Spøkelseshistorier!

Tror du på spøkelser? For en stund siden spurte vi følgerne våre på Instagram og Facebook, om de selv eller barna deres noen gang hadde opplevd noe skummelt. Vi fikk massevis av uhyggelige historier! I dagens innlegg har vi plukket ut 10 av disse historiene. Tør du å lese?

Når moren min var liten, cirka 4 år, satt hun i stua og pratet. Mormor ropte fra kjøkkenet og spurte hvem hun pratet med. ”Den høye, gamle mannen med hatten, han vil ha en kopp kaffe”, svarte mamma. ”Ja ha, så hyggelig, det kan han jo få”, sa mormor, og tenkte ikke noe mer på det. Noen dager senere tittet de i et fotoalbum. ”DER!”, sa mamma da, ”der er jo den høye mannen med hatten.” Mamma hadde da pekt på bildet av sin morfars far, som gikk bort mange år før hun ble født, og hun hadde aldri sett noe bilde av ham tidligere.

- @steffie_92

Jeg skulle legge niesen min da hun var kanskje 4 år. Før vi la oss i sengen for å lese et eventyr, satte hun en stol ved siden av sengen og sa: «I tilfelle de andre vil høre også.» Det var ingen ”andre” der hva jeg kunne se …

- @linapeterso

Min eldste sønn, som er 3 år, har en lampe som er koblet til en timer, som han selv slår av med en liten fjernkontroll. Lampa har begynt å slå seg av av seg selv, før den slår seg på igjen. Her en natt begynte han å prate om ei jente som het Evelina. Han fortalte en historie som handlet om henne, og han sa at de til og med hadde lekt sammen. Søsteren min, som gikk bort i 2001, het Evelina.  

- @alexandraolssoon

Jeg var barnevakt for min da treårige nevø. Plutselig begynte han å hviske i stedet for å prate, så jeg spurte hvorfor han hvisket? Fikk det koselige svaret: ”Hysj, han står bak døra.”

- @jennenbennen

Min eldste sønn var litt sent ute med snakkingen. Men da vi var oppe på soverommet, begynte han plutselig å peke og rope etter «Lily». Det var ikke fra noen film, og det var ingen på barnehagen eller noen vi kjenner som heter det, så navnet var virkelig tatt ut av løse luften. Det holdt på en stund, vi gikk gjennom alle kosedyr, og jeg spurte om noen av dem var Lily. Men nei. Lily var visst bare oppe på soverommet. En dag var vi hos foreldrene mine, og da stoppet han ved et bilde, pekte og sa: «Åh, Lily!» (Det var ei jente på bildet.) Det som er litt creepy, er at vi har funnet en gammel kjole på loftet, og når vi rev av tapetet på rommet ved siden av, sto det skrevet «Elisaeth» på veggen med stor barneskrift (og feilstaving). Om man googler navnet Lily, hva får man opp da? Jo, at det er et gammelt kallenavn på … Elisabeth …

Bilde fra da vi rev opp tapetet er her nedenfor.  

- @linnkokko

spökelse.jpg

Barnet til kusinen min skulle tegne en tegning av hele familien. Han tegnet alle sammen – pluss en gammel mann i tillegg, som tydeligvis også bodde i huset deres.

- @jennyfagerstrandh

Min eldste hade en fantasivenn som het Lisa. Hun hadde blitt overkjørt av en bil, og hadde først bodd hos farfar, deretter i himmelen, og til slutt hos oss. Hun sov inne på rommet hennes i en saccosekk, og de snakket ofte med hverandre. Til historien hører det at tanten hennes på farssiden også hadde en fantasivenn når hun var liten og bodde hos farfar, og den vennen het Lena, og hun hadde også blitt påkjørt av en bil.

- @andreabovang

Når datteren min var liten, kom hun alltid opp i senga til meg og samboeren min på samme klokkeslett hver natt, 03:30, og når jeg sa at vi ikke fikk plass, og lurte på hvorfor hun kommer inn hver natt, svarte hun: ”Nå de andre kommer, må jeg alltid flytte meg!”. Etter det fikk hun alltid sove hos oss.  

- @sabinans

Når min eldste datter var liten, cirka 1,5-2 år, snakket hun ganske ofte om en gammel mann i leiligheten vår. Jeg tenkte ikke så mye på det, ettersom barn jo har livlig fantasi. Helt til vi skulle se på film sammen, og hun ble helt hysterisk fordi hun ikke ville at mannen skulle sitte med oss i sofaen. Det ble ingen film den kvelden, for hun ville ikke roe seg ned.

- @ellenkenntofthof

Sønnen min (3,5 år) ropte en dag ”Hallo, farfar”, og var på vei ned i underetasjen. Når jeg spurte hvem han ropte til, så han forundret på meg og sa med bestemt stemme: «Til farfar, som er her». En time senere fant jeg ut at svigerfaren min hadde dødd.

- Cecilia

Synes barnet ditt det er spennende med spøkelser? Vi har skumle spøkelsesdrakter, masker, lamper og mye mer, blant annet byggesett fra LEGO. Sjekk ut vår uhyggelige utvalg her.  

 

________________________________________________

@linnkokko