Pass på temperaturen i barnevognen i sommer!

Fridager, varme og herlige dufter – nå har sommeren endelig begynt å gjøre seg bemerket også her på nordlige breddegrader. Selv om det er herlig med slikt vær kan det dog være litt problematisk for de aller minste. Man hører ofte om hvor farlig det er for barn og dyr å sitte i en varm bil, for eksempel, og vi vil dessuten gjøre oppmerksom på et annet sted hvor temperaturen kan stige til farlige nivåer – nemlig barnevognen. 

Dere er ute i det fine været, den lille ligger og sover i vognen og solen steker på. En løsning mange tyr til er da å legge et teppe eller et sjal over vognen. Eller så slår man opp kalesjen. Faktum er dog at slike tøyer oftest ikke beskytter mot både UV-stråler og varme. Tynne tøyer slipper gjennom solens stråler og kan forårsake solbrenthet, mens et tykkere tøy, til tross for at det stopper solstrålene, gjerne ikke puster tilstrekkelig, med det resultat at det blir for varmt for barnet. 

Det har blitt gjort mange tester på hvordan temperaturen i en barnevogn forandres når den står i høysommervarme og er dekket av et teppe. En test utført av Svenska Dagbladet viste at temperaturen i vognen steg fra startnivået på 22 grader til 34 grader på bare 30 minutter. Etter ytterligere en halvtime kunde man lese av 37 grader på termometeret – og det er veldig varmt! 

Å bruke et vanlig teppe eller et sjal for å skjerme mot solen er altså ingen god idé! Om du har muligheten til det, still alltid barnvognen i skyggen isteden og la barnevognsåpningen være fri. Et annet alternativ er å bruke en barnevognsgardin. Barnevognsgardiner er designet for å beskytte mot UV-stråling og overoppheting. En av våre favoritter akkurat nå er barnevognsgardinene fra merket Dooky

Dooky barnevognsgardiner passer de aller fleste vogner og babybilstoler på markedet. 
 

Dooky barnvagn.jpeg

Gardinen kan enkelt heves og senkes med borrelåsen – avhengig av om barnet vil se omgivelsene eller ligge ned og ta seg en høneblund. Dratt helt ned og knytt fast i barnevognshåndtaket skaper gardinen et koselig og lunt sovemiljø uten at det går ut over tilførselen av frisk luft. 
 

Dooky barnvagnsgardin.jpeg

Denne modellen monteres enkelt med hjelp av fem plastringer som ikke etterlater merker eller riper på vognen/babybilstolen. Tøyet har UV-vern 40+ og kan (halleluja!) vaskes i maskin!

Ha en herlig sommer, alle sammen!  ❤️

Varme hilsener, Jollyroom