Didriksons vinterdressguide

Snøstorm, regn og kulde stopper ikke et barn fra å leke ute. Nå når vintersesongen er her, er det viktig at barnet har yttertøy som holder hen tørr og varm. Andre viktige detaljer er reflekser, og slitestyrke, slik at plagget tåler masse lek. Få hjelp av vår vinterdressguide sammen med Didriksons, og finn en dress som passer ditt barn perfekt i vinter!

 

 

Ting å tenke på når du velger vinterdress til barnet ditt

Bruksområde

Vinterdresser kan ha mange forskjellige egenskaper, og for at du skal finne en som passer ditt barn, er det viktig å tenke på hvilke sammenhenger dressen skal brukes i. Er det først og fremst i akebakken i minusgrader, eller i en grå sølepytt full av grus? Didriksons vinterdresser har alle viktige funksjoner som beskrives her nedenfor, og det som skiller dem fra hverandre, er varmenivå, slitestyrke og ekstrafunksjoner.  

 

Størrelse

Mål barnets høyde og bredde i henhold til størrelsesguiden, som er linket ved hvert plagg på hjemmesiden. Om barnet havner midt i mellom to størrelser i høyden, men følger de andre kroppsmålene, velg den minste størrelsen, og bruk den smarte funksjonen Extend Size ved behov. Ved å sprette opp de angitte sømmene, forlenger du da bein og ermer med 5 cm.

 

Passform

En god passform i riktig størrelse, lar barnet ditt leke uhindret. Derfor anbefaler vi deg å ikke kjøpe en altfor stor vinterdress. Det vil føre til at den lille ikke kan hoppe og springe fritt, og dermed begynner man jo å fryse. Om beina er for lange, kan barnet dessuten tråkke i stykker tøyet og snuble. Samtidig må man ikke kjøpe en dress som er for liten. Når man står oppreist i dressen, skal det være litt mellomrom mellom kroppen og skrittet på dressen, slik at barnet kan strekke armene i været eller sitte på huk, uten at det strammer til. Det viktige er altså at barnet ditt skal kunne bevege seg fritt i plagget.  

 

Varme

For å kunne tilpasse varmenivået, anbefaler vi at du bruker lag-på-lag-prinsippet til barnet ditt. På den måten varmes luften opp mellom kleslagene, samtidig som dere kan ta av et lag om det blir for varmt. En fleecejakke er perfekt å ha under vinterdressen, for eksempel Didriksons modell Monte. Og når temperaturen synker enda mer, kan dere legge til et sett med godt undertøy, for eksempel modellen Jadis, med en overdel som Monte eller Corin utenpå.

 

Funksjoner

Her nedenfor beskrives noen av de fremste funksjonene, som alle Didriksons vinterdresser har. I tillegg til disse funksjonene, finnes det også fester til votter på innsiden av de justerbare ermene, hvor vottene kan bæres enten utenfor eller innenfor ermene.

Vinterdressene har tøystrikk og justerbare ankler, slik at de sitter godt over skoene, samt snølås, så ingen snø trenger inn. Midjen er justerbar, og dressene har en myk tøybeskyttelse over glidelåsen, slik at den ikke gnager mot barnets hals og hake. Hailey er en litt enklere modell, som ikke har alle funksjonene, les mer i produktbeskrivningen for spesifikke egenskaper hos denne dressen.

 

Extend Size

Med Didriksons vokse-funksjon Extend Size, kan plagget vokse med opptil én størrelse i ermer og bein. Du spretter bare forsiktig opp den angitte sømmen, og vips så kan barnet ditt bruke dressen en sesong til.  

 

Fotstropper

Unngå å få snø i skoene ved å holde anklene på vinterdressen godt på plass med utbyttbare fotstropper i silikon. Hailey-modellen har fotstropper av tøystrikk, og om de slies ut, kan du erstatte dem med et par i silikon.

