Fordeler ved å bruke bæresele

I dagens innlegg viser vi mange av fordelene ved å bruke en bæresele, vi snakker om når du kan begynne å bruke en bæresele og tipser i tillegg om noen av favorittene våre!

Her finner du alle bæreseler og bæresjal fra Ergobaby.

Det finnes mange fordeler med å bære barnet ditt i en bæresele, foruten at det er koselig og at du samtidig får hendene frie til andre ting. Fordelene er både fysiske og følelsesmessige – les noen av de mange fordelene under:


Mykere overgang til den store, nye verdenen
Nærhet stimulerer en gunstig hormonproduksjon (oxytocin), noe som resulterer i en mer intim relasjon mellom foreldre og barn. Overgangen til den store, nye verdenen blir dessuten mykere om vi er nære hverandre, ettersom både fysisk varme, en stemme barnet kjenner igjen, beroligende hjerteslag og lukten av foreldrene, skaper trygghet for den lille.

Styrker båndet mellom foreldre og barn
Når barnet bæres i en bæresele, fremmes den nære relasjonen gjennom de første årene, både til mor og far. Småbarn som bæres påminnes om «hjemmebasen», og utdyper dermed relasjonen til foreldrene mens de vokser.

Hjelper barnets utvikling
Nærheten barnet får i en bæresele, hjelper barnets både fysiske og emosjonelle utvikling. Barn som bæres ofte, er ofte roligere, ettersom ett av deres grunnleggende behov er tilfredsstilt, nemlig nærhet.

Reduserer risiko og fremmer utvikling
Å bære barnet i bæresele, reduserer risikoen for krybbedød og flatt hode syndrom, samtidig som det fremmer den neurale utviklingen, luftveis- og fordøyelseshelse, samt balansefølelsen.

Økt melkeproduksjon
Hvis du ammer, kan du som en ekstra bonus få økt melkeproduksjon, ettersom melkeproduksjonen stimuleres når du er i nær kontakt med barnet.

Fremmer den tidlige språkutviklingen
Babyer lærer ved å titte på ansikter. Når du bærer barnet ditt, sitter babyen på «første rad» gjennom all interaksjon, noe som stimulerer den tidlige språkutviklingen.  


Når det gjelder hva som er det «beste valget» av bæresele, er det mange faktorer som spiller inn. Ett av våre favorittmerker er Ergobaby, ettersom de tilbyr et bredt sortiment, som gir mulighet for å bære den lille allerede som nyfødt og opptil cirka 20 kg (maksvekten varierer mellom Ergobabys ulike modeller). Ergobabys modell, Cool Air Mesh, er en ekstra stor favoritt, ettersom den er laget i et mykt og slitesterkt nettingmateriale, som holder både barnet og bæreren svale. Flere av Ergobabys modeller har dessuten blitt kåret til Best i test. Vi anbefaler Ergobaby 360 Bæresele med Easysnug Spedbarnsinnlegg, der du får en ferdig pakke – perfekt for nybakte foreldre! Også alt-i-ett-bæreselen Ergobaby Omni er fin for nybakte foreldre. I denne trenger du ingen spedbarnsinnlegg, men kan bruke bæreselen fra barnet er nyfødt, ved å enkelt justere selen fra nyfødt til småbarn.

Ergobaby tilbyr også flere bæresjal, hvis du heller foretrekker det, eller ønsker å både ha en bæresele og et bæresjal å variere mellom. Akkurat denne prikkete modellen, heter Ergobaby Aura Bæresjal, Pearl Grey.

bärsjal-ergobaby-_780X500.jpg

 

_____________

@Narten86

@Mariellewalker

@ergobabyscandinavia