Reima 75 år

I år fyller populære Reima hele 75 år! Vi fikk stille noen spørsmål angående Reimas framgang til Riika Paakkunainen, kommunikasjonsansvarlig hos Reima, der viktige temaer som miljøbevissthet og bærekraft ble løftet fram.

Det er ikke uten grunn, at Reima har vært populære blant barnefamilier siden 1944. Barneklærne fra Reima er jo faktisk utviklet for at barn skal få være i aktivitet, uansett vær. Les hele intervjuet med Reima nedenfor.


På hvilken måte er dere miljøbevisste i produksjonen av klær?
– For det første, er klærnes holdbarhet i seg selv miljøbevisst. Dette er en av Reimas spesielle styrker, og er spesielt viktig når vi produserer klær av syntetfiber – noe som faktisk er den rasjonelle løsningen for barneklær, ettersom de må være både vann- og skittavstøtende. Vi vil at alle våre klær skal holde til flere enn ett barn, og prøver derfor å designe dem deretter, ved å velge nettopp holdbare materialer. Vi oppmuntrer også alle våre konsumenter å reparere, gjenbruke og selge klærne sine igjen.

– For det andre, må klærne være toksinfrie og sikre. Ikke bare for barnet, men også for miljøet, ettersom alt vi har i klærne våre til slutt havner i naturen.

– For det tredje, prøver vi å finne materialer som er mer økologiske; for eksempel blir resirkulerte plastflasker til polyester, som vi bruker i mange av produktene våre. Vi bruker også bambus og Tencel, som er et bedre miljøvalg enn bomull.

Er denne miljøbevisstheten gjennomgående for Reimas sortiment?
– Ja, miljøbevisstheten er alltid med, i alt fra fôr til materiale og farger. Alle materialene våre må være toksinfrie, og vi leter hele tiden etter grønnere valg, som ikke går utover hverken kvaliteten eller holdbarheten. Alle fargestoffene våre er sikre, og vi krever i tillegg at alle tekstiler vi bruker er fri for skadelige kjemikalier (i henhold til REACH-listen), der våre krav faktisk er enda strengere!

– Et annet stort spørsmål, er hvordan man siden tar hånd om klærne. Vi produserer klær som kan vaskes færre ganger, og i lavere temperaturer, noe som reduserer plaggets økologiske fotavtrykk.

Kan plaggene deres gjenvinnes?
– Dette er noe vi tror på, og at det er i denne retningen industrien skal gå. Til våren kommer vi derfor til å lansere vårt første plagg, laget av kun ett materiale, som kommer til å gjøre det enkelt å gjenvinne!

Er det noe spesifikt dere bevisst har valgt å ikke bruke?
– Vi bruker ingen ekte pels overhode.

Hva er deres neste steg, når det gjelder spørsmål om bærekraft?
– Vi vil være åpne og transparente, og har derfor valgt å publisere vår liste over leverandørfabrikker i november. Vi fortsetter også å utvikle gjenvinnbare produkter, og kommer til å lansere PFC-frie sko neste høst!

Avslutningsvis, hva er deres tanker rundt masseproduksjon?
– Uten masseproduksjon, ville klær kostet mye mer – kanskje til og med for mye, for de fleste av oss. Det er imidlertid viktig å organisere masseproduksjonen på en bærekraftig måte, noe vi gjør, og hele tiden fortsetter å jobbe for!

reima-75_780X500.jpgReimatec Louna Vinterdress, Sand
 

Sjekk ut hele Reimas sortiment her! De har alt fra vinterjakker og skalljakker, til overtrekksbukser og vinterdresser.