, så jeg vil kjøre mer»

 

Skateboard & Nettbrett

En nysgjerrig og uredd jente! Uten å nøle gikk Wilma frem til det kule skateboardet og begynte å trikse. Hun fikk det til å se sååå enkelt ut! 😅 Etter en sving på skateboardet tok Wilma nettbrettet og forsvant inn i spillenes verden. Det var 21 ulike installerte spill å velge mellom, men dessverre var det ikke tid til å spille alle 😉

 

 

Elias, 8 år

elias_8år_radiostyrd.jpg

elias_8år_bilbana.jpg

«Jeg liker nesten alt som går fort»

 

Bilbane & Radiostyrt 

Fart og spenning er Elias sin greie, så for han ble snøskuteren og bilbanen et ganske selvsikkert valg! En skuter som klarer å gasse i vei både innendørs og ute i ekte snø, samt en 6,8 meter lang bilbane med små volvobiler som hadde frontlykter som lyste – hvor kult er ikke det? 🙌

 

 

Julegaveproffenes liste over topplekene for 6-8-åringer (i tilfeldig rekkefølge): 

 

1. Skateboard

 

2. Nettbrett

 

3. Bilbane

 

4. Radiostyrt 

 

5. Robothest
 

6. Playmobil

 

7. Leketelt, Minitude