vognposeguide

Hva er en vognpose? Hva er en vognpose bra for? Hvilke ting bør man tenke over når man kjøper en vognpose? I denne smarte vognposeguiden gir vi deg svar på alle spørsmål du måtte ha om vognposer.
 

Hva er en vognpose?
En vognpose er et koselig tilbehør til barnevognen, som barnet kan pakkes inn i under de kalde vintermånedene. Hensikten med en vognpose er å skape et beskyttende ytterlag, som holder vind og kulde ute og barnets egen varme inne, på samme måte som en vinterdress gjør. Særlig for de minste barna, som ikke beveger seg like mye, er vognposen et essensielt tilbehør til barnevognen.


Hvorfor bør barnet ditt ha en vognpose?
Å pakke inn barnet i en varmende vognpose gir deg flere praktiske fordeler, sammenlignet med å «bare» kle barnet i en vinterdress. I en vognpose kan barnet ha på seg vanlige klær, og det er ikke nødvendig med yttertøy. Dette gjør det både lettere og raskere for deg å løfte barnet ut og inn av vognen, noe som også underletter ved mating, bleieskift, butikkbesøk og så videre. At vognposen i tillegg gir barnet en lun og omfavnende trygghetsfølelse, er enda et pluss.


Å velge riktig vognpose
Det finnes et hav av vognposer i forskjellige materialer, modeller og størrelser å velge i, og det er ikke gitt at alle vognposemodeller fungerer like godt i alle situasjoner. Hvilken vognpose som er den beste for deg, avhenger både av hvordan vognen din er formet, hvor stort barnet ditt er og hvor du bor. Før du kjøper en vognpose, kan det derfor være lurt å tenke over disse spørsmålene:

  1. Hvilken barnevogn skal vognposen brukes i?
  2. Hvilken vognposestørrelse passer til barnet ditt?
  3. Hvilke værforhold må vognposen tåle?
  4. Hvilke funksjoner skal vognposen være utstyrt med?
  5. Hva er budsjettet ditt?


Hvordan er barnevognen din?
Ettersom barnevogner kan ha ulik størrelse og form på sittedelen, er det viktig å velge en vognpose som passer til akkurat den vognen man selv har – både når det gjelder størrelse, festeinnretning og funksjoner. Skal vognposen bare brukes i en sitte- eller liggedel, eller vil du ha mulighet til å bruke vognposen i både en sittedel og liggedel?

Størrelse
Standardlengden på en vanlig vognpose er 1 meter. Vanlige vognposer kan brukes i barnevognens sittedel, men passer som regel også i en normalt stor liggedel til duo- eller kombivogn. Til liggedeler finnes det spesielle minivognposer, som du også kan bruke med babybilstol. Selv om det for det meste handler om estetikk, når en vognpose henger utenfor eller er kort i forhold til lengden på vogna, kan en for stor vognpose gjøre sittedelen enda trangere med alt av overflødig stoff, noe som videre påvirker barnets komfort.


Sele/opphengslomme
Undersøk hvilken type sele barnevognen din har. Skal vognposen brukes i en sittedel, er det fint å dobbeltsjekke at vognposen har åpninger for selen – de fleste barnevogner har fempunktssele. Mange vognposer er også utstyrte med sklisikkert materiale på baksiden og har gjerne en opphengslomme du kan tre over ryggstøtten, slik at den ikke glir i sittedelen når du setter inn barnet. Andre vognposemodeller kan festes til vognen med trykknapper.


Funksjoner
Vognposer finnes i utallige modeller med smarte funksjoner. Skal vognposen ha avtakbart lokk, som lar deg åpne den helt? Vil du ha mulighet til å utvide posen med ett eller flere skjøtestykker? Foretrekker du at glidelåsen er foran eller på sidene av posen, eller vil du kanskje ha en vognpose i omslagsmodell? Kort sagt, er det mange funksjoner å velge i. Har du for eksempel en aktiv treåring, som veksler mellom å gå og sitte i vogn, kan det være en fordel med en vognpose som kan åpnes opp for skoene, eller som er fôret med smussbestandig materiale i fotenden.


Velg vognpose etter værforhold
Hvordan været ser ut der du bor, påvirker også hvilken vognpose som er best egnet for deg. Bor du for eksempel i et område med lange vintere og mange minusgrader, trenger du en varmere vognpose som takler kulda, eksempelvis en lammeskinnspose eller en tykk vintervognpose. Er vinteren derimot kort og mild, er en allroundvognpose et godt alternativ. Til sommer, vår og tidlig høst finnes det lette og tynne vognposer, som gir beskyttelse mot kulda uten at det blir for varmt.

åkpåseguide-2Förstabild.png

Voksi Urban Vognpose, PineGreen HDCream


Foruten at vognposen er praktisk, er den også en flott detalj til barnevognen. På hjemmesiden vår finner du massevis av vognposer i flere forskjellige farger og mønstre, som gjør høst- og vinterturene med barnevognen både koseligere og finere!


Nedenfor har vi samlet noen nyheter og bestselgende favoritter, blant annet fra best-i-test-vinnende Voksi og Angel of Sweden. Vi har også noen favoritter fra det populære varemerket Petite Chérie! I tillegg til å være superfine med sine herlige farger og mønstre, er disse vognposene universelle og passer de fleste barnevogner på markedet. Fôringen er i myk og varmende fleece, og yttermaterialet er både vind- og vannavstøtende.

åkpåse_NO.png

1. Petite Chérie Essence Minivognpose, Birdforest/ Gull Grey 2. Petite Chérie Blanche 2-in-1 Babydress, Rust 3. Petite Chérie Essence Vognpose, Love Story/ Grape Nectar 4. Voksi Urban Vognpose, Grey HDCream

åkpåseguide-2.png

1. Petite Chérie Essence Vognpose, Petite Flowers/ Medieval Blue 2. Petite Chérie Essence Vognpose, Solid Black 3. Petite Chérie Essence Vognpose, Stone/Egret 4. Petite Chérie Essence Vognpose, Love Story/ Spicy Mustard