Fem tips til hvordan du som småbarnsforelder kan spare tid!

Tiden strekker ikke alltid til når man er småbarnsforelder. Det er mye som skal gjøres – og helst i går! For å underlette litt i den stressa hverdagen vil vi gjerne tipse om fem ting det kan være verdt å tenke på for å spare litt tid.

 
Man skulle akkurat til å sette i gang med klesvasken, men så ringte telefonen. Så begynte den lille å skrike og nå er det plutselig lunsjtid! Vasken ligger fremdeles der i skittentøyskurven, og man kan ikke annet enn å tenke, «ja ja, jeg får vel vaske i morgen isteden – men egentlig burde jeg jo ha vasket i går! Og i morgen er det jo svømming med storebror, og foreldremøte klokken 18:15, og en tur på butikken må jeg også!»

«Some call it multi-tasking, I call it doing something else while I try to remember what I was doing in the first place.”

1. Mat til hele uken
Sett opp matlister for en uke om gangen. Bestem hva som skal lages hver dag og kjøp inn alle ingredienser på en stor handlerunde i helgen. På den måten slipper du all småhandlingen du egentlig ikke har tid til. I og med den nøye planleggingen kan du dessuten spare en hel del penger med smarte innkjøp. 
Å forberede middagen allerede kvelden før, mens babyen sover, kan også være smart. Er dere to kan den ene lage middagen mens den andre legger barnet. Det trenger ikke være hele middagen, kun det som tar lengst tid – salaten tar du dagen etter, for å si det slik! Om dere allikvel vil lage hele middagen ferdig er det bare å fordele maten i matbokser og legge dem i kjøleskapet eller fryseren. 

2. Baby Brezza gjør matlagingen for den lille enklere
Du trenger ikke gjøre alt selv. Stol på at andre personer (og ting) kan hjelpe deg. Baby Brezza er et godt eksempel på en ting som faktisk kan underlette i hverdagen som småbarnsforelder. Det amerikanske selskapet fokuserer på forberedelsene og oppvarmingen av barnemat. Baby Brezza Formula Pro er en morsmelkerstatnings/vellings-maskin som forbereder og mikser væsken i perfekt mengde, temperatur og konsistens – helt uten klumper og luftbobler! Vannet i tanken varmes til  37°C når den er slått på, alltid klart til å serveres med perfekt temperatur. Fiffig, ikke sant?
Så enkelt er det: 
Fyll vann i tanken og valgfritt pulver i pulverbeholderen
Velg mellom 60 ml, 180 ml, 240 ml, 300 ml
Trykk på start – og ferdig!

3. Sorter klesvasken på forhånd
Vask, vask og atter vask. Med småbarn i huset blir det en hel del skittentøy, og det må vaskes ofte!
Så hva kan man gjøre for å underlette i situasjonen?
- Vaskeposer
Legg sokkene i vaskeposer. Det gjør at alle sokker holder seg samlet, så slipper du den evinnelige sorteringen i etterkant. 
- Skittentøyskurver
Bruk flere skittentøyskurver eller en stor kurv med forskjellige rom. Slik kan du allerede fra begynnelsen av sortere de møkkete klærne etter f.eks. farge og vasketemperatur. 
- Kleshengere
Når vasken er ferdig kan dere henge klærne direkte på kleshengere og la dem tørke der. Det gjør klærne mindre rynkete, og best av alt: Det er bare å henge dem rett i skapet når de har tørket. Enkelt og kjapt!

4. Gjøremålslister
Iblant kan ting ta litt ekstra lang tid siden man tenker på alt man skal gjøre – i stedet for faktisk å gjøre dem! Det er fort gjort å bli stressa og dermed få enda mindre gjort. For å renske opp litt i hodet kan det være deilig å skrive ned alt som skal gjøres, i hvilken rekkefølge det skal gjøres, hva andre kan gjøre og hva som kan utsettes til senere. Å sette av noen minutter til å lage en slik liste kan rett og slett være svært tidsbesparende i lengden. Ja, bare det å skrive listen kan faktisk være en lettelse i seg selv – få ut stresset!

5. La barna være med
Jo da, det tar gjerne litt lenger tid enn om du hadde gjort det selv, men se det som at du og barna får kvalitetstid sammen. Stresset kommer jo dessuten ofte av at man nettopp ikke får tid til barna i og med alle gjøremålene, så her kan man fint slå to fluer i en smekk! Gi barna oppgaver du vet at de håndterer – så lenge de føler seg viktige og delaktige i det dere gjør så er det bra. Det kan dreie seg om alt fra å dekke bordet til å legge sammen klesvasken.

 

Baby Brezza 2.png

 

En ting som er viktig er å lære seg å si nei. Hva vil du ikke bruke tid eller energi på? Av og til er det nødvendig å si nei – for å kunne si ja til deg selv.  KLEM ❤