Halloween er atter over oss, og det vil vi feire med 3 raaampete baketips til skuuumle bakverk med skreeekkelig design!
🎃👻❄
Sjokoladeedderkopper
Du trenger:
200 gram smør
2 dl strøsukker
6 dl havregryn
2 ts vaniljesukker
3 ms kakao
4 ms kaffe, kald
25 gram mørk sjokolade
Sjokoladestrøssel
Nonstop (til øyne)
Jordbærsnøre (edderkoppben)
Gjør slik:
Begynn med å lage kroppen på edderkoppen:
1. Bland smør, strøsukker, havregryn, vaniljesukker og kakao i en skål. Bland det skikkelig sammen så det blir en røre.
2. Form røren til baller. Rull ballene i strøssel, og la dem stivne i kjøleskapet.
3. Ta sjokoladeballene ut av kjøleskapet. Bruk en tannpirker til å stikke hull til edderkoppbeina.
4. Klipp jordbærsnøret i 4-5 cm lane biter, og stikk dem inn i hullene, så edderkoppen får ben.
5. Pensle smeltet sjokolade på baksiden av to nonstop, og fest dem så edderkoppen får øyne.
6. Bruk den smeltede sjokoladen og mal pupiller på nonstopøynene. Her kan du f.eks. bruke tannpirkeren til å male, så det blir nøyaktig og fint.
7. La edderkoppene stivne i kjøleskapet, og ta dem ut en stund før servering, så de rekker å bli myke og herlige!
Marshmallowspøkelser
Du trenger:
20 marshmallows
300 gram hvit sjokolade
50 gram mørk sjokolade
20 stk. grillpinner eller ispinner
Gjør slik:
1. Tre en marshmallows på hver grillpinne. Still dem opp-ned på en tallerken, og sett dem i fryseren i 20 minutter.
2. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad.
3. Ta marshmallowsene ut av fryseren, og dypp dem i den hvite sjokoladen. Prøv å få til små ”topper” øverst på spøkelseshodene.
4. Sett spøkelsene i kjøleskapet så de stivner.
5. Når de har stivnet, kan dere gi dem ansikter. Her kan dere bruke en spiss grillpinne, og male på med den smeltede, mørke sjokoladen. Mal øyne, nese, munn osv!
Hvis dere vil ha en enda enklere og raskere variant, kan dere lage marengsspøkelser:
Marengsspøkelser
Du trenger:
Marengs
Mørk sjokolade
Tannpirker
Gjør slik:
Mal øyne ved hjelp av en grillpinne eller tannpirker – ferdig!
Monsterdonuts
Du trenger:
Donuts
Minimarshmallows
Svart strøssel (gjerne runde, store)
Godteritenner
Gjør slik:
1. Del marshmallowsen i to deler, og fest dem forsiktig på donuten som to øyne.
2. Trykk fast strøssel på hvert øye, så det blir pupiller.
3. Fest godteritennene i midten på donuten.
Ferdig!
_____________________________________________
Kerstin Eriksson
www.tasteline.com/recept/monstermunkar/
www.tasteline.com/recept/marshmallowspoken/
www.tasteline.com/recept/smarriga-spindlar/
www.ica.se