Tips til deg som har pappaperm

De fleste norske fedre vil nok si seg enig i at vi bor i et barnevennlig land. I forhold resten av Europa, ligger Norge rett og slett helt i tetsjiktet hva gjelder tilrettelegging for familieliv, og vår 15 uker lange fedrekvote med lønnskompensasjon, fremstår nærmest som noe mytisk i land som vi på mange andre områder føler vi har mye til felles med, som f.eks. Tyskland og Frankrike.

Så hva skal man bruke permisjonstiden sin til da?

Det er selvsagt rimelig å anta at de aller fleste fedre både planlegger og gleder seg til å tilbringe tid med barnet sitt. Men for mange førstegangsfedre, kommer det likevel som et sjokk hvor mye tid det faktisk krever å ta vare på et barn. Historiene er talløse om hvordan man har planlagt å få unnagjort alt fra oppussing og jobbprosjekter, til romanskriving og regelmessige treningsskjemaer, før man ender opp med virkelig å akseptere hvem som er sjefen: den lille 😊

Og med det, går vi rett på tipsene! Her er enkle og jordnære ting du kan gjøre med barnet ditt når du har pappaperm.

Sykkelvogn/joggevogn/skivogn
En sykkeltur med den lille, trygt sittende i en sykkelvogn, er trivelig for dere begge, og innebærer god mosjon for deg selv. Sykkelvogner er veldig praktiske og lette å bruke, og de fungerer fint som vanlig barnevogn også. Mange sykkelvogner har dessuten ekstra joggesett man kan kjøpe, og til og med skisett, så dere kan ta en tur i løypa! Meget praktisk, det er tross alt ikke alle som har en klassisk pulk stående i boden!

@jannikesundstrom North 13.5 1.jpg

North 13.5 Rapider Sykkelvogn

Gå på babykino
Babykino er perfekt for deg som er med barnet hele dagen. Her kan man se en film på dagtid, med dempet belysning og dempet lyd, så den lille får ro. Ta turen med sovende barn eller våkent barn, her er terskelen lav. Dette er også en fin anledning til rett og slett å komme seg ut, og kanskje komme i snakk med andre fedre – eller mødre!

Barselgruppe for menn
Undersøk om det finnes en barselgruppe for menn i ditt nærmiljø. Dette er en helt super anledning til å bli kjent med nye folk, og kanskje snakke av seg litt frustrasjon, som har samlet seg opp i en ny og stresset hverdag. Det er heller ingenting i veien for å bli med i en barselgruppe med kvinner! Mange menn blir simpelthen med i gruppen til kjæresten sin, etter at hun har har gått tilbake i jobb!

Åpen barnehage
Åpen barnehage er et gunstig tilbud man finner veldig mange steder. Dette er en kjempfin anledning for fedre til å komme seg ut blant folk, og ikke minst er det en ypperlig måte å sette i gang barnets sosiale trening, og la hen føle litt på fellesskapet med andre barn, allerede før hen har begynt i vanlig barnehage.

Barnebondegård
Nok et fint tilbud til deg og den lille. Å bli kjent med dyr, klappe dem og omgås med dem, er både sunt, stimulerende og lærerikt for de små. Og nok en gang: Dette er en sosial aktivitet for dere begge, og en ypperlig sjanse til å bli kjent med nye folk.

Her er det med andre ord ingen grunn til å nøle – kom dere ut! Og husk: Pakk med godsaker til en herlig piknik! 😊 

gutt og geit.png

Avstøpning
Å skape seg minner fra pappapermen er selvsagt noe som går på skinner, både i og med det nære samværet i seg selv, og sannsynligvis alle de hundrevis av bildene man tar 😊 Om du likevel vil gjøre noe ekstra, hvorfor ikke sette av en times tid til å gjøre noen lekre avstøpninger av smårollingens hender eller føtter? Resultatet blir mildt sagt bedårende, og helt herlig å f.eks. ramme inn og henge på veggen. Et minne for livet!

Babysvømming
Babysvømming er kjempemorsomt for både deg og barnet ditt. Dette er en ypperlig vannaktivitet for barn i alderen 0-2 år, som foregår på barnets premisser, og selvsagt mens du deltar aktivt i bassenget. Anbefales virkelig!

Trilletur med barnevognen
Å trille barnevogn kan nok virke som en selvfølge når man har foreldreperm, men det er ingenting i veien for å gjøre det litt ekstra hyggelig, f.eks. med en fin vognpose til minien, noen morsomme barnevognsleker, for ikke å glemme en praktisk og god stelleveske til deg selv, så dere får med tåteflasken og alt annet, som faktisk er nødvendig på en ekspedisjon med små barn! En smokk og kanskje en sutteklut eller et babyteppe, er heller ikke forakte.

beemoo-maxitravel-BLOGG_lindablom1.jpg

Beemoo Maxi Travel 

Uansett hvordan du bestemmer deg for å bruke pappapermen din – husk å kose deg, og sett pris på denne helt spesielle perioden i både ditt og ditt barns liv!

Lykke til!

----------------------------

 

@jannikesundstrom 

@lindablom

https://www.godtforberedt.no/slik-er-egentlig-pappapermen/

https://permisjon.com/