Slik velger du riktig ryggsekk

Sommerens utflukter nærmer seg, og massevis av nyttige og morsomme ting skal pakkes ned i ryggsekken. Det er viktig at barna har riktig type ryggsekk, så de ikke skader ryggen. I dagens innlegg har vi satt opp en sjekkliste, som kan være fin å gå gjennom før dere går til innkjøp av ryggsekk til barnet. 

Hvor stor skal sekken være? 
Når du kjøper ryggsekk til barnet ditt, er det fort gjort å velge en som er litt større enn hen trenger for øyeblikket. At barnet kan vokse i ryggsekken, og at det blir billigere, pleier å være vanlige argumenter. Men når det gjelder ryggsekker for barn, bør man være oppmerksom på passform og vekt. Barns skjelett er mykere og mer følsomt enn voksne sine, og en for stor ryggsekk kan belaste ryggen på en skadelig  måte. Som utgangspunkt bør man tenke at en skolesekk (med innhold) ikke skal veie mer enn 15 % av barnets vekt. 

•    Sekken skal sitte tett inntil ryggen. 
•    Sekken skal ikke være bredere enn barnets rygg. 
•    Sekken skal ikke nå helt ned til rumpa. 

beckmann-nyhet_780X500.jpg

1. Beckmann Classic Ryggsekk 22L, Pet 2. Beckmann Classic Ryggsekk 22L, Unicorn

Fordel vekten på riktig måte 
En ryggsekk med separate lommer og rom, er praktisk, men kan også innebære en ujevn vektfordeling. Sørg derfor for at ryggsekken pakkes med en jevn vektfordeling. Ofte har sekken f.eks. to sidelommer. Mellom disse bør man fordele vekten likt, og helst bare fylle dem med lette ting. For å sikre en jevn vektfordeling, bør dere også velge en sekk med justerbare skulderbånd, så dere kan tilpasse sekkens høydeposisjon til barnets lengde. 

•    Sekkens ryggplate bør være polstret. Enda bedre er det om ryggputen er litt høyere på sidene, så ryggraden får plass i midten.  
•    Oppakningens vekt skal fordeles jevnt. 
•    Sekken bør ha et brystbånd, som man kan stramme så sekken holdes på plass i henhold til barnets størrelse. 
•    Sekken bør ha brede skulderremmer. 
•    Sekkens glidelås og spenner skal være lette å håndtere for barnet. 
•    Sekken kan med fordel ha en vannavstøtende overflate. 

Beckamnn_ryggsäck-780X500.jpg

Beckamnn_väska-3_780X500.jpg

Flere ryggsekker finner dere her.
 

 

_______________________________
@fitfunfamilyblog