Vårt ansvar

Miljømerkinger

MILJÖMÄRKNINGAR.jpg

Hos Jollyroom finner du Nordens største uvalg av produkter til barnefamilien. Vi gjør vårt beste for å kunne tilby kundene våre mange og gode valgmuligheter blant mer holdbare produkter, både fra våre egne varemerker, og eksterne merker som kjøpes inn.  

Noen eksempler på miljømerkinger man finner i Jollyrooms sortiment: 

Oeko-Tex Standard 100-sertifisert

STANDARD 100 by Oeko-Tex er et uavhengig, globalt test- og sertifiseringssystem for tekstile råvarer, mellomprodukter og sluttprodukter. Sertifiseringen garanterer at tekstilene i det ferdgie produktet er fri for helseskadelige kjemikalier. Eksempler på produkter som kan sertifiseres, er alle typer klær, hjem- og hustekstiler, frottévarer m.m.

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) er en internasjonal merking for klær og tekstiler, som omfatter både sosiale og miljømessige krav. GOTS skal underlette for kunden i valget av tekstilprodukter, og tar hensyn til både miljø og sosialt ansvar i hele produksjonskjeden, fra dyrking og plukking, til tilberedning og produksjon av selve plagget. GOTS-merkingen gjelder for naturfiberprodukter, garn, tøy og klær, samt emballasjemetariale. 

Svanen

Svanen er Nordens offisielle miljømerking, og har eksistert siden 1989. De gransker varer og tjenesters miljøpåvirkning i løpet av hele leveteiden, fra råvare til avfall, samt stiller krav til funksjon og kvalitet. I dag kan 63 forskjellige grupper av varer og tjenester Svane-merkes. Det stilles krav til energibruk under produksjonen, bruken av kjemikaler, utslipp og avfallshåndtering. Også funksjonalitet og kvalitet kontrolleres. 

FSC-sertifisert

FSC står for Forest Stewardship Council. Dette er en uavhengig, internasjonal medlemsorganisasjon, som jobber for et miljøtilpasset, sosialt ansvar, og livskraftig bruk av verdens skoger. FSC-merket gjør at forbrukere og selskaper kan velge varer av tre, som kommer fra et ansvarsfullt skogsbruk, det vil si et et skogsbruk som tar hensyn til både mennesker og miljø.

A better choice

A better choice er vår egen merking på produkter som er produsert med hensyn for mennesker og miljø. Produkter med denne merkingen, kan være økologiske, Fairtrade, eller laget av holderbare eller resirkulerte materialer.