Beskytt barna i UV-klær!

Uansett hvor herlig sola er, er det utrolig viktig å ta solens stråler på alvor og beskytte huden ordentlig. I dagens innlegg kan du lese om UV-beskyttelse, hvorfor du bør kle barna i det og hvordan du kan gjøre dette på best mulige måte.


Hvorfor skal jeg velge UV-klær til barnet mitt?
UV-klær er laget av materialer med veldig høy densitet. Dette innebærer at trådene i stoffet er vevd tettere inntil hverandre, sammenlignet med andre klesplagg. «Hulrommet» mellom trådene er dermed mindre, noe som gjør det vanskeligere for solstrålene å trenge seg gjennom stoffet. Barnas tynne hud er ekstra følsom mot solens stråler, og trenger derfor en mer dekkende beskyttelse.

Hvilken type UV-klær skal jeg kle barnet mitt i?
Den mest dekkende beskyttelsen får du av en UV-drakt, som vanligvis er langermede med lange ben. Med drakten dekkes størstedelen av kroppen, slik at barnet blir godt beskyttet mot solen. For de litt eldre barna, kan imidlertid en UV-drakt bli litt for kort. Da kan en UV-genser eller en UV-bukse være et godt alternativ i stedet, enten kombinert eller hver for seg. De minste barna skal helst ha en dekkende solhatt og solbriller i tillegg, slik at både hodet, nakken og øynene beskyttes.

Hva bør jeg tenke på ved kjøp av UV-klær?
Det er viktig at UV-klærne har en høy solbeskyttelsesfaktor, minst 50+. Like viktig er det at klærne har en god kvalitet, slik at de ikke slites raskt av sol, bading og vask. Eksempler på gode og fine UV-plagg, finner du lengst ned i dette innlegget.

Tips! Hold plagget mot solen, og se hvor mye lys som trenger seg inn gjennom stoffet. Desto mindre lys som trenger seg gjennom, desto bedre er solbeskyttelsen.

UV-klær vs. solkrem?
UV-klær gir en mer langvarig beskyttelse mot solen, enn hva solkremen gir. UV-klærnes beskyttelsesevne påvirkes hverken av bading eller svette, og gir en like god beskyttelse i vann, som på land. Med UV-klær, trenger du altså ikke bekymre deg over barnas solbeskyttelse, når de leker ved strandkanten. Når det kommer til solkrem, må du imidlertid smøre på nytt titt og ofte, spesielt etter bading og lek. Solkremen gir dermed en mer usikker beskyttelse, sammenlignet med et UV-plagg. Det som likevel er viktig å huske på, er at de delene av kroppen som ikke dekkes av UV-plagget, alltid må smøres inn ordentlig med en solkrem med høy solbeskyttelsesfaktor.

Hvor lenge kan barna være i solen?
Barn skal generelt ikke være ute for lenge i solen, men for det meste holde seg i skyggen. Dette gjelder spesielt midt på dagen, når solen står som høyest. Barn under ett år skal ikke være i solen i det hele tatt, men i stedet ligge i et UV-telt, der de får det svalt i skyggen. Litt eldre barn klarer imidlertid en viss soleksponering. De kan være i solen med en dekkende UV-drakt og et tykt lag med SPF på de stedene som ikke dekkes.

Glem imidlertid ikke at de små føttene også kan brenne seg. For å unngå at dette skjer, er UV-badesko et godt alternativ. De beskytter mot spisse steiner, er behagelige å løpe rundt i og beskytter samtidig føttene mot solen.

På hjemmesiden vår har vi mengder av fine og kvalitetssikre UV-beskyttelser, med alt fra UV-drakter og UV-telt, til UV-hatter og UV-sko. Nedenfor kan du se noen av sommerens sesongnyheter!
 

Maximal.jpg1. Nordbjørn Shadow UV-telt, Blue 2. Nordbjørn Skärhamn UV-sett & Hatt, Leo Classic 3. Nordbjørn Vrångö UV-Drakt & Hatt, Red Stripe
 

uv-petite-cherie_780X500.jpg1. Nordbjørn Sunny UV-telt, Pink 2. Nordbjørn Skärhamn UV-Sett & Hatt, Leo Classic
 

pc-uv_780X500.jpgPetite Chérie Atelier UV-Drakt, Dusty Pink
 

UV-nordbjörn_780X500.jpgNordbjørn Vrångö UV-Drakt & Hatt, Navy Stripe
 

UV-skydd_petite-cherie_780X500.jpgPetite Chérie Atelier Elisa UV-Drakt, Limelight

 

________________________
@little.ones.and.me