Derfor er lekene fra BRIO så populære!

Med sine fargesterke og morsomme leker, har BRIO vært en storfavoritt hos mange barnefamilier siden 1884. Grunnene til det er mange, i dagens innlegg tar vi for oss de viktigste av dem! 

Inspirert av unge sinn siden 1884 
BRIO tilbyr leker for barn i alle aldre, og åpner en hel verden av lek med sitt rene og enkle formspråk. Her er det bare fantasien som setter grenser! Lek er viktig for at voksende kropper og hjerner skal få den stimulans de trenger for å kunne utvikles. Derfor er lekene fra BRIO utviklende for hvert steg i barnas utvikling. 

Sikkerheten først! 
Testene som utføres på lekene fra BRIO er tøffere enn hva lovverket krever. Når det f.eks. gjelder de mekaniske sikkerhetsbedømmingene, bruker BRIO høyere fallhøyde ved falltestene, og høyre trykk under belastningstestene! 

Snille metallalternativer 
Alle metalldeler utsettes for strenge tester, og holder høy kvalitet. Dette garanterer at de ikke løsner fra lekene og kan utsette barn for fare. I disse testene kontrollerer man også emner og rester som kan være farlige. I 2011 kom en ny teknikk som gjorde det mulig å redusere nikkelnivåene i metaller. Som en følge av dette besluttet BRIO seg for å bruke disse metallene til metalldelene på sine leker. 

Tre som tåler leken 
Leker utsettes ofte for en ganske hard behandling – ut fra ren kjærlighet, så klart. De fleste av trelekene til BRIO produseres derfor i bøk, siden dette er et supertett og slitesterkt treslag, med en sterk og glatt overflate som er ekstra godt egnet til barnas hardhendte kjærlighet. Bøk plantes på nytt, og er dessuten ikke et truet treslag, noe som er viktig for BRIO. 

Fargevalg! 
Hva har rødt, gult, blått, grønt, svart og hvitt til felles? Jo, de er de første fargene barn lærer seg å kjenne igjen! Derfor har selvsagt BRIO valgt å basere sine produkter på akkurat disse fargene – noe som gjør dem enda mer pedagogiske. En annen fordel med disse fargene, er at de eldes på en vakker måte. Lekene kan altså være lekekamerater for kommende generasjoner også, noe som er bra fra et miljømessig standpunkt, og bra for lommeboken! 

Tyggevennlig lakk 
Barn elsker å putte ting i munnen, derfor er det en selvfølge for BRIO å teste alle farger i henhold til høyeste sikkerhetsstandard, samt å bruke miljøvennlige farger som er fri for metaller og ftalater. 

Bare plast der det er nødvendig 
BRIO prøver å bruke så mye tre som mulig i sine produkter. Likevel er det plastdeler på en del av lekene. Dette er fordi man vet at lekene kommer til å utsettes for en hel del på sine diverse eventyr, f.eks. å falle ned trapper og lignende. For å være på den sikre siden, bruker BRIO derfor plast på små og spesielt utsatte deler, ettersom dette er et materiale som tåler støt og slag bedre enn tre! 

brio-tågbana_780X500.jpg

BRIO tilbyr et stort sortiment med leker, så gå inn på hjemmesiden og klikk hjem noen favoritter allerede i dag! Velg og vrak blant alt fra morsomme lekekjøkken og draleker, til togbaner og lekebord. Garantert populært som julegave! 🎄🎁

_________________________________
migogmintinderbaby
fannyanderssonericsson