Sykkel eller Elsykkel?

I dagens innlegg stiller vi sykkel og elsykkel mot hverandre slik at dere forhåpentligvis får svar på hva som passer deres barn best. Hva er forskjellen på sykkel og elsykkel, samt hvilke fordeler finnes med respektiv sykkel?
 

Sykkel

 

Helse og miljø

Sykling er bra for helsen, både fysisk og mentalt. Blant annet så styrker sykling hjertet og gjør at hvilepulsen senkes. Sykling minsker også risikoen for psykisk sykdom da pulsforhøyningen får endorfinene til å sprudle. Så om det ikke er altfor langt til skolen, hvorfor ikke ta sykkelen dit og få litt hverdagsmosjon?

Dessuten har sykling en minimal negativ effekt på miljøet og klimaet (foruten den energien som kreves for produsering- og distribusjonsprosessen). Tommelen opp for det!

Sprekere

Barnet blir sprekere og holder seg lettere frisk om det begynner dagen med en sykkeltur eller en spasertstur. Det er dessuten bra for barnets læreevne og minne å røre på kroppen regelmessig – sykling er altså et perfekt transportmiddel til skolen.

Tryggere veier

Foruten at sykling er en sunn, morsom og miljøvennlig måte å ta seg fram på, så gjør sykling til skolen at veien blir tryggere, først og fremst området rundt skolen. Om flere barn sykler til skolen blir det jo mindre biltraffik med foreldre som kjører barna og henter dem. Dessuten blir det jo mindre forurensing.

Hvilken sykkel bør jeg satse på?

Det finnes massevis av ulike sykler, og hvilken du bør velge avhenger helt på alder, bruksområde, terreng og så videre. På vår hjemmeside finner dere alt fra trehjulinger, til løpesykler og juniorsykler. Også sparkesykkel kan jo være et alternativ.

Sykler for de eldre barna (7-15 år)

Cyklar-Äldre.jpg

1. Pinepeak, Rød 2. Impulse, gul 3. Impulse, Blå

 

Sykler for de yngre barna (3-6 år)

Cyklar-Yngre.jpg1. Pinepeak, Blå 2. Pinepeak, Svart 3. Pinepeak, Rosa

 

Elsykkel

Hva er en elsykkel?

En elsykkel er som en helt vanlig sykkel, bare med elmotor. Når du tråkker hjelper elmotoren deg slik at du raskere og lettere kan ta deg fram. Du får mosjon av å sykle, men velger selv når du trenger litt ekstra hjelp av motoren.

Sykle uten å bli gjennomsvett

Skal du sykle til skolen, så vil du kanskje slippe å komme frem helt gjennomsvett. Ettersom elsykler har elmotorer passer de prefekt som transportmiddel til nettopp skolen, da du kan få hjelp av motoren når du trenger en ekstra puff opp den slitsomme motbakken. Perfekt om du trenger å spare på kreftene på grunn av sykdom, slitsomhet eller at du ikke ønsker å bli svett.

Hvor får du sykle med elsykkel?

Ettersom elsykkelen klassifiseres som en vanlig sykkel i trafikken, gjelder samme lover og regler som gjelder for vanlige syklister. Hvem som helst kan bruke en elsykkel, ettersom det ikke krever noe førerkort.

 

En investering

En elsykkel tar mindre plass enn andre kjøretøy, er enkel og prisgunstig å vedlikeholde og rask og lett å håndtere i trafikken. En god investering med andre ord.