Tips til en hverdagsmorgen med barn

I løpet av en morgen, er det mye som skal rekkes i en barnefamilie. Barna skal vekkes, klærne skal på, frokosten skal i magen og tennene skal børstes – og det er vanligvis ikke det eneste. I dette hverdagspuslespillet vi kaller livet, er det mange brikker som må falle på plass. Videre kan du lese gode tips vi har samlet, fra blant annet Instagram-følgerne våre, om hvordan en morgen med barn kan bli litt mer effektiv.
 

Noe som gjennomsyrer alle tipsene vi har mottatt, er at forberedelse er nøkkelen til en enklere start på dagen. Her kan du lese de tre mest tilbakevendende tipsene vi har fått:
 

 1. Legg fram klærne som barna skal ha på seg kvelden før. Hvis du virkelig vil være i forkant, kan du velge å forberede hele ukas antrekk på søndagskvelden. Barna kan også være delaktige i å velge hva de skal ha på seg – det er sikkert flere som har en sta, liten smårolling i hjemmet, som helst vil bestemme kleskombinasjonen selv.
   
 2. Det er som regel mye som skal med i sekken til barnehagen, skolen og utflukten. Også dette kan være lurt å forberede kvelden før. Velg en romslig og komfortabel ryggsekk til barnet ditt, det forenkler pakkingen en hel del.
   
 3. Blir det fort stress med både frokost og smøring av nistepakke? En hit blant flere, er å dekke på bordet kvelden før, og kanskje til og med ha både frokosten og skolematen ferdig påsmurt i kjøleskapet. Gøyale barneserviser er noe som kan gjøre frokosten litt mer lokkende for barna – for eksempel med motiv av populære karakterer, som Mummitrollet eller Babblarna.

 

Andre gode tips som har dukket opp, handler om hvordan barn raskt lærer av omgivelsene sine. Her kan du lese noen av tipsene:
 

 1. Rutiner, rutiner og rutiner. Vi vet imidlertid alle, at det kan hende uforutsette ting med barn, men å forsøke å opprettholde faste rutiner, gjør også at barna merker hva som funker best. De henger med og lærer seg!
   
 2. Gjør deg selv klar, før barna. På den måten legges alt fokus på dem, når de ser at du allerede er klar.
   
 3. Gi barna en helt egen oppgave å gjøre om morgenen. Da føler de seg delaktige og viktige.
   
 4. Har barna dine et idol, som kan gjøre morgenkvisten litt morsommere? Et eksempel kan være å sette på barnas favorittmusikk i bakgrunnen, for å få i gang energien hos de morgentrøtte, og kanskje danse en herlig morgendans sammen.

   

Det siste og kanskje viktigste tipset av dem alle – vær glad. Glede smitter over på andre, og når vi er glade sammen, kan jo dette hverdagspuslespillet bli ganske så herlig likevel. Ikke sant?

__________________________________________

@debwimmer