Guide - slik velger du riktig vognpose!

I dagens innlegg tar vi for oss hva en vognpose er, hva den egnes til og hva du bør tenke på når du kjøper vognposer.
 

Hva er en vognpose?
En vognpose er et herlig tilbehør til barnevognen, som barnet kan legges ned i, under de kalde månedene. Hensikten med en vognpose er å skape et beskyttende ytterlag, som holder vind og kulde ute, mens barnets egen varme holdes inne. På den måten, har vognposen mange av de samme funksjonene som en vinterdress. Det som imidlertid er verdt å merke seg, er at en vognpose kan være mer viktig for de mindre barna, som ikke beveger seg like mye som et eldre barn.


Hvorfor bør barnet ditt ha en vognpose?
Når kulden blir mer påtakelig, er en vognpose veldig god å ha i vognen, jamført med å «bare» kle barna i en vinterdress. En av grunnene til dette, er at det i en solid vognpose, er nok å ha på seg vanlige klær, i stedet for en full rustning med yttertøy. I situasjoner der du trenger å løfte på barnet ofte, vil en vognpose være mer praktisk, og samtidig underlette arbeidet ved bleieskift, spising og så videre. At en vognpose i tillegg til en veldig komfortabel og trygg følelse for barnet, er bare enda et pluss!


Valg av vognpose
Så til det store spørsmålet – hvilken vognpose skal du velge? Det finnes et hav av vognposer i ulike modeller, materiale og størrelser. Når du skal kjøpe en vognpose, lønner det seg derfor å tenke over disse spørsmålene på forhånd:

Hva slags vær skal vognposen tåle?
Hvilken vogn skal vognposen brukes i?
Hvilken størrelse passer til ditt barn?
Hvordan er vognposen konstruert?
Hvor stort budsjett har jeg?

Hvordan er barnevognen?
På samme måte som alle barnevogner kommer i ulike størrelser, er også størrelsen på vognposene forskjellige. Har du en vogn med en smal sittedel? En bred sittedel? Eller vil du kunne variere mellom å bruke vognposen i sittende og liggende stilling?


Størrelse
Hvis du har mulighet til å prøve vognposen i den barnevognen du har, slik at du kan se hvordan den passer størrelsesmessig, er dette selvfølgelig det beste. Til tross for at det mest handler om estetikk, når en vognpose henger utenfor vognen eller er for kort, er det likevel viktig å være klar over hvordan størrelsen påvirker komforten. Dersom vognposen er for stor, kan du risikere at det overflødige stoffet fra vognposen gjør sittedelen trangere, og dermed mindre komfortabel å sitte/ligge i. Det er derfor viktig å finne en vognpose som passer til den vognen du har, slik at vognposens funksjon blir optimal.

Sele/ opphengingslomme
Undersøk hvilken type sele barnevognen din har. Skal vognposen anvendes i en sittedel, er det bare å dobbeltsjekke at vognposen har åpning for sele (vanligvis har vogner fempunktssele). Mange vognposer har også en opphengingslomme som du kan tre over ryggstøtten, slik at vognposen ikke glir ned. Det er også vanlig at vognposene er utstyrt med en form for anti-sklimateriale på baksiden.

Når skal du bruke vognposen?
Et annet viktig spørsmål å stille seg, er under hvilke forhold du har tenkt til å bruke vognposen. Bør den være tykk? Bør den ha et avtakbart lokk, slik at den enkelt kan åpnes helt opp? Vil du at den skal takle turen opp til hytta på fjellet? Eller vil du kanskje bare ha en lettere vognpose, som først og fremst skal gi en ekstra beskyttelse på kalde dager?

🍂❄

Foruten at vognposen er praktisk, er den dessuten en lekker detalj til barnevognen. På hjemmesiden vår finner du mengder av vognposer i ulike farger og mønstre, som gjør høst- og vinterturene litt mer koselige, og litt penere!

Noen vognposer vi gjerne vil fremheve litt ekstra, er disse nyhetene fra Petite Chérie! Foruten at de er kjempefine å se på, med sine herlige farger og mønstre, er disse vognposene universelle, og passer de fleste barnevogner. Fyllet er i varmende, myk fleece, med en vind- og vannavstøtende utside.

1. Innsiden har uttag for 5-punktssele.
2. To glidelåser på hver side, så lokket kan tas helt av, noe som er praktisk om det plutselig skulle bli litt for varmt. 
3. Baksiden har et påsydd antiglidemateriale, så vognposen holder seg på plass i vognen. 
 

NEW IN

Åkpåsar-1.jpg1. Petite Chérie Stone Vognpose, Grey 2. Petite Chérie Emira Vognpose Pink 3. Petite Chérie Stone Vognpose, Black

Åkpåsar-2.jpg4. Petite Chérie Rabbitland Vognpose, Black 5. Petite Chérie Emira Vognpose, Black 6. Petite Chérie Rabbitland Vognpose, Woodrose