 

Refleksdetaljer

I den mørke årstiden kan man nesten ikke bruke for mange reflekser. Didriksons vinterdresser har funksjonelle refleksdetaljer, men vær uansett ekstra forsiktig, og bruk gjerne LED-refleksbånd og lignende i tillegg, når det er som aller mørkest.  

 

Navnelapp

Fravokst men fortsatt som ny? Didriksons vinterdresser har navnelapper med plass til flere navn, slik at plagget kan gå i arv til et søsken eller noen andre som trenger det.  

 

Vanntett

Snø, sludd og regn – bløtt, bløtt, bløtt. Didriksons vinterdresser har teipede sømmer, og en PFC-fri vannavstøtning, som holder barnet tørt i allslags vær. Om vannavstøtningen begynner å avta, kan du reaktivere den med strykejern, i henhold til vaskeanvisningen.

 

Avtakbare hetter

Barnas sikkerhet er førsteprioritet. Didriksons avtakbare hetter er en forsiktighetsregel, for å unngå ulykker om hetten hekter seg fast i noe mens barnet leker. Dessuten kan det være godt å gå uten hette på dager når sola skinner og det er litt varmere i lufta.

didriksons-overallguide-extendsize-namnlapp.jpg

 

Hvilken vinterdress er best for ditt barn?

Her kommer en sammenligning mellom Didriksons vinterdresser, hvor vi ser på fordelene de har, og viser hvilket nivå plagget har når det gjelder varme, vannresistens og slitestyrke.

 

Björnen

Klassikeren som har vunnet uavhengige forbrukertester, og som er 100 % vind- og vanntett.  

 

Polarbjörnen

Dette er den varmeste modellen for lange dager i snøen, med teipede sømmer og ekstra vattering.

overallguide-kollage1.png

1. Didriksons Björnen Vinterdress, Multicolour 2. Didriksons Polarbjörnen Vinterdress, Cloud Blue Algae 3. Didriksons Björnen Vinterdress, Navy

 

Cornelius

Modellen Cornelius er utstyrt som Björnen, men uten varmende syntetpels!

 

Zeke

Den mest slitesterke dressen er Zeke, som er laget av slitesterkt Cordura-materiale.

overallguide-kollage2.png

1. Didriksons Cornelius Vinterdress, Bright Red 2. Didriksons Zeke Vinterdress, Burnt Glow

 

Tirian

Tirian er dressen med best pusteevne når barnet er i aktivitet. Den er dessuten designet på en måte som gjør at den ser ut som en separat jakke og bukse.

 

Hailey

Hailey er modellen med lavest pris og enklest funksjoner – men den er like fullt både slitesterk og varm.

overallguide-kollage3.png

1. Didriksons Hailey Vinterdress, Navy 2. Didriksons Tirian Vinterdress, Lilac

 

Migisi

Migisi selges eksklusivt hos oss på Jollyroom. Dressen er funksjonell, godt fôret og vind- og vanntett, med en vannsøyle på 10 000 mm.

overallguide-kollage4.png

1. Didriksons Migisi Vinterdress, Peacock Green 2. Didriksons Migisi Vinterdress, Burnt Glow 3. Didriksons Migisi Vinterdress, Radiant Purple

 

Hvorfor bør du velge Didriksons til barnet ditt?

Didriksons vinterdresser har en vannavstøtning som er helt PFC-fri, noe som betyr at den er fri for miljøskadelige flurokarboner. Didriksons bruker dessuten nye metoder for å produsere plagg på en mer miljøvennlig måte. Det kan være en ny teknikk for produksjon av materialer eller fiberblandinger, hvor de ser en minsket negativ påvirkning på miljøet. I tillegg til dette, deltar Didriksons i Svenska Institutet för Standarder sin arbeidsgruppe ”Säkerhet i barnkläder” (SIS/TK 16/AG 5), for europeiske standarder.

 

Om du fikk lyst til å ta en titt på hele Didriksons sortiment, kan du gjøre her.