Guide – ting å tenke på ved kjøp av vintersko

Et av de viktigste innkjøpene for at barna ikke skal fryse, er skikkelig gode vintersko. I dagens innlegg finner dere en guide med info om hva som er viktig å tenke på når dere kjøper vintersko.

På hjemmesiden vår finner dere massevis av vintersko til både store og små. Det er bare å velge og vrake mellom alt fra forede vinterstøver til slitesterke GORE-TEX-sko!

Hva er viktig å se etter?
1. De viktigste egenskapene for et par skikkelig gode vintersko, er at de er vanntette, har god pustekapasitet og slipper ut fuktighet. Skoene må selvsagt også ha god isoleringsevne for å kunne holde barneføttene varme, og så må de sitte godt – men ikke hardt. 

2. Se på skoenes holdbart, kvalitet og komfort. Slitesterke sko som holder lenge, er for det første bra for miljøet, og for det andre et must for at barnas føtter skal holde seg tørre og varme i vinterleken.

3. GORE-TEX
For 40 år siden kom den berømte GORE-TEX-membranen. En sko med GORE-TEX holder føttene tørre og gir god ventilasjon. 

Hvordan fungerer GORE-TEX? 
GORE-TEX-membranen inneholder mikroskopiske porer som er 20 000 ganger mindre enn vannmolekyler, men fortsatt 700 ganger større en dampmolekyler. Dette gjør at vann fra utsiden ikke kan trenge inn i skoen, men at fuktigheten fra innsiden kan slippe ut. Slik holder føttene seg varme, tørre og friske!
Noen vintersko vi liker litt ekstra godt, og som er en stabil storeselger, er Superfits Culusuk. Dette er en foret modell med GORE-TEX-membran og filtsåle med varmende ull. Culusuk-skoene har en 100 % vanntett overdel som lar foten puste, samtidig som den gir behagelig varme. Den lette yttersålen er laget av phylon og gummi, noe som gir godt grep på vinterunderlaget. 

Culusik.png

Superfit vintersko

For at skoene skal nå sitt fulle potensial, er også valg av sokker viktig. Ullsokkene fra Pierre Robert er et godt alternativ for å holde små (og store) føtter varme!