Myter om yttertøy

I dagens innlegg punkterer vi noen myter om yttertøy, samt tipser om våre favoritter fra Didriksons. 


”Man bør kjøpe en størrelse for stort”

Barna vokser så det knaker, noe som innebærer at det er mye bedre å kjøpe litt for store klær, så de har noe å vokse i. Nja – mye lettere er det, men ikke bedre. For store klær gjør det mindre komfortabelt for barnet, og faren for at klærne blir sittende fast i ting, blir større. Didriksons har yttertøy som brukes mot kulde, snø og reng, som er utstyrt med et såkalt Extended Size-system. Dette gjør det mulig å forlenge bein og ermer med én størrelse, noe som gjør at barna slipper å snuble i for store plagg! Didriksons Rusk Regnsett  er et av deres fargeglade sett med regntøy som kan forlenges på denne måten! 

”Skalljakke er bedre enn Galon”

Man kan si både ja og nei til denne påstanden, det avhenger av været, men også hva akkurat dine barn trenger. Om det pøsregner ute eller er veldig vått på bakken, ja da er Galon helt topp. Om barna dine løper mye rundt og det er lettere regn, vil kanskje et skallplagg passe bedre. 

Didriksons Galonplagg er 100% vind- og vanntette, og kan enkelt tørkes av med en klut når de blir møkkete. Tips! Vreng regntøyet om det er vått, så tørker det fortere. Her kan dere se eksempler fra Didriksons Galon-modeller, som er tilgjengelige i forskjellige farger – Slaskeman, Waterman och Boardman.

Når der er sagt, så skal man selvsagt ikke undervurdere skalljakker og bukser heller. De er veldig praktiske til forskjellige typer vær, og materialet slipper ut barnets varme, så det ikke blir klamt og ubehagelig under uteleken. Også disse plaggene har den fantastiske Extended Size-funksjonen, og fungerer like godt på dager med regn som med sol! Her kommer dere til alle skalljakker/regnjakker og bukser

Trends-didrikson-waterman.jpg

”Å vaske i vaskemaskin har ingen effekt på plaggene”

Yttertøy bør vaskes av og til, men ikke for ofte, siden vask og tørketromling sliter på materialene. Didriksons anbefaler at man vasker kanskje én gang per sesong. Tekstilene er nemlig overflatebehandlet for å være vannavstøtende, og denne behandlingen slites vekk ved vask. Om klærne er veldig møkkete, børst av dem med en børste for å få vekk det verste. Det pleier å fungere veldig bra. Som nevnt er Galon lett å tørke av, her trenger du ikke engang en børste. Godt å vite! Galon slites om det utsettes for varme, så unngå å tørke slike plagg i tørkeskap eller tørketrommel, da holder de lenger! 

”Det er bare vanntettheten som spiller rolle”

For at barna skal holde seg tørre i klærne sine, må selve tøyet ha en vanntett behandling. Dette er dog ikke det eneste som spiller rolle. Det er superviktig at sømmene er teipede/sveisede, og at det holder over tid. Uten dette kan vannet trenge inn gjennom sømmene.

Praktiske startsett til høst og vinter (alle plagg er tilgjengelige i massevis av forskjellige farger): 

1. Monte Fleecejakke og bukser, kan brukes som koseplagg hjemme, eller som varmende lag under yttertøyet. Laget av 30% resirkulert polyester. 
2, Uforet Galonsett, 100% vind- og vanntett med sveisede sømmer. 
3. Regnsett , vind- og vanntett med teipede sømmer. Extended Size-funksjon, laget av 100% resirkulerbar polyestervev. PFC-fri vannavstøting. 
4. Regnhatt og Galonvotter, holder regnet ute. Vind- og vanntett. 
5. Migisi Vinterdress, en favoritt blant de forskjellige vinterdressmodellene. Foret, 100% vind- og vanntett, teipede sømmer, og materiale som puster. Også dette plagget har Extended Size-funksjon. PFC-fri vannavstøting. 
6. Vinterlue og votter. Lua har mykt fôr av syntetpels, og vottene har varmende fleece på innsiden, så de små hendene holder seg varme i vinterkulda. 
 

didrikson-trends (1).jpg