Galon eller shell-plagg? Slik velger du rett regntøy!

Regnet høljer ned og det er på tide å finne frem barnas regntøy. Men hvilket regntøy skal dere velge? Galonsett eller shell-jakken? I dagens innlegg lister vi forskjeller på galon og shell-plagg 💦

 

Bor man i Norden regner det ofte til og fra, og da er det viktig å kunne kle barna i skikkelige og funksjonelle plagg. Uansett om de synes at å hoppe i sølepytter er det morsomste så finns eller om de heller sitter i sandkassen og bygger sandslott, trenger de klær som holder dem varme og tørre. Det er der valget mellom shell-klær og regntøy i galon kommer inn – hva er det som avgjør hvilke av disse plaggene som passer ditt barn best?

 

Under har vi listet opp punkter med egenskaper for de ulike materialene.

 

Shell-plagg

* Shell-jakker puster takket være små porer i tøyet som sørger for at luft og vann raskt og enkelt transporteres ut av jakken. Klærne under holder seg tørre og komfortable om ditt barn beveger seg og svetter.

* Materialet er følsomt og blir ingen hindring for lek og moro.

* Tøyet er veldig slitesterkt og tåler de fleste påkjennelser.

* Shell-jakker er til for å stå i mot både vann og vind, men kan like vel brukes under en fin vårdag ☀

* En shell-jakke kan barna bruke under hele året. Så lenge dere kler dere etter lager-på-lagermetoden er det bare plaggene under shell-jakken som må byttes ut. Det innebærer at dere under de kalde månedene sørger for å kle barnet med varme plagg, mens man under sommerhalvåret har litt mindre varme plagg under.

* Sats på et shell-plagg av god kvalitet med høy vannsøyle. Da kan man stole på at plagget ikke slipper gjennom noe vann og er 100 % vanntett. Gode eksempler på bra shell-plagg finner du under 👇

* Funksjonen på en del shell-plagg kan svekkes etter noen omganger i vaskemaskinen. Didriksons shell-plagg tåler dog maskinvask og kan raskt tørkes med hjelp av varme. Heng eventuelt plaggene inn i varmeskapet et par minutter og vipps så blir plagget som nytt igjen.

 

Skal.jpg1. Didriksons Torne Bukse 2. Didriksons Lagan Jakke 3. Didriksons Torne Bukse 4. Didriksons Kalix Jakke

 

Galonplagg

* Takket være sin plastbelagte overflate, tåler galontøyet store mengder vann. Sånn sett er yttertøy av galon superbra når regnet virkelig øser ned eller når barna vil ut og hoppe i morsomme sølepytter 💧

* Vaskes under rennende vann for å fjerne smuss. Galontøyet har en flatt overflate som sørger for at smusset ikke fester seg så lett.

* Galon tåler de fleste leker og fantestreker.

* Galon har ingen naturlig pusteevne, som kan føre til at fukten som danner seg på innsiden av plagget når barna beveger seg ikke kommer ut av plagget.

* Galon har et tett overflatebelegg som kan begrense plaggets bevegelighet. Sørg derfor for å finne galon av god kvalitet, disse eksemplene under er i mykere kvalitet og derav mer følsomme.

* Galontøyet er slitesterkt men kan ripes og da dra ned vanntettheten.

 

Galon.gif

5. Didriksons Waterman Regnsett 6. Didriksons Trysil Sett, Navy
7. Didriksons Boardman Fôret Regntøy 8. Didriksons Slaskeman Regntøy

 

Avslutningsvis finnes det fordeler og ulemper når det gjelder både shell-klær og galonklær. Mange ganger er det beste alternativet faktisk å investere i et sett av hver, spesielt ettersom at deres egenskaper kompletterer hverandre. Om barna skal være ute en hel dag i pøsregn så er det galonjakke og galonbukse som gjelder. Skal barna derimot ut å løpe og leke en litt fuktig dag kan en shell-jakke og et par shell-bukser være et bedre alternativ å velge.

 

____________________________________________________

📸:Stylebyedwall