Anmeldelse av Petite Chérie Heritage 2 Duo

Trebarnsmoren Josefine, eller Barnvagnsgalen, som de fleste kjenner henne som, har skrevet en omtale om den populære barnevognen Petite Chérie Heritage 2. ’’På papiret en veldig god vogn. Lang kalesje, lufthjul, fjæring, og flere tilbehør som inngår i den lave prisen, blant annet både sittedel og liggedel. Men er virkelig vognen så bra som det virker? Ja, jeg synes faktisk det. Jeg har rullet Petite Chérie Heritage 2 Duo en hel del de siste ukene, og her kommer min anmeldelse!’’

Petite Chérie Heritage 2 er en populær og stilig duovogn fra oss – til en skikkelig god pris. Den leveres komplett med liggedel, sittedel, bilstoladaptere og regntrekk, og du kan bruke den fra barnet er nyfødt og fram til hen veier 22 kg. En perfekt vogn for det voksende barnet. I dagens innlegg får du lese trebarnsmoren Josefine sin anmeldelse av vognen. Eller som hun er mer kjent som: Barnvagnsgalen. Hun går blant annet gjennom hva hun synes om vognens sittedel, liggedel og chassis.

Sittedel

Petite Chérie Heritage 2 Duo har en klassisk vendbar sittedel, med en ryggstøtte som kan justeres til tre ulike posisjoner: sittestilling, hvilestilling og nesten flat liggestilling. Ryggstøtten justeres ved at man bruker den svarte sperren på baksiden av sittedelen. For å justere seteryggen opp igjen, holder det med at man ganske enkelt trykker den oppover. Selen, som er skikkelig bra, er en fempunktssele, som enkelt kan deles i like mange deler. Den er lett å justere i både lengen og høyden. Selen har komfortputer på alle fem delene.

Bøylen er kledd i syntetskinn, og kan enkelt tas av når man trykker inn de svarte knappene på hver side. Den kan ikke svinges til siden.

Tøyet som hele sittedelen er kledd i, er lett å tørke av, og min oppfatning, er at det kommer til å holde seg fint lenge, ettersom det har en litt glinsende overflate. Jeg skulle imidlertid ønske at tøyet i kalesjen ”la seg” litt finere, for nå ser den av og til ut som om den akkurat har våknet.

Kalesjen kan forlenges, og har i tillegg en liten solskjerm lengst ut. Oppe på kalesjen er det titteluke i gjennomsiktig plast. I liggestilling kan man åpne tøyet bakerst på kalesjen (over barnets hode), slik at luften kan sirkulere helt fritt. En fantastisk løsning på varme dager (her snakker vi ikke om en liten luke, men en skikkelig god luftefunksjon, som slipper inn mye luft).  

Jeg ELSKER hvor godt kalesjen dekker, og at den har mange gjennomtenkte funksjoner. Men jeg liker ikke at den knepper/lager lyd når den justeres, samt at den ikke har faste og tydelige innstillinger sammen med ryggstøtten. Kanskje mest en greie for meg, som vil ta fine bilder, men jeg går hele tiden og justerer kalesjen fordi jeg vil at den skal havne i ”riktig” posisjon (men hva som er riktig, er et definisjonsspørsmål, så klart). Funksjonen kan også være praktisk, da man tilpasser kalesjen etter situasjonen i stedet for etter ryggstøtten.

Fotstøtten har en tydelig kant barnet kan hvile føttene på, den er justerbar og kan stilles i fire posisjoner. Fotstøtten er delvis kledd i plast, slik at den er lett å tørke av.

For å snu sittedelen, trykker man inn de svarte knappene på hver side, løsner den, og svinger den rundt.

barnvagnsgalen-petitecherie-olika lägen.png

Liggedel

Liggedelen er normal i størrelsen, og den har samme type glinsende tøy som sittedelen. På sidene av liggedelen er tøyet i et vattert mønster, noe som jeg synes gir den et veldig fint utseende.  

Innsiden består av et mykt, grått tøy, som også er i et vattert mønster, som gir en lun stemning. I fotenden er det en lomme til f.eks. mobiltelefon og smokker. Madrassen er myk og har et trekk av samme tøy som innsiden av liggedelen.

Akkurat som på sittedelen, kan liggedelens kalesje åpnes over barnets hode, for optimal ventilasjon. Liggedelens kalesje har også en sjenerøs solskjerm lengst fram, som kan brettes unna når den ikke er i bruk. I kalesjen er det et bærehåndtak kledd i syntetskinn, som matcher vognens håndtak.

Lokket på liggedeln festes med tøystrikk og trykknapper. Sammen med kalesjen, gir den god beskyttelse mot vær og vind. Liggdelen har såkalte Memory-knapper, dvs. at har man trykt dem ned én gang, så holder det. Man kan dermed ta en knapp om gangen, og deretter løfte liggedelen i bærehåndtaket, en manøver som bare krever én hånd (gull verdt når man er småbarnsforelder). Liggedelen sitter stabilt på chassiset, takket være et ekstra støttebein, som slås ut ved montering.

barnvagnsgalen-petitecherie-liggdel.jpg

Chassis

Varekurven er i en god størrelse, og den har plass til alt man må ha med seg i løpet av dagen. Det er også mulig å laste større ting i den, da den ikke har noen midtstang tvers igjennom. På sidene er det reflekser, slik at man synes godt i mørket.

Håndtaket er kledd i syntetskinn, med ”Petite Chérie”-logoen stanset inn. Det er av typen kneledd, og justeres derfor ved at man vinkler det opp eller ned. Jeg som er 170 cm, synes det er perfekt. Jeg kan gå komfortabelt, med lange skritt om jeg vil.

Heritage 2 har fjæring på alle fire hjul. Hjulene er lufthjul, og framhjulene er roterbare, men kan også låses. Fotbremsen sitter midt på bakakslingen, den indikerer rødt når den er låst, og grønt når det er fritt fram for å rulle.  

Petite Chérie Heritage 2 kan klappes sammen med sittedelen på, når denne er vendt framover. For å få vognen enda mer kompakt når chassiset er sammeklappet, kan man legge ned fotstøtten og ta av frontbøylen. Vognen kan ikke lagres stående på hulene, men den kan derimot settes på høykant.  

barnvagnsgalen-petitecherie-produkt.jpg

BarnvagnsGalen - Min opplevelse

Jeg er oppriktig imponert over Petite Chérie Heritage 2 Duo. Dette er første gang jeg har rullet en vogn fra dette merket, og jeg hadde ingen høye forventninger, men de har blitt overtruffet så det monner. Heritage 2 er herlig å rulle, selen er skikkelig bra, og kalesjen er dekkende. Det jeg kunne ha ønsket meg, er at man kunne ha klappet sammen vognen med sittedelen vendt mot føreren (det ønsker jeg meg alltid!), og så hadde det vært fint med en stille kalesje med faste og tydelige innstillinger. Men jevnt over, liker jeg virkelig vognen, og jeg kan varmt anbefale den, da den virkelig er verdt sin pris!

Heritage 2 leveres komplett med liggedel, sittedel, bilstoladaptere og regntrekk. Adapterne gjør vognen til et praktisk travelsystyem og er kompatible med babybilstoler fra Maxi-Cosi, Cybex, Axkid Modukid og BeSafe.

barnvagnsgalen-petitecherie-miljö.jpg

Sjekk ut vognen ved å klikke her. Og klikk her for å komme til BarnvagnsGalen sin blogg.

 

________________________________________________

Barnvagnsgalen.com

@barnvagnsgalen