Dr. Brown’s tåteflasker hindrer magesmerter hos små barn

Sult, trøtthet eller mangel på oppmerksomhet – det finnes mange naturlige årsaker som får våre små til å skrike. Men at spedbarn skriker kan også bety at de har vondt i sine følsomme mager. Med fokus på barns helse og velbehag skapte Dr Craig Brown en kolleksjon tåteflasker som minsker risikoen for magevondt samt andre ubehag som kan oppstå ved flaskemating.

Å bli foreldre er en stor og heftig forandring i livet. Det er mye nytt å lære seg, noe som kan føles utrolig spennende men også vanskelig. Allerede fra begynnelsen har babyen en egen vilje og behov som man lærer seg mer om for hver dag som går. Små barn kommuniserer ofte gjennom skrik og de kan bruke ulike typer av skrik for å uttrykke ulike følelser og behov, som at de er sultne, trøtte eller vil ha oppmerksomhet. 

Skrik kan også bety at barnet føler smerte. Vondt i magen er vanlig blant barn på grunn av deres følsomme mage. Dersom barnet har gass som buldrer i magen kan det komme av mageknip. Dersom babyen drar opp knærne sine mot magen, spenner beina og skriker både sterkt og intensivt i flere timer kan det være verre magesmerter som kolikk.

En doktor med navnet Craig Brown oppdaget en sammenheng mellom sitt barns magesmerter og de luftboblene som oppsto i tåteflasken ved matingen. Der og da innså han at det fantes et behov for å utvikle et system som kan ta bort luftboblene for å motvirke dette. Dr Craig Brown begynte å forske og etter et par år designet han et ventilsystem til tåteflasker som forandrer livet til mange småbarnsforeldre rundt i verden.

Dr. Brown’s tåteflasker
Alle flasker fra Dr. Brown’s har en innvendig luftventil som tar bort luftbobler og vakuum fra flaskens innehold. Ventilen sørger også for at trykket alltid er det samme. Ettersom ventilen hindrer vakuumet fra å dannes minsker risikoen for gassdannelse, mageknip, kolikk og også mellomørebetennelse. Reduseringen av luftbobler innebærer dessuten at viktige næringsstoffer som a-, c-, e-vitaminer samt lipider bevares. Flasken kan med fordel brukes av prematurbarn og andre spedbarn som av ulike årsaker har problemer med amming. 

Når barnet blir større går det utmerket å ta bort ventilen og bruke flasken som en ”vanlig” tåteflaske. Tåteflaskene finnes i to modeller – Options som har den klassiske smale utformingen og Wideneck som har en bredere hals som gjør den enkel å gripe. Begge modellene er laget i det giftfrie materialet Polypropen.

Dr. Brown’s har blitt tildelt flere utmerkelser for sine smarte tåteflasker. Blant annet har de fått førsteplassen i «2015 Moms Picks: Best Baby Bottles», «American Baby Best Awards 2014» og «Parenting Awards 2013».


 
 

Nappflaskor3.jpg