Yttertøy til barn – dette bør du se etter

Når kulden sniker seg mer og mer innpå, er det ekstra viktig å kle barnet sitt med ordentlig godt yttertøy. Yttertøyet må tilpasses både været og årstiden, men også etter barnets alder og de forskjellige aktivitetene yttertøyet skal brukes til. I dagens innlegg gir vi derfor noen tips om hvilke ting du bør se etter, når du skal velge barnets yttertøy.

Reflekser
Under vinterhalvåret er det mørkt store deler av døgnet. Derfor er det kjempeviktig å være iført gode og godt synlige reflekser, slik at bilistene har større sjanse for å se oss.

overalll_780X500.jpg1. Nordbjørn Skagen Fôret Regnsett, Dresden Blue 2. Nordbjørn Blizz Light Gummistøvel, Clematis Blue
 

Vannsøyle
Ettersom høstværet ofte kan være nokså uforutsigbart, er det en god idé å se etter plagg med høy grad av vanntetthet. Hvor vanntett et klesplagg er, ser du på plaggets vannsøyle. Vannsøylen angir nemlig hvor stor vannmengde plagget tåler (målt i mm), før vannet trenger gjennom overflaten av plagget. Jo høyere vannsøylen er, desto mer vanntett er plagget. Det er imidlertid verdt å merke seg, at forskjellige produsenter kan ha ulike mål for hva som regnes som helt vanntett, og hva som regnes som vannavstøtende.

leo_780X500.jpgNordbjørn Kattegatt Regndress Fôret, Leo Classic

Pusteevne
Når barn leker og beveger på seg, avgir kroppen deres både varme og fukt. Hvis klærne ikke ventilerer godt nok, vil barnehuden bli fuktig og svett, noe som igjen vil kjøle ned koppen. Det er derfor viktig å velge yttertøy, og klær generelt, som er laget av materialer med god pusteevne. Eksempelvis bør du helst unngå å velge yttertøy av bomull, ettersom disse lett blir fuktige og dermed kjøler ned kroppen.

Helly-hansenl_780X500.jpgHelly Hansen Ascent Jakke, Dragon Fruit

Romslighet
Hvor mye et plagg puster, avhenger også av hvor romslig plagget er. Barnet må kunne bevege seg fritt i klærne, og samtidig holde på varmen. Når det kommer til påkledningen, er det alltid best å tenke lag-på-lag-prinsippet: Det skal være god nok plass i yttertøyet, til å kunne ha på seg flere lag under.

Justerbare funksjoner
En stor fordel ved yttertøy til barn, er de mange praktiske funksjonene. Det skal være enkelt å leke og løpe rundt, og enkelt å ta av og på klærne, når uteleken kaller. Utstyr som avtakbare fotstropper, holder både bukse og sko på plass, mens avtakbare og justerbare bukseseler tilpasser hvordan buksen sitter. Generelt er plagg med elastiske strikker en god ting, ettersom plagget lettere kan tilpasses akkurat ditt barn.


Nedenfor finner du noen tips til klær og sko, som passer perfekt til høstens litt kjøligere (og bløtere) vær. Lekevennlig yttertøy, som både er praktisk, fint og komfortabelt – til skikkelig gode priser! Flere av de har dessuten blitt kåret til best i test! Klikk deg inn på hjemmesiden vår, og finn favorittene dine!

aroliinelindberg Nordbjörn.jpg
Nordbjørn Skagen Fôret Regnsett, Navy
 

@annanybom.se4.jpg


 

stövel_780X500.jpgViking Jolly Gummistøvel, Fuchsia
(psst, disse støvlene er kåret til best i test, og finnes i massevis av flotte farger)
 

skor_780X500.jpgNordbjørn Blizz Light Gummistøvel, Clematis Blue
 

viking_780X500.jpgViking Cascade II Mid GTX Sneaker, Dark Pink/Violet

_______________________________________________________________________________________

@edituotoja 

@agata0310

@annanybom.se

@aroliinelindberg 

@edituotoja 

@therese.lien