Baby- og gravidprodukter du ikke visste at du trengte

Det er mange ting i livet som forandres når man får barn. Plutselig er det en hel del produkter som må skaffes til veie, som du kanskje ikke engang visste at du trengte. Vi er alle forskjellige, og det samme gjelder barna, så behov og preferanser varierer selvfølgelig. Men, her nedenfor har vi samlet en del produkter vi er ganske sikre på at vil underlette i den nye hverdagen, både for deg og for barnet ditt! 

 

Gravid- ammepute og gravidstøtte

Svangerskap og amming er noe som kan være både herlig og anstrengende for deg. Vi vil at du som forelder skal ha det så behagelig som mulig, og har derfor samlet et stort utvalg av produkter som kan være til hjelp. To produkter som ikke er helt selvsagt, men som kan hjelpe til en hel del, er gravid- og ammeputer og gravidstøtte. 

Det norske selskapet bbhugme har utviklet smarte og funksjonelle løsninger, som underletter for deg som gravid, blant annet gravidputer og gravidstøtter. Selskapet består av tre norske, kvinnelige kiropraktorer og entreprenører, som har spesialisert seg innen muskel- og skjelettplager hos barn og gravide. 

bbhugme sine gravid- og ammeputer, støtter og vokser med deg og babyen din under svangerskapet og ammeperioden, og gir dere nærhet og kvalitetstid sammen. Under svangerskapet fungerer bbhugme som en myk kroppsstøtte, som avlaster ved de mest kritiske områdene, som mage, bekken, korsrygg, knær og vrister. Nå du ammer, plasserer du puten komfortabelt rundt kroppen din, så du kjenner at ryggen og skuldrene hviler i en god, støttende stilling, samtidig som babyen din har et mykt og godt sted å ligge. Takket være putens naturlige, myke og miljøvennlige materiale, former den seg enkelt etter kroppen, og får deg til å slappe av i nakke og skuldre, samtidig som barnet ligger trygt og komfortabelt under ammingen. 

Gravidstøtten er derimot bare ment å gi støtte mens du er gravid, da ved å holde magen oppe, og dermed også avlaste korsryggen. For enda så herlig det er å vise frem den store magen, er det ikke til å komme fra at man som gravid bærer på noen ekstra kilo, og kan trenge litt ekstra støttehjelp.

bbhugme.png

1. bbhugme Gravidpute, Dusty Olive 2. bbhugme Gravidstøtte, Svart

 

Brystpleiekrem og ammeinnlegg 

For den som velger å amme, kommer en ikke unna tørre og ømme brystvorter. Medela er verdensledende innen ammeprodukter som underletter i ammeperioden. I deres sortiment finner du blant annet brystvortekrem, som beskytter brystvortene. Kremen består av100 % lanolin (ullfett), og inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Dessuten trenger man ikke vaske bort kremen før man ammer. Denne kremen kan også brukes på annen tørr hud, både på deg selv og barnet. 

Et annet praktisk ammeprodukt fra Meddela, er ammeinnleggene deres. Dette er tynne og fleksible innlegg som forhindrer at melken lekker ut på sidene og bløter ned klærne.

medela.png

1. Medela Brystpleiekrem PureLan 37 g  2. Medela Ammeinnlegg Ultra thin 60-pack

 

Puste- og bevegelsesalarm 

Natten kan ofte være litt vanskelig når man er nybakt forelder. Det kan bli en del barnegråt og -skrik, men også egne og kanskje uvante følelser, som uro og engstelse.  Da kan det være godt å ha et produkt som hjelper til med å holde oppsikt med barnet ditt, så både du og hen kan sove trygt. Snuza Hero MD er verdens første medisinteknisk sertifiserte mobile puste- og bevegelsesalarm. Ved hjelp av vibrasjon, varsler Snuza om barnets pustebevegelser er svake eller færre enn 8 i minuttet. Snuza Hero MD vibrerer dessuten om ingen bevegelse har blitt registrert på 15 sekunder, dette for å forsøke å få i gang pustingen igjen – noe som ofte er tilstrekkelig. Etter tre vibrasjonshendelser, kommer et varselsignal, som informerer om at det har vært åndedrettsopphold tre ganger. Hvis pustingen ikke har kommet i gang 5 sekunder etter at vibrasjonene har begynt, setter en lydalarm i gang.

