8 gode grunner til å bruke en bæresele

Visste du at et barn som bæres ofte er et lykkelig barn? Og som vi alle vet betyr lykkelige barn også lykkelige foreldre (som kanskje til og med er uthvilte?)

Nærhet mellom barn og forelder stimulerer produksjonen av hormonet oxytocin, som spiller en viktig rolle under tilknytningsfasen når barnet er lite. Dette er dog bare en av flere gode grunner til å bære barnet ditt i en bæresele eller en babyslynge. Nedenfor kan du se 8 fordeler med å bruke bæresele til babyen. God lesning! 

Ergobaby Bärsele.jpg

Ergobaby Bæresele i svart finner du her.

1. Å bære barnet og ha det nær styrker båndet mellom forelder og barn. Dette gjelder særlig i de første månedene etter fødselen, men også større barn har godt av nærheten man får ved bæring, for eksempel i nettopp en bæresele

2. Nærhet betyr trygghet og ro hos barnet. Dette bidrar i sin tur på en gunstig måte i den lilles både fysiske og emosjonelle utvikling. Med en bæresele legger du med andre ord til rette for en sunn utvikling hos barnet ditt.

3. En god og ergonomisk bæresele fremmer åndedrett, fordøyelse og balanse hos barnet.

4. I og med nærheten man får med en bæresele stimuleres melkeproduksjonen hos mor. En bæresele kan med andre ord være til hjelp for den som har problemer med melkeproduksjonen. 
 

Bild1.jpg

Her finner du Ergobabys bæresele i grått. 

5. Med en bæresele eller en slynge har du som forelder hendene frie til å kunne ta deg av eventuelle andre gjøremål – som å ta en brødskive når du endelig har fått den lille til å sove, kanskje? 

6. Med babyen i en bæresele er dere ansikt til ansikt. Dette er gunstig med tanke på barnets språklige utvikling. Babyer lærer seg nemlig språk og kommunikasjon ved å iaktta ansikter og miner!

7. En bæresele tilbyr barnet ditt et trygt og fint sted å oppdage verden fra – og kanskje en måte for deg å se verden med barnets øyne?

8. Har vi nevnt at det er praktisk? Ingen klossete barnevogn, det er bare å sette den lille i bæreselen og traske av sted til butikken! 

Og sist, men ikke minst, må vi jo legge til at det er veldig koselig med en bæresele da!