Tips til bilturer med baby

Har dere planer om en bilferie eller en annen lengre biltur med den lille babyen deres? Her får dere seks tips om ting som kan være smarte å tenkte på for at bilturen skal bli så behagelig som mulig for både store og små! 

1. Velg riktig bilstol!
Det viktigste å tenke på når man skal begi seg ut i trafikken er at sikkerheten er på plass. Å velge riktig babybilstol er viktig så babyen sitter både trygt og behagelig på bilturen. Sørg for å: 

  • Velge riktig størrelse.
  • Man pleier å si at det er på tide å bytte bilstol når barnets ører er på høyde med stolkanten.
  • Monter babybilstolen korrekt.
  • Den største faren ved en eventuell ulykke er at barnesetet ikke er korrekt montert. Med en base til babybilstolen sørger du for at monteringen blir enkel og korrekt.
  • Sikre at babybilstolen er E-merket.
  • En E-merking innebærer at babybilstolen motsvarer de gjeldende sikkerhetsregulasjoner.
  • Vær varsom om du kjøper brukt. 

En babybilstol får sine funksjoner svekket om den har vært involvert i en kollisjon. Tenk på at slike skader ikke nødvendigvis synes på bilstolen. Det kan være sprekker og lignende i den som du ikke ser. Spør alltid selgeren om babybilstolen kan ha blitt skadet på en eller annen måte – det er ikke sikkert vedkommende er klar over at slikt spiller en rolle for stolens sikkerhet. Til syvende og sist er det sikreste å kjøpe av folk du kjenner og stoler på. 


En babybilstol som oppfyller alle punkter på denne listen, og som dessuten er et rimelig alternativ, er babybilstolen Axkid Babyfix. Vi anbefaler at du bruker Babyfix sammen med Babyfix Base for en sikrere og kvikkere montering i bilen. 

Axkid2.png
  
 

 

 

 

 

 

 

 

2. Solskjerm
Det er bra om dere prøver å holde bilen så sval som mulig. Et solskjerm i vinduet er et godt tips. Det er mange typer tilgjengelig her, med enkle sugepropper man fester på bilruten, men har man ikke dette for hånden fungerer det jo fint med et håndkle eller et teppe også. 

 
3. Stopp ofte
Å reise med et spedbarn tar tid. Det er det like greit å innstille seg på med en gang. Og på en biltur er det spesielt viktig å tenke på at babyens kropp vokser og er i utvikling, og at det ikke er bra for de små å sitte/ligge for lenge i babybilstolen. Man må derfor ta hyppige pauser på bilturen. Og det er jo koselig det – lite slår en matpause med de små på en trivelig rasteplass! :)


4. Underholdning 
Ta med leker den lille kan more seg med på turen. Et annet tips er å høre på god musikk som får både dere foreldre og den lille i godt humør.  


5. Pakk stellevesken med omhu! 
I tillegg til det man pleier å ha i stellevesken er det lurt å ha med seg et stelleunderlag, plastposer, våtservietter og ekstra kleskift til både store og små. Man vet aldri når det kan komme til nytte!  


6. Når bør man komme seg avgårde?
Et godt tips er å starte bilturen når det er på tide for babyen å sove. Om dere planlegger å kjøre når det er mørkt ute kan det dog være en god idé å ta med en lommelykt eller en bærbar nattlampe. Mange barn synes det er ubehagelig med lysene som blinker i mørket utenfor bilen. Da kan et eget lys inne i bilen bli et betryggende punkt å fokusere på. 


God tur! :)