Sikkerheten først – også i akebakken!

Tenk å spandere en hel dag i akebakken med lek, moro og varm kakao ❄❤ For ikke å nevne den herlige følelsen når småtassene kommer inn igjen med rosa kinn og skikkelig trøtte ben. All gleden snøen bringer er helt fantastisk – men dessverre er den ikke alltid helt ufarlig. Vi har derfor laget en liste over ting dere kan tenke på for å unngå ulykker, samt noen tips til vinterleker for ulike aldere!

 

1. Lær barna å alltid gå opp på siden av bakken.

2. Ta en titt etter farlige hinder i bakken før dere begynner å ake.

3. Kjør aldri med hodet først.

4. Velg et kortere akebrett, i stedet for et langt. Ved kollisjon blir skadene mindre og man har bøyde ben.

5. Vær oppmerksom på farten om bakken ligger nær en trafikkert vei.

6. Hold tilsyn til barna i bakken og vær gjerne med å ak selv.

 

Se opp i akebakken!

 

Store deler av sikkerheten handler egentlig om sunn fornuft og evnen til å avgjøre hvilken leke ditt barn kan håndtere i bakken. Under tipser vi om noen favoritter fra Stiga som er sikre, av god kvalitet og som kommer til å by på mange herlige lattere i bakken – for alle aldre 😉

 

snölek.jpg

1. Hjelm 2. Kick Free 3. Kick STX Free 4. Snowaracer 5. Akebrett

 

0-3 år

Med Stigas Babyakebrett Cruiser kan de aller yngste også følge med ut i bakken eller på turen. Dette babyakebrettet finnes i flere herlige farger og kommer med sittepute og belte for best mulig komfort og sikkerhet.

 

Fra 3 år

Favoritten for barn over 3 år er Stigas Snowracer XS Pro. Den har et stabilt styre i stedet for et ratt, noe som gjør den ekstra lett å manøvrere. Med bremse, twintip system og carvingformet styreski er den et morsomt og sikkert alternativ for våre små. Dessuten er modellen skikkelig kul 😎

 

Fra 5 år

Når barna begynner å bli litt større så skal det gjerne gå raskt og trikses litt (mye 😉) i bakken. En populær Snowracer er modellen Curve som har twintip carvingski for å kunne gjøre akkurat det, så bra som mulig. For en så sikker ferdsel som mulig er Curve også utstyrt med bremse og styrefjær som garanterer at den stopper automatisk, også om du skulle falle av.

 

STIGA2_780X500.jpg

 

Er dere ute etter en skikkelig utfordring burde dere teste Stigas Snow Kick! Den er spesielt designet for å gjøre utforkjøringen så morsom som mulig, samtidig som den er sikker med god stabilitet og bra styring. Denne kommer garantert til å få det til å kiles i magen! 😄

Sist, men absolutt ikke minst – gløm ikke å bruke hjelm! Hