•  

  Guide

  Vognposer

  Hva er en vognpose? Hva er en vognpose bra for? Hva bør du tenke på før du kjøper en vognpose? Her i vognposeguiden vår svarer vi på alle disse spørsmålene.

   

 • Hva er en vognpose?

  En vognpose er et herlig tilbehør til barnevognen, som barnet kan legges ned i under de kalde månedene. Hensikten med en vognpose er å skape et beskyttende ytterlag, som holder vind og kulde ute, mens barnets egen varme holdes inne. På den måten, har vognposen mange av de samme funksjonene som en vinterdress. Det som imidlertid er verdt å merke seg, er at en vognpose kan være mer viktig for de mindre barna, som ikke beveger seg like mye som et eldre barn.

 • Hvorfor bør barnet ditt
  ha en vognpose?

  Når kulden blir mer påtakelig, er en vognpose veldig god å ha i vognen, jamført med å «bare» kle barna i en vinterdress. En av grunnene til dette, er at det i en solid vognpose, er nok å ha på seg vanlige klær, i stedet for en full rustning med yttertøy. I situasjoner der du trenger å løfte på barnet ofte, vil en vognpose være mer praktisk, og samtidig underlette arbeidet ved bleieskift, spising og så videre. At en vognpose i tillegg til en veldig komfortabel og trygg følelse for barnet, er bare enda et pluss!

 • Hvilken vognpose passer til din barnevogn?

  På samme måte som alle barnevogner kommer i ulike størrelser, er også størrelsen på vognposene forskjellige. Har du en vogn med en smal sittedel? En bred sittedel? Eller vil du kunne variere mellom å bruke vognposen i sittende og liggende stilling?

 • Størrelse

  Hvis du har mulighet til å prøve vognposen i den barnevognen du har, slik at du kan se hvordan den passer størrelsesmessig, er dette selvfølgelig det beste. Til tross for at det mest handler om estetikk, når en vognpose henger utenfor vognen eller er for kort, er det likevel viktig å være klar over hvordan størrelsen påvirker komforten. Dersom vognposen er for stor, kan du risikere at det overflødige stoffet fra vognposen gjør sittedelen trangere, og dermed mindre komfortabel å sitte/ligge i. Det er derfor viktig å finne en vognpose som passer til den vognen du har, slik at vognposens funksjon blir optimal.

 • Sele/opphengingslomme

  Undersøk hvilken type sele barnevognen din har. Skal vognposen brukes i en sittedel, er det bare å dobbeltsjekke at vognposen har åpning for sele (vanligvis har vogner fempunktssele). Mange vognposer har også en opphengingslomme som du kan tre over ryggstøtten, slik at vognposen ikke glir ned. Det er også vanlig at vognposene er utstyrt med en form for anti-sklimateriale på baksiden.

 • Når skal du bruke vognposen?

  Et annet viktig spørsmål å stille seg, er under hvilke forhold du har tenkt til å bruke vognposen. Bør den være tykk? Bør den ha et avtakbart lokk, slik at den enkelt kan åpnes helt opp? Vil du at den skal takle turen opp til hytta på fjellet? Eller vil du kanskje bare ha en lettere vognpose, som først og fremst skal gi en ekstra beskyttelse på kalde dager? På hjemmesiden vår finner du mengder av vognposer i ulike farger og mønstre, som gjør høst- og vinterturene litt mer koselige, og litt penere!

  Utforsk hele vårt sortiment av vognposer her