Litt alternative rullekaker!

En smakfull klassiker er vel aldri feil! 😍 Rullekaker kan lages med alle mulige smaker og former – som med mye annet er det kun fantasien som setter grenser. Vi tenkte å gå igjennom to supergode og fine oppskrifter som forhåpentligvis inspirerer dere der hjemme til å bake noe godt for midt-i-uka-kosen.

Rullekake med en sjokoladevri

rulltårta blogg.png


Denne rullekaken er en deilig versjon som mange har som sin favoritt, og den minner mye om sjokoladekulene. Rullekaken er egentlig ikke så mye vanskeligere å lage enn vanlige sjokoladekuler. Bunnen lages med en vanlig sjokoladekuledeig, og fyllet er en blanding av havre/kokos-fyll med smak av vanilje. Kaken kan også lages glutenfri dersom du bruker glutenfrie havregryn.

Sjokoladekuler

200g romstemperert smør
2 dl sukker
1 dl kakao
8 dl havregryn
0,5 dl sterk kaffe eller espresso

Havre/kokoskuler

150g romstemperert smør
2 dl sukker
5 dl havregryn
1 msk vaniljesukker
2 dl kokosmasse
0,5 dl melk

•    Bruk to separate skåler. Visp sammen smør og sukker til både sjokoladekuler og havre/kokoskuler.

•    Tilsett resten av ingrediensene i hver sin skål og bland godt sammen.

•    Kjevle ut sjokoladekulefyllet mellom to bakepapir til en firkant på cirka 30x30 cm. Gjør det samme med havre-og kokosfyllet. 

•    Legg  havre- og kokosfyllet oppå sjokoladekuledeigen og rull sammen til en fast rullekake. Begynn med å brette inn langsiden ordentlig så du får med snurren. Bruk bakepapiret som hjelp når du ruller.

•    Legg rullen i kjøleskapet i 1-2 timer så den rekker å bli ordentlig kald.

•    Hell perlesukker på en brikke og rull rullekaken slik at den blir dekket av perlesukkeret.

•    NYT!
 

Svensk prinsesserullekake

trends-2_mall_i-bloggen_ prinsessrulltårta 700X600.jpeg

Svensk prinsessekake er en herlig kombinasjon av marsipan, krem og godt fyll. Denne rullekaken med marsipan er en liten hyllest til den svenske prinsessekaken, og faller i smak både hos store og små. Med ferdig marsipan er den svenske prinsesserullekaken enkel å lage, men sørg for å rulle den sammen forsiktig. Pudre over melis straks før servering, og server pisket krem og ferske bringebær til. Nam!

3 egg
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl kremfløte
2 krm (2 ml) vaniljepulver
1 ss melis
1 ½ dl bringebærsyltetøy
1 rosa marsipanlokk (á ca 200g)
125 g ferske bringebær til servering
1 ss melis til servering

•    Sett ovnen på 250°C.

•    Visp sammen egg og sukker til en luftig røre.

•    Bland hvetemel og bakepulver. Vend det forsiktig inn i røra.

•    Smør ut røra på et bakepapir på et stekebrett, og stek i midten av ovnen i ca 5 minutter. La det avkjøles helt.

•    Vend bunnen over på et annet bakepapir og dra av det øverse bakepapiret. 

•    Visp kremfløten. Bland med vaniljepulver og melis.

•    Smør på bringebærsyltetøy på den kalde bunnen. Smør på halve mengden av vaniljekremen.

•    Rull sammen fra den ene langsiden. Rull inn marsipanlokket. Skjær bort eventuell overflødig marsipan og skjær bort kantene.

•    Pudre over melis straks før servering. Servér med resterende vaniljekrem og ferske bringebær.
 

Dere har kanskje en liten mesterbaker der hjemme som også vil være med når det bakes på kjøkkenet? Med JaBaDaBaDos rullekake kan alle i familien bli mesterbakere. Rull inn på vår hjemmeside og bestill disse herlighetene – så er det bare å nyte! 😉

Håper dere får en flott uke og at det faller i smak. Klem❤