Hvordan finne den beste matboksen til barna

Matboks, matpakkepapir, mattermos eller lunsjbag – valgene er mange, når man skal pakke inn barnas nistepakke til skolen eller barnehagen. I dagens innlegg gir vi derfor tips om hvordan du finner den beste matboksen til akkurat dine barn.

Det finnes et hav av forskjellige innpakningsløsninger til barnas nistemat, med alt fra klassiske matbokser med ett eller flere rom, til praktiske mattermoser og lunsjbager med kjøleelement. For å finne den innpakningsløsningen som er best egnet til akkurat dine barn, er det derfor enkelte ting det kan være lurt å tenke gjennom, før man kjøper barnas nye matboks.

1. Behov
Før du går til innkjøp av en ny matboks til barna, er det viktig å tenke gjennom hvilke behov du og barna dine faktisk har. Har du små barn, er det for eksempel viktigere at boksen er barnevennlig, enn hvis barna er litt større. Det er også lurt å tenke gjennom hvilken type mat barna kommer til å ha med seg til skolen eller barnehagen. Er middagsrester en stor hit, ønsker man kanskje en matboks eller mattermos som holder godt på varmen. Foretrekker man vanlig brødmat, er det kanskje andre ting som er viktigere, som for eksempel at brødet hverken blir fuktig eller tørt i matboksen. Her kan en matboks med flere rom være en fin løsning. Matbokser med separate rom, gir deg muligheten til å skille de ulike matvarene fra hverandre, slik at de ikke blander seg sammen i boksen. På den måten hindrer man både at brødskivene absorberer fukten fra pålegget og at maten blir grisete og udelikat. Slike bokser er eksempelvis godt egnet til små barn, som gjerne ikke liker at maten er blandet.

2. Størrelse
Hvor stor matboksen bør være, avhenger så klart av behovet man har og hvor mye mat barna spiser. Er matboksen for stor, er også sjansene for en klissete og udelikat matpakke store – og det er vel få ting som er så kjedelig, som å åpne en grisete matpakke full av søl? Det er derfor viktig at størrelsen på matboksen tilpasses den mengden av mat som barna skal ha med seg.

3. Materiale
Matbokser fås kjøpt i flere forskjellige typer materialer. Det finnes klassiske matbokser i plast, blikk og aluminium, solide mattermoser i stål og lunsjbager i både plast og tekstil. Når det kommer til mattrygghet, har det imidlertid ikke så mye å si hvilket materiale matboksen er laget av. Det er snarere et spørsmål om materialets evne til å holde maten frisk og delikat, som bør vurderes. Et nøkkelord i denne sammenhengen, er lufttetthet. En lufttett matboks hindrer nemlig at brødskivene tørker ut og blir udelikate. Så lenge matboksen, termosen eller lunsjbagen er lufttett når den er lukket, har materialet derfor liten betydning for hvordan maten holder seg. Enkelte matbokser og lunsjbager har i tillegg et eget rom til kjøleelement, som bidrar til at maten holder seg frisk enda lenger.

4. Holdbarhet og brukervennlighet
Å finne en matboks som både er holdbar og brukervennlig, er særlig viktig for de som har småbarn. Matbokser til små barn bør være såpass solide, at de ikke blir ødelagt av å kastes rundt, og såpass barnevennlige, at de små barna klarer å åpne opp lokket selv. Kjøper man en vanlig matboks, er det for eksempel viktig at hengslene er solide, siden barna gjerne leker med boksen og tar lokket av og på mange ganger.
 

Praktiske og barnevennlige matbokser på Jollyroom
På hjemmesiden vår finner du et stort utvalg av praktiske og barnevennlige matbokser til barna. Hos oss kan du velge og vrake blant massevis av forskjellige typer matbokser, mattermoser og lunsjbags. Vi har matbokser med barnevennlige motiver og morsomme utforminger, både med ett og flere rom, lunsjbager med barnas favorittkarakterer og smarte mattermoser, som holder maten både varm og kald i opptil flere timer. I kollasjen nedenfor har vi samlet et utvalg av våre matpakkefavoritter til både skole- og barnehagebarn, slik at valget av matboks kanskje blir litt enklere.

Kollage---madkasser.jpg

1. Blafre drikkeflaske & matboks 2. Blafre matboks traktor 3. Disney Frozen Lunsjbag 4. Beckmann drikkeflaske & matboks 5. Skip Hop matboks 6. Design Letters drikkeflaske & snackboks