Jollyroom tar inn nytt varemerke – 8848 Altitude forteller sin suksesshistorie!

De første vinterdressene har allerede ankommet lageret, og utover høsten kommer vi til å se stadig flere frilufts-og funksjonsplagg fra 8848 Altitude her på jollyroom.no. Vi har truffet designeren Melanie Lindblom, som forteller om historien bak varemerket.

Det er skikkelig morsomt å kunne offentliggjøre at vi kommer til å ta inn et nytt og spennende varemerke på jollryoom i høst. 8848 Altitude er et svensk merke som leverer funksjonelle, stilige og rimelige friluftsklær for hele familien. Deres vinterklær for små og store barn er velkjente for sin høye kvalitet og innovative design. 


I forbindelse med at 8848 Altitude dukker opp hos Jollyroom presenterer de også en ny varemerkeprofil og et enda bredere sortiment. Denne satsingen gjøres for at den aktive familien skal kunne begi seg ut på eventyr året rundt, og kolleksjonen inkluderere nå modeller helt ned til størrelse 70.

 

«Ingen kompromisser! Barna skal kunne være ute på eventyr uten å bli bløte og kalde, og klærne skal holde.»

 

8848 Altitude er dessuten et varemerke som tar ansvar. Ansvar for hele produksjonskjedens arbeidsforhold, fra framstillingen  av materialene som brukes til bestlling og distribusjon, og selvsagt tar de også ansvar for at ingen dyr kommer til skade eller blir dårlig behandlet i produksjonsprosessen. 


«Vi elsker naturen og da er det vårt ansvar å ta vare på den på beste mulige måte.»
 

Hvordan startet 8848 Altitude?
8848 Altitude startet opp i 1990 etter at gründerne våre utviklet klær til den første vellykkede svenske ekspedisjonen til Mount Everests topp. Dette oppdraget fikk de siden de hadde en unik kombinasjon av kunnskap og erfaring både innen tekstilbransjen og alpinsport. Klærne ble så godt likt at de besteme seg for å starte merket 8848 Altitude, og siden har det vært full fart framover!

Hvilken målgruppe har dere?
Vi vil produsere stilige klær av god kvalitet til gode priser, så flest mulig kan bruke dem. Vi har noe for alle, fra dedikerte eventyrere til barnefamilier som skal på søndagstur. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner eller ekspert – vi vil at du skal kunne ha gode klær uansett! Vi utvikler hvert produkt med fokus på en viss aktivitet, hovedsakelig alpin, turgåing eller sykling, men alle produktene er veldig allsidige. Vi prosuserer også moteriktige hverdgasplagg for at kundene våre skal kunne holde seg tørre, stilige og komfortabele også på jobben eller skolen. 
Hva er viktigst når dere designer produktene for barn? 
Vi er veldig stolte over barneproduktene våre! Vi vet at det viktig med gode klær når man skal leke, derfor sørger vi for å legge ned like mye arbeid på barnekolleksjonen som på voksenkolleksjonen. Vi bruker de samme materialene, den samme teknologien og mye av designen er gjengjennelig selv om vi gjør den litt mer leken for barna. Ingen kompromisser! Barna skal kunne være ute på eventyr uten å bli bløte og kalde, og klærne skal holde. De som har brukt våre produkter vet at de er slitesterke og tåler det meste, og når man har vokst fra dem er de fortsatt i så god stand at man kan selge dem videre eller la et lillesøsken arve dem.
Hvordan tenker dere angående miljøspørsmål?
Miljøarbeidet er ekstremt viktig for oss og vi forsøker alltid å gjøre litt mer enn hva lover og regler krever. Vi elsker naturen, og da er det vårt ansvar å ta vare på den på beste mulige måte. Vi jobber stadig med å forbedre hele produksjonskjeden ved å finne nye prosesser, velge materialer med omhu og minske forbruket vårt av vann, energi og kjemikalier.  Mange av våre materialer er Bluesign-godkjente og alle produktene er helt Fluorkarbon-frie!
Vi tar også etiske valg og bruker f.eks. ikke ekte pels til klærne våre, og vi bruker kun dun fra and (ikke gås) siden dette er et restprodukt fra næringsmiddelsindustrien som aldri plukkes fra levende dyr.

Fortell litt om produksjonen, hvordan jobber dere med den?
Akkurat som med miljøarbeidet synes vi det er viktig å ta ansvar for en bærekraftig og etisk produksjon. Vi har veldig nære forhold med leverandørene våre og visse har vi arbeidet med helt siden oppstarten. Alle våre produsenter må skrive under på en Code of Conduct, og vi tar inn hjelp fra en tredje part som er på plass og hele tiden sikrer at kravene oppfylles. Med jevne mellomrom drar vi også ned selv for å sikre at alt går for seg som det skal. 
Vi vil at de som produserer våre produkter også skal kunne føle seg stolte over å jobbe med varemerket vårt, og vi har en kontinuerlig dialog om hvordan vi kan hjelpe til og forbedre arbeidsforholdene for alle som jobber med 8848 Altitude. En bærekraftig og respektfull selskapskultur gjelder ikke bare på kontoret i Borås – hele kjeden er like viktig. 

Hvorfor bør man velge 8848 Altitude?
Man blir alltid fornøyd med våre produkter og kan fokusere på morsommere ting enn å bekymre seg over om klærne fungerer. Vi er nøye i produktutviklingen, alle detaljer er gjennomtenkte og ingenting overlates til tilfeldighetene. Vi lager bra greier, ganske enkelt; bra for miljøet, bra for de som jobber med oss og bra for kunden.
Hva er visjonen for fremtiden? 
Vår visjon er at enda flere mennesker skal kunne begi seg ut og oppleve naturen! Vi kommer til å fortsette å overraske – gjøre alt litt bedre enn hva vi må eller hva alle forventer.
Det er skikkelig kult å komme innenfor hos Jollyroom så enda fler små eventyrere kan oppdage verden i gode klær!

 

Ha en fantasisk dag videre, alle lesere!

 

Varme hilsener, 
Jollyroom