Har du merkelige drømmer under graviditeten?

Når man er gravid, er et veldig vanlig å drømme mye, av og til rare og til og med ubehagelige drømmer. Det er helt normalt, og noe som kan speile dine bevisste og underbevisste følelser. Men hvorfor drømmer vi så mye under graviditeten, og hva betyr egentlig disse drømmene? 

Drømmer om vann

Din følelsesmessige tilstand speiles i drømmene, og ettersom en graviditet ofte innebærer en følelsesmessig berg-og-dal-bane, er det helt rimelig at drømmene er likedanne. Dette beror på at hormonet progesteron, øker under graviditeten og påvirker følelseslivet ditt

Et eksempel på drømmer som virkelig speiler den følelsesmessige tilstanden din, er drømmer om vann. Det er veldig vanlig å drømme om dette i første trimester. Drømmene er parallelle med følelsene i kroppen din, og i drømmen kan vannet speile dette ved for eksempel å være rolig, rasende, tsunamilignende eller avslappende. Også følelsen av å være vanntett kan dukke opp, om du opplever væskeansamling under graviditeten. Dessuten er det vanlig å drømme at en selv eller noe annet flyter rundt i vann. Dette beskriver fosterets situasjon i magen.

 

Drømmer om dyr

På listen over rare graviditetsdrømmer, står drømmer om dyr (f.eks. at man føder dyr) øverst. Det kan sikkert være urovekkende, men det er ikke noe man trenger å ta bokstavelig. En drøm hvor du føder et dyr, har ofte å gjøre med vennene du har rundt deg, og er et tegn på at du bør tenke deg grundig om, før du tar viktige beslutninger i livet. Det kan være et tegn på uro og frykt for den kommende omstillingen. Det er altså helt normalt å drømme at man føder en delfin, en katt, en sel, en tiger eller en larve.  

 

Drømmer som speiler uro og høye krav

Under graviditeten kan du oppleve vanskelige drømmer om at du faller, blir jaget eller er innestengt. Dette er sterkt knyttet til uro. Uro for forandringer som kan påvirke forholdet ditt, utseendet ditt eller friheten din. At du mister barnet ditt, etterlater det uten tilsyn, eller ikke kan håndtere oppgaver foreldrerollen krever, er også helt vanlige drømmer å ha. Drømmer som dette, tyder på at du stiller høye krav til deg selv i den nye livssituasjonen som står for døren.  

Graviddrömmar - sovande bebis.jpg

Alles drømmesymboler er personlige og unike, derfor er det vanskelig å tyde drømmene via en drømmeordbok. Vi mennesker har en tendens til å drømme om dyr for å se sammenhenger med naturens kretsløp og driv. Vi spurte våre Instagram-følgere om de hadde noen merkelige drømmer mens de var gravide. Eksempler på hva de svarte, er:  

“Jeg drømte gjentatte ganger at jeg fødte en sel”

“Drømte at jeg fødte en fuglunge midt på motorveien og måtte slåss for at den skulle overleve”

“Drømte at det skulle være tvillinger, men en ble alltid kidnappet”

“Drømte at jeg fødte for tidlig og måtte bake ferdig babyen i ovnen”

“Jeg drømte at det kom ut en babyhånd gjennom magen min”

“Jeg drømte ofte at samboeren min var utro eller ble avhengig av narkotika”

“Drømte at føderommet var fullt av grønn røyk og at det kom ut en kattunge ”

 

Sjekk ut vårt brede utvalg av produkter for gravide, ved å trykke her.

 

________________________________________________

www.bohuslaningen.se/nyheter

www.mumsgrapevine.com.au/2021/08/pregnancy-dreams/

www.gravid.se/drommar-under-graviditeten/

www.dromen.site/sv/foda-barn/