Kjenner du til Babblarna?

Om du ikke har hørt om Babblarna allerede synes vi du bør følge med nå! Babblarna er en samling fargerike og morsomme figurer som har tatt Sverige (og snart resten av Europa) med storm – og det er ikke spesielt merkelig! Bortsett fra at de er søte  og har fine farger og former hjelper nemlig Babblarna barna i språkutviklingen med hjelp av morsom lek, sang og språklyder.

Babblarna-konseptet er utviklet etter Karlstadmodellen og hjelper barna med de første grunnleggende lydene. Figurene heter Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi og Doddo – altså perfekte og enkle lyder barna kan lære seg å si, både ved å gjenta navnene for seg selv og ved synge sammen med figurene i Babblarna-sangen.

Videre er det slik at Babblarna ikke bare har sine egne farger, former og språklyder, de har sine spesifikke personligheter også . Og hvem vet, kanskje kjenner du igjen ditt eget barn i en av de søte figurene?  

Babba er den snakkesalige komspisen i gjengen. Babba er omtenksom og snill og leser ofte bøker eller forteller eventyr for den som vil høre. 

Bibbi er en noe roligere type som kan oppfattes som litt forsiktig og engstlig. Bibbi liker å holde på med rolige ting som planting, stjernekikking, telling og så videre. Det skal helst ikke være så mye fart og spenning om Bibbi får bestemme.

Bobbo har et turbulent humør. I det ene øyeblikket glad og i det neste sint – men for det meste glad! Ellers er Bobbo spretten og nysgjerrig, men så fort noe går galt kan Bobbo bli super-hoppe-sint og sur!

Dadda er veldig nysgjerrig, sta og klønete. Denne lille kompisen finner man ofte fnisende for seg selv. 

Diddi er en skikkelig rask tass som alltid vil være først! Diddi har veldig mye energi og farer ofte rundt som en virvelvind. På grunn av all denne energien i kroppen kan det av og til bli vanskelig å høre på andre. Selv er dog Diddi en skikkelig prateglad type – og kreativ. Tegning, maling og grising er populære aktiviteter. 

Doddo er en tvers gjennom snill liten type som gjerne hjelper vennene sine. Her har vi en trofast venn som kjemper for rettferdigheten og sørger for at alle får være med på leken. Doddo synes det er morsomt å høre sin egen stemme, men sørger alltid for å lytte til hva andre har å si. Doddo blir aldri oppfarende. 

Babblarna er med andre ord som barn flest – forskjellige! Alle er unike, og alle er bra!

Om du kunne tenke deg å la Babblarna flytte inn på barnerommet så finner du massevis av leker og bøker med de morsomme figurene her.
 

babblarna_collage.png

1. Bibbi Spilledåse 2. Doddo Hånddukke 3. Hvor er Babbas Ting Bok 4. Babblarna Babygym 5. Babblarna Sutteklut 6. Babblarna Kosedyr 7. Diddi Rangle