Derfor utvikles barnet ditt med hjelp av Lego®!

Noe av det mest fantastiske med å være forelder er å følge barnets reise i livet. Å se hvordan de små utvikles og lærer seg nye ting er noe man nok aldri kommer til å gå lei av ❤ For at de hele tiden skal fortsette utviklingen må de stimuleres. I dagens innlegg kommer vi derfor til å gå gjennom i hvilke aldre dere kan bruke hvilken type lek for å utvikle både barnets fantasi og forståelse. 

Selvsagt varierer utviklingsprosessen fra barn til barn, men vi deler dem inn i 3 omtrentlige aldersgrupper 💕

1,5 – 2 år
I denne alderen begynner småtassene å kjenne igjen ting og lære seg hva noen av dem brukes til. For å oppmuntre barna videre og stimulere deres nysgjerrighet kan dere ta i bruk flere ting. Årsak og virkning er passende i denne alderen 

trends_mall_i-bloggen_LEGO780X500.jpg

LEGO® Duplo® - Min første karusell

Å sitte og se på hvordan en karusell snurrer fordi man vrir på en sak i midten kommer til å bli superpopulært. 

3 år
Rutiner begynner å utvikle seg. Vekkingen om morgenen følges opp med frokost, deretter lunch og til slutt middag. Mot kvelden er det kanskje på tide med et bad, og så er det i seng for å sove. Morgenen etter et det på tide å våkne igjen og dagens aktiviteter fortsetter på samme måte som gårdsdagens. Alle disse «aktivitetene» hjelper barna med å utvikle tidsoppfatningen. For å hjelpe 3-åringer videre i forståelsen av hverdagsrutinene kan de få leke forskjellige roller med hjelp av dekorative klosser 

trends_mall_i-bloggen_djungel780X500.jpg

LEGO® Duplo® - Jungel

Duplos klosser lar barna øve seg på flere forskjellige ferdigheter. Alt fra finmotorikk til telling og historiefortelling. Og hvem vet, har dere voksne flaks får dere kanskje en liten privatleksjon i når de forskjellige dyrene skal spise, bade, sove og så videre!

4 år
Nå begynner omverdenen å bli veldig interessant. Spørsmål om alt mulig rart dukker opp hele tiden. Barna hermer det de ser omkring seg og finner gjerne på egne historier. Her gjelder det å oppmuntre dem til å fortelle historier og begynne å bygge alle mulige ting på basis av historiene. Her er det kun fantasien som setter grenser – og det har en fireåring mye av! 👏

trends_mall_i-bloggen_TORG780X500.jpg

LEGO® Duplo® - Torg

Å spise grønnsaker er veldig viktig. Derfor burde dere kanskje gå en tur til torget og kjøpe litt frukt og grønt av grønnsakshandleren. Dessuten har dessverre bilen havarert, så den må dere levere til mekanikeren. Duplos forskjellige sett kan hjelpe barna i utviklingen av språket, og de kan lære de små om farger og telling. Barna kan til og med lære seg å passe tiden og løse problemer. Kult, ikke sant? 

Leketips 

- for de minste

Sølete men morsomt! Bruke fingerfarger og gjør morsomme avtrykk på papir. Dere kommer til få herlige reaksjoner fra smårollingene når de merker at det kommer farge på papiret om man trykker ned hånden på det. Dette lærer dem årsak og virkning på en direkte og fin måte. 

- for de litt større

Dere trenger et papir, en penn og barnevennlige klosser.

Sett sammen noen forskjellige (men enkle) former med klossene.

Legg disse på papiret og tegn rundt dem.

Vis barna papiret og la dem forsøke å sette klossene sammen for å gjenskape formen på papiret.

Dette hjelper barna til å kjenne igjen forskjellige former. 👍

trends_mall_i-bloggen_legi780X500.jpg

Summa summarum: Lek gjør læring morsomt. Det er bare å bli med inn i barnas herlige fantasi og leke på! 

Klem ❤