Slik kler du barnet ditt i kulda!

Når kulda setter inn gjelder det å være forberedt med godt yttertøy til barna. Barneklærne må selvsagt tilpasses været og årstiden, men også barnets alder og forskjellige typer aktivitet. I dagens innlegg gir vi derfor noen tips til hva som kan være lurt å se etter når du velger yttertøy til barnet ditt. 

Her er fem ting man bør tenke på ved kjøp av yttertøy til høst og vinter: 

Reflekser
I vinterhalvåret er det mørkt store deler av døgnet. Dette gjør at vi synes dårlig for bilister, og derfor et det veldig viktig å ha reflekser, så bilistene kan se oss.

Vannsøyle

Siden høsten gjerne fører med seg ustabilt vær, kan det være bra å se etter vannresistente plagg. Hvor vannresistent et plagg er, ser du på vannsøylen, som bestemmes etter at materialet har blitt testet. Vannsøyle er altså et mål og en veiledning på hvor mye vann et visst plagg tåler. Jo høyere vannsøyle, desto mer vanntett.

Pustekapasitet

Når barna leker og rører på seg blir de varme. I den varmen kroppen avgir, er det fuktighet. Om denne fuktigheten ikke slipper ut vil den til slutt kjøle ned kroppen. Derfor er det viktig å velge rett materiale til barnas klær. For eksempel bør klær av bomull helst unngås, siden de lett blir fuktige og kjøler ned kroppen. 

Romslighet

Hvor mye et plagg kan puste avhenger også av hvor romslig det er. Barna må kunne bevege seg lett i plagget, og holde varmen. 

Justerbare funksjoner

En stor fordel når det gjelder yttertøy for barn, er de pratkiske funksjonene. Det skal være lett å leke, løpe rundt samt ta klærne av og på. Ting som avtagbare fotstropper, avtagbare og justerbare bukseseler samt tøystrikk i håndledd, midje og ankler er gode egenskaper å se etter når du er ute etter yttertøy til barnet ditt. 

Nedenfor ser du to kollasjer med yttertøy som oppfyller disse kravene. Plaggene er nyheter fra det trendy merket Mini A Ture, og er praktiske, stilige og komfortable. 

1-5 år

mini a ture -1-5-år.jpg
1. Mini A Ture Hajo Jakke 2. Mini A Ture Wally Jakke 3. Mini A Ture Wisti Vinterdress
4. Mini A Ture Wilas Skibukse Blue 5. Mini A Ture Wilas Skibukse Rose

6-10 år 

 mini a ture -6-10-år.jpg
1. Mini A Ture Wille Jakke Grey 2. Mini A Ture Deja Jakke Black 3. Mini A Ture Wessel Jakke Blue
4. Mini A Ture Witte Skibukse Purple 5. Mini A Ture Witte Skibukse Grey


Disse tipsene om hvordan du bør kle barnet ditt avhegner selvsagt av været og temperaturen, og om dere skal gå en rolig tur eller leke litt mer heftig. Det er dog vanligere å kle på barnet for mye klær, enn for lite. Om du er urolig for at barnet ditt fryser kan du kjenne etter i nakken eller på pannen. Er hen for varmt kledd, vil hen være svett i nakken/pannen. Hender og føtter er oftere kaldere enn resten av kroppen, men skal ikke være iskalde.

 

frkreinevoll