Baby shower – leker og gavetips

Det faktum at man i nær framtid skal få æren av å ønske en ny verdensborger velkommen, må så klart feires med en baby shower! I dagens innlegg tipser vi om supre leker og gaver!

Fenomenet baby shower kommer opprinnelig fra USA, hvor tanken var at mødre skulle samles og «utdanne» den vordende mamman. I dag er baby shower mer en anledning for familie og venner til å omgås, og passe på å ha det litt rolig og avslappet før det nye livet med bleiebytter og søvnløse netter setter i gang 😉 

En baby shower må ikke være stor eller dyr å fikse. En ting vi synes er høydepunktet på en baby shower, er lekene. De er gratis, lokker frem latter og smil, og viktigist av alt – det lokker frem barnet i dere voksne! Og det er jo veldig passende når en ny småtass er på vei! I dag fokuserer vi derfor på lekene, men vi vil også dele noen gavetips.

1. Hvem er hvem?
Alle gjester tar med seg et babybilde av seg selv. Disse bildene nummereres og settes opp rundt i rommet før festen setter i gang. Gjestene får deretter hvert sitt papir, hvor de skal prøve å koble rett nummer til rett person. Den som får flest rette vinner! Mot slutten av baby showeren avslører dere hvem som er hvem. Ekstra koselig blir det om gjestene også vil fortelle noe om bildet sitt. 

2. Her kommer en liten beskjed i bleia
Å stå opp midt på natten er kanskje ikke det morsomste som finnes, men babyen bestemmer. Om man må skifte bleie, må man skifte bleie, uansett hvor mye klokka er. For å gjøre de kommende bleiskiftene (litt) morsommere for de nybakte foreldrene, kan alle gjestene skrive morsomme beskjeder på baksiden av noen bleier. Det vil garantert føre til noen smil på de trøtte foreldrefjesene, selv klokka fire om morgenen! 

3. «Ikke si baby»
I et begrenset tidsrom får ingen lov å si ordene «baby» eller «barn». Vanskelig, ikke sant? Når leken begynner, får alle gjestene hver sitt bånd med en smokk, som de skal henge rundt halsen. Hører man noen si et av de forbudte ordene, kan man ta personens halsbånd og henge rundt sin egen hals. Den som har samlet flest halsbånd når leken er over vinner!

4. Hva blir navnet?
Tiden er inne til å gi babyen et navn. Til denne leken trenger man bare saks, papir og en herlig fantasi. Klipp ut papirbokstavene i de kommende foreldrenes navn, og la gjestene bruke kun disse bokstavene for å komme på morsomme eller fine navn. Forelderen/foreldrene stemmer frem vinnervanvet til slutt. 

5. Sett smokken på riktig sted
Sist, men ikke minst, er det tid for den tradisjonelle leken blindebukk – nå med babytema. Her blir gjestene oppgave å plassere hver sin smokk i munnen på en babydukke. Selvagt funker det like godt å bare tegne en baby på et stort papir! Men ingen tjuvtitting! 

Vi lovet jo å dele noen gaveetips også, så nedenfor ser dere noen gaver vi synes er ekstra fine, og som garantert kommer til å bli satt pris på av småbarnsforeldrene!

Baby Shower.jpg
1.Aden by Aden + Anais Helseteppe 2.Teddykompaniet Diinglisar Sutteklut 3.Teddykompaniet Diinglisar Barnevognleke 4.HappyHands Hjerteramme 5.Candide Pute Baby 6.Pabobo Nattlampe Projektor Stjerne 7.Roommate Kudde Lazy Long Dog


Man griper jo enhver sjanse til å få omgås og feire noe fint sammen, så også her. Uansett hva dere velger å spise, gjøre eller leke, tør vi garantere at det blir et fantastisk minne for de involverte, ikke minst for de blivende foreldrene ❤ 
 

 

@studiodiy.com
@dontsaybaby.com