Biltur i Norge med familien?

5 tips, 5 smarte produkter og 5 destinasjoner for bilferien

Biltur med familien er noe av det vakreste som finnes, men også i blant kombinert med en god dose syting, stress og krangling. Vi ønsker derfor å kunne bidra til at bilturen står til forventningene, ved å komme med intet mindre en 5 tips, 5 geniale produkter og 5 fantastiske destinasjoner, slik at turen blir perfekt for hele familien!

5 tips

Som nevnt kan det ofte oppstå gnisninger når bilturen ikke går på skinner, men vi har sett på 5 enkle tips som kan gjøre humøret mye bedre!

- Planlegg ruten på forhånd, og book overnatting. Husk at veien er målet, og tålmodighet og et åpent sinn er nøkkelen for en trivelig biltur med familien. Planlegg gjerne ruten i en side som dette om dere ønsker å oppleve ting på veien mellom destinasjonene. (www.roadtrippers.com)

- Tenk på hva dere spiser både før og under bilturen. Dårlig mat og snacks med for eksempel mye sukker kan føre til bilsyke barn i baksetet – ingen god ide!

- Ha tilstrekkelig med lydbøker og musikk. Lydbok kan være bra å ha når energinivået senker seg, og man bare vil sitte i sine egne tanker. Selvsagt kan det bli for trøttende i lengden, men det kan være til grei avkobling etter noen timer med spill og skrik i baksetet!

- Ha gooood tid! Ingenting er en større humørdreper enn en sjåfør som er stresset for å nå bilfergen. Planlegg turen slik at dere har god tid, og helst en time eller to mer en dere tror, slik at dere kan stoppe om dere ser noe kult på veien, eller kanskje for å kjøpe en is. Det er mye herligere å vente en god halvtime på fergekaien med en avis eller litt musikk!

- Ha med ball eller noe å leke med til når man strekker på beina. Er man på biltur, så mååå man stoppe litt i blant for å få i gang blodsirkulasjonen igjen. Da kan det alltid være en ide å ha noe å gjøre på, som til eksempel en ball eller frisbee eller lignende. Pass bare på at dere har plass til det, og ikke risikerer å sparke ballen ned fra eksempelvis Sognefjellet eller Trollstigen

 

5 geniale produkter

For at barna skal sitte komfortabelt, trygt og være underholdt på bilturen, har vi lagt fram fem herlige produkter som gjør bilturen mye mer komfortabel for de små!

Beemoo bilspeil: Et speil fra Beemoo som gjør det enklere å ha oversikt over barna i baksetet. Speilet festes med medfølgende rem i baksetets nakkestøtte og vinkles etter behov.

Satex Solskjerm: En solskjerm som holder en varm og irriterende sol på trygg avstand er et genialt trekk for å bevare humøret i baksetet. Solskjermene er statiske og festes uten sugepropp på barnets vindu og beskytter effektivt mot blendende sollys. 

Axkid Minikid 2.0 Bakovervendt Bilstol: En testvinnende bakovervendt bilstol som er fantastisk på sikkerhet og komfort, noe som passer bra for lange strekninger i bil. Med ASIP (Axkid Side Impact Protection) som gir best mulig beskyttelse for barnet ved eventuell sidekollisjon. 731272

Portal DVD-spiller: En DVD-spiller er noe av det mer geniale man kan ha for å sikres seg litt stillhet og god stemning i baksetet. Så lenge barna tåler å se på DVD mens hjulene ruller vel og merke. Her på Jollyroom finner dere portable DVD-spillere med oppladbart litium-batteri, fjernkontroll og strømadapter, og best av alt – du får dem med motiv av barnas favorittkarakterer!

Ball: Som nevnt tidligere i artikkelen kan det være en genistrek å ha med en ball. Stopp hvor det finnes plass til litt triksing, kasting eller sparking av ball, og få ut litt energi ved å bevege på seg – noe som kan være sårt trengt etter en stund i bilsetet!

 

5 destinasjoner

For å få litt inspirasjon til hvor man kan ta med familien, har vi kommet frem til 5 utmerkede feriesteder som har masse å by på for hele familien. Å velge bare 5 steder å anbefale i et så vakkert og innholdsrikt land som Norge, er kanskje verdens vanskeligste jobb, så hjelp oss med å fullføre listen med deres anbefalinger i kommentarfeltet lengst ned!

 

- Nært for mange, kjært for andre. I og rundt Oslo finnes det ufattelig mange aktiviteter som er populært for barn og foreldre. Fra fornøyelsesparker som Tusenfryd (langs E6) og Bø i Sommarland (ca. 2 timer langs E134), til mer prisgunstige aktiviteter som Museer, strender, parker.

Tips: ofte finnes det billigere priser online for fornøyelsesparker og lignende.

- Stavangerområdet og Haugalandet er en fantastisk destinasjon for en barnefamilie. Med en vakker natur inn mot Lysefjorden øst for Stavanger, hvor dere blant annet finner Preikestolen, samt masse morsomt å gjøre rundt om, som i Kongeparken, oljemuseet og så videre. Også Haugalandet har mange morsomme og særegne aktiviteter å by på, som å spille minigolf på Europas største, og trolig fineste minigolfanlegg – Minigolfen familiepark, eller besøke Nordvegen historiesenter for å lære alt om vikingtiden.

- Ålesund- og Bergensområdet, kanskje rosinen i pølsa når det kommer til majestetisk norsk natur. Med Møre og Romsdal og Ålesund i nord, hvor dere finner det store akvariet Atlanterhavsparken, og kanskje verdens fineste fjellstue – Aksla er dette stedet for hele familien.  Lengre sør finner man perlene Geiranger- og Sognefjorden, som må være verdens to fineste fjorder! Legg turen via Åndalsnes og Trollstigen for en kul naturopplevelse som man nyter i bilen, og sørg for at dere har god tid til å ta inn naturen – det kommer dere til å trenge.

Bergen, byen mellom de syv fjell er også udiskutabelt en av Norges fineste byer. Her kan dere nyte storbylivet, ta Fløibanen, eller gå en av de vakre turene opp et av Bergens majestetiske fjell. Akvariet i Bergen, VilVite senteret og en spasertur langs Bryggen er også noen av mulighetene dere har i den flotte byen.

- Vakre, varme Sørlandet, fra bløte konsonanter til storslagen skjærgård. Ikke bare finner dere et av Norges mest populære fasiliteter, Kristiansand Dyrepark. Foruten å besøke apekatten Julius, eller sprade rundt i Kardemomme by, finnes også andre herlige fasiliteter som badelandet Aquarama eller den flotte bystranden midt i sentrum av Kristiansand.

- Lofoten. Man kan ikke nevne flotte destinasjoner uten å nevne Lofoten. Nyt nordlyset eller midnattssolen fra en av toppene på Lofotens mange, majestetiske fjell, gå på havørnsafari eller snorkle i tørrdrakt – Lofoten er stedet for familien som liker maritime aktiviteter!