Snuza Hero MD festes enkelt på barnets bleie, og sender ikke lyd eller overfører radiofrekvens, noe som betyr at det ikke er noen fare for radiofrekvent stråling.

snuza.png

Snuza Hero MD

 

Bleiebøtte 

En bleiebøtte er det mange som tenker at ikke trengs på badet. Men vi kan garantere at dette er en veldig praktisk, og ikke minst hygienisk måte å kvitte seg med brukte bleier på. Bleiebøtta kapsler nemlig inn bleiene på en optimal måte, så dere slipper dårlig lukt. 

Tommee Tippee er både velkjent og anerkjent i hele verden, og i deres sortiment finner du alt dere trenger den første tiden som foreldre – og ikke minst bleiebøtter. Sangenic Twist& Click er en av deres mest populære og miljøvennlige bleiebøtter. Bøtta har en beholder med ruller med plastfilm, som lukker hver enkel bleie inne, og dreper 99 prosent av de illeluktende bakteriene. Bøtta sparer dessuten på plastfilmen ved å varsle med et klikk når du ikke trenger å snurre lenger. Når bleiebøtta er full, tømmer man den enkelt og begynner på nytt!

Her finner du alle bleiebøtter og refills fra Tommee Tippee.

blöjhink.png

1. Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Bleiebøtte, Hvit 2. Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Bleiebøtte, Blå 3. Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Bleiebøtte, Rosa

 

Ergonomisk babystol

En vippestol er perfekt for babyen din når hen skal hvile eller leke for seg selv. Men, det finnes også smarte babystoler, som er helt topp når barnet kan sitte oppreist og holde hodet oppe uten hjelp. Bumbo er et varemerke som utvikler funksjonelle og ergonomiske barnestoler. Disse stolene kan man bruke både innendørs og utendørs, og de er lette å flytte og enkle å tørke av. Bumbo-stolen har fått mange utmerkelser for sin praktiske og funksjonelle design, og den er ergonomisk tilpasset små barns rygger. Dessuten begynner barnet å bli veldig nysgjerrig når hen kan holde hodet oppe selv, og da lar denne stolen barnet interagere med omgivelsene.

bumbo.png

1. Bumbo Babysitter med Lekebord, Mint 2. Bumbo Babysitter, Mint 3. Bumbo Babysitter Grå

 

Anti-kolikktåteflasker

Spedbarnskolikk er hverken en sykdom eller noe farlig, og det er vanlig i alderen 2 uker til fem måneder. Det som kjennetegner kolikk, er at barnet, som ellers er friskt, skriker intenst cirka tre timer per døgn, flere dager på rad. Ofte kan barnet skrike så mye at hen blir rød av anstrengelsen, og de kan virke som hen har vondt i magen. En årsak kan være matingen, uansett om forelderen ammer eller gir morsmelkerstatning. 

Her finnes det heldigvis produkter som kan underlette. Philips Avent har siden 1984 utviklet produkter via omfattende forskning og kliniske tester, noe som har resultert i innovative løsninger som gjør det enklere å mate og verne om barnas helse og sikkerhet. 

Noen av Philips Avent sine mest populære produkter, er deres Anti-kolikkflasker. Disse tåteflaskene motvirker både kolikk og ubehag som kan oppstå ved flaskemating, dette siden ventilen er designet for å holde luft borte fra barnets mage, og dermed minske risikoen for kolikk. Når barnet drikker, bøyes ventilen i smokken, så luften slippes inn i flasken, noe som forhindrer at det dannes vakuum, og så slippes luften ut mot flaskens bakside. Det gjør at luften forblir i flasken, og ikke kommer ned i barnets mage. Ved å minske risikoen for kolikk, minskes også risikoen for at barnet blir sutrete. 

Tåteflaskene er enkle å sette sammen og bruke, og de gjør matstunden mer komfortabel for både deg og barnet ditt.

philipsavent.png

Philips Avent Anti-Kolik Tåteflaske 2-pack 260ml, Hvit

 

Er du nysgjerrig på hvordan barnet utvikles i løpet av det første året? Klikk her for å lese mer om det.

 

___________________________________________

www.1177.se/barn-gravid/vanliga-besvar-och-sjukdomar-hos-barn/spadbarnskolik/

@deniseochkaylie.se