Guide – å kjøpe madrass

Å kjøpe madrass til barnet ditt er ikke så lett. Hva må man tenke på? Hva er best for barnets rygg? Myk eller hard madrass? I dagens innlegg svarer vi på disse spørsmålene og tipser om gode madrasser fra Babydan.

 

Når du skal kjøpe madrass til barnet ditt, kan det oppstå mange spørsmål. Nedenfor svarer vi på noen av de vanligste, slik at barnet ditt kan sove så godt som mulig. Helt nederst får du også tips om noen gode madrasser fra Babydan.

 

Myk eller hard madrass?

Det er viktig å tenke på å kjøpe en madrass som ikke er for myk for barnet ditt. Dette fordi barnas små kropper utvikler seg, vokser raskt og trenger en madrass som gir god støtte for kroppen. En madrass som gir god støtte får også barnet til å sove bedre og roligere.

Noe som kan være verdt å tenke på er skumkvaliteten, som måles i m3. Anbefalingen er 21 kg per m3 for barn under 15 kg. Dette sikrer at barnets kropp ikke former madrassen.

 

Fukt?

Barnets kropp avgir mye fuktighet under søvn. Dette er noe du bør være oppmerksom på, da du ikke vil at barnet skal bli for varmt eller fryse. Derfor anbefales det å velge en madrass der fuktigheten absorberes vekk fra kroppen, til og med vekk fra madrassen. Det kan være bra å velge en madrass som er laget av et materiale som for eksempel er utstyrt med ventilasjonshull, som transporterer ut fukt og varme, for et mer behagelig sovemiljø.

 

Allergi?

Mange barn er allergiske mot mugg, støv og midd, noe som er viktig å tenke på når man kjøper en madrass. Midd trives aller best i tekstiler. Spesielt der det er varmt og fuktig, som det ofte kan være i en seng. Det er derfor det er viktig å rengjøre og vaske laken og dynetrekk ofte. Et tips, hovedsakelig for allergikere, er å velge en madrass eller toppmadrass med 3D-garn, som gjør det umulig for midd å bo i. 3D-garn har også egenskaper som å gi luft til nese og munn hvis ansiktet er vendt ned mot madrassen. Hvis barnet svetter mye overopphetes det ikke, barnet kan dermed kvitte seg med varmen uten at sengen blir våt av fuktighet.

 

Tisser barnet i sengen?

Hvis barnet gråter eller har problemer med å urinere i sengen, anbefales det å velge en madrass med en absorberende veskesikker overflate, slik at madrassen ikke blir skadet av bakterier.

I utvalget nedenfor finner du 4 favoritter fra BabyDan. Finn madrassen som passer for akkurat ditt barn.

Baby_Dan.png

1. Träumeland Madrass Easy 60x120 2. BabyDan Madrass Inkl. Toppmadrass 70x140 3. BabyDan Comfort Madrass 40x84 4. BabyDan Madrass Airlux 40x84 cm

 

Oppsummering: Ikke velg en madrass som er for myk for barnet ditt. Velg en litt hardere for bedre støtte, en som er laget av et materiale som absorberer fuktighet og væske samtidig som den sirkulerer luften i madrassen. Vær ekstra nøye med å sjekke at madrassen er allergivennlig hvis barnet ditt er følsomt og allergisk mot midd og støv.

 

___________________________________________

@monnapursiainen