Baby Shower – fem tips til en god babyfeiring

Det er mange blivende foreldre der ute som går og venter i evigheter uten ende. Snart skal dere få oppleve å bli foreldre for første gang, og selvsagt er dere nysgjerrige på hvem det er som venter der inne i magen? At en stor, og svært ønsket forandring i livet er på vei må jo feires, og vi stemmer for at dere gjør det med en Baby shower! Inviter nære og kjære, spis god mat og skap gode minner sammen. Vi håper at vi med disse gode og enkle tipsene skal kunne inspirere dere på veien til å skape en herlig feiring 😊


Fenomenet Baby shower kommer opprinnelig fra USA, der tanken var at mødre skulle samles og «utdanne» den vordende moren. I dag er det mer som en feiring for venner og familie, og en mulighet for å kunne omgås hverandre i ro og mak – før det nye livet med bleieskift og søvnløse netter setter i gang 😉


Vi tenker at det er passe med en Baby shower ca 1-2 måneder før den lille ankommer. Det er mye som skal planlegges: søt bakst, den klassiske bleiekaken og massevis av gaver som bare må kjøpes! Selvsagt bestemmer man selv, og det trenger hverken være dyrt eller vanskelig. Noe vi synes er et høydepunkt med en Baby shower er faktisk lekene. De er gratis, skaper gode minner, og viktigst av alt – det lokker frem barnet i alle! Hva passer vel bedre når en liten en er på vei? 😜 Derfor fokuserer vi i dag på lekene, og deler fem tips til enkle og morsomme ting å gjøre for å lokke frem latteren! 

 

1.Hvem er hvem? 
Alle gjestene tar med seg et babybilde av seg selv. Disse bildene blir nummerert og henges opp rundt i rommet før festen setter i gang. Gjestene får deretter hvert sitt ark der de skal forsøke å sette rett nummer på rett person. Den som har flest rette, vinner. Mot slutten av feiringen avslører alle selv etter tur hvem som er hvem. Det blir ekstra koselig om gjestene også kan fortelle noe om sitt eget bilde.  


2.Her kommer en liten beskjed i bleia
Å stå opp midt på natten er kanskje ikke det morsomste man kan gjøre, men babyen bestemmer jo. 
Om bleien må byttes så er man jo nødt – uansett hva klokken er. For å gjøre de kommende bleieskiftene (litt) morsommere for de nybakte foreldrene så kan alle gjestene skrive inn morsomme beskjeder på baksiden på noen bleier. Det resulterer garantert i noen smil i de trøtte foreldrenes ansikter, selv om klokken er fire på morgenen. 


3. ”Ikke si baby”
I en begrenset periode får ingen lov til å si ordene baby, nyfødt eller barn. Vanskelig, eller hva? Når leken starter får alle gjestene hvert sitt halsbånd med en smokk som skal henges rundt halsen. Om man hører noen si noen av de forbudte ordene får man ta synderens halsbånd og henge rundt sin egen hals. Den som har samlet flest halsbånd ved lekens slutt, vinner!


4. Hva blir navnet?
Det er nå på tide å lage et navn til babyen. Til denne leken trenger dere saks, papir, og en livlig fantasi! Klipp ut papirbokstavene i forelderen/foreldrenes navn, og gjestene kan bare bruke disse for å komme på morsomme eller fine navn til babyen. Forelderen/foreldrene bestemmer til slutt hvem som fant på det beste navnet.  

 

5. Sett smokken på rett plass.
Sist men ikke minst er det nå tid for den tradisjonelle «sett smokken på rett plass»-leken. Nå skal alle gjestene forsøke å plassere hver sin smokk i munnen på en babydukke. Her kan du like gjerne tegne en baby på et stort ark, om du ikke vil bruke en vanlig dukke. Og glem ikke at det er forbudt å kikke 😉

 

Man benytter jo enhver anledning man har for å treffes, og feire noe. Det samme gjelder her! Så uansett hva dere velger å spise, gjøre eller leke så kan vi love at det blir et fantastisk minne for livet for alle sammen, ikke minst for de vordende foreldrene. <3

 

@studiodiy.com.jpg

@studiodiy.com
@dontsaybaby.com