Høstferieaktiviteter for hele familien

Glem stress og hverdagens rutiner, og bruk høstferien til å gjøre hyggelige ting med hele familien – enten du liker morsomme utendørsaktiviteter, spennende historielesing eller kreative prosjekter. I dagens innlegg har vi samlet våre beste ideer til morsomme høstferieaktiviteter for hele familien.

Ved sol og fint vær, er det fint å utforske naturen, mens regnværsdagene egner seg ypperlig for hygge og hobbypusleri innendørs. Les videre, og få inspirasjon til fantastiske gratisopplevelser med familien.

Samle kastanjer og lag fantasifulle dyr
Ta med barna på en tur i skog og mark, og fyll lommene med kastanjenøtter og morsomme blader i grønne, gule og røde nyanser. Bruk alle herlighetene til å lage søte fantasidyr, ved for eksempel å feste et blad på hver side av kastanjedyrets rygg som vinger. Eller lag et lite kastanjemonster – la kastanjenøtten bli værende i skallet og fest morsomme øyne på. Gjør kastanjemonsteret ekstra fint og fargesprakende, ved å sette fargerike perler på fyrstikker, som siden blir til monsterets ben og hals. Du kan også feste fyrstikker rundt hele kastanjen, som du videre surrer glittertråd i forskjellige farger rundt, slik at du får en helt unik glitteredderkopp – perfekt som pynt til halloween.

Gjør klart til en hyggelig halloween
Liker barna dine å male og være kreative? Bruk høstferiens pusterom til å lage skumle, hjemmelagede masker og grøssende pynt til halloween! Det skal faktisk ikke så mye til, for å gjøre barnas halloween-kostyme komplett: klipp maskeformer i papp, og dekorer dem med stoffrester, fjær og figurer. Eller la barna male på tykk papp, og hjelp dem med å klippe ut maskene i morsomme former. Med de nye, kule maskene, blir det garantert mye lek og moro! 

Prøv nye bøker og spill
Avslapping kan fort ende med at man sitter time etter time, med øynene klistret til tv-en, datamaskinen eller nettbrettet. Bryt rytmen ved å ta en familietur til biblioteket, der barna dine kan finne tusenvis av bøker de ikke har lest. Sett deg sammen med barna i et hyggelig hjørne, og les høyt fra de mange, spennende eventyrene. De litt eldre barna kan, utover spennende ungdomsromaner og krimbøker, finne nye filmer og spill, som dere kan låne med dere hjem.

Dra til en naturlekeplass
Det er få ting som er bedre, enn å løpe ut og få røde kinn i det friske høstværet. I stedet for å ta med barna til den vanlige lekeplassen i nabolaget, kan dere prøve den nærmeste naturlekeplassen der dere bor. I Norge finnes det mange naturlekeplasser over hele landet, med store naturområder og alt fra sklier og husker, til morsomme gjemmesteder og hinderløyper. Pakk ryggsekken med boller og kakao, kle barna i ordentlige sko og varme klær, så er det bare å dra av sted. Enkelte ganger er det bare litt frisk luft som skal til, for å sette i gang med nye, fantasifulle leker!

Ommøbler barnerommet
Bruk høstferien til å gi barnerommet en ny look. Selv de minste forandringer, kan få barnerommet til å føles helt nytt! I høst- og vintersesongen kan for eksempel herlig belysning og myke tekstiler, gi en lun og koselig stemning på rommet. Prøv også å sette sengen eller skrivebordet foran vinduet, slik at barnet får den lille mengden med sollys, som høst- og vinterdagene har å by på. Lag et hyggelig barnerom, med nye plakater og lyslenker i taket – og få mer inspirasjon til barneromsinnredningen her.


Høstferien er en perfekt tid for å hygge seg med hele familien, og ta tingene i sitt eget tempo. Uansett om du har aktive barn, kreative eller rolige barn, finnes det massevis av flotte høstferieaktiviteter, både for liten og stor!

artikelbild-efterar2.jpg

_________________________________________________

Emilysliv.se
Plummum.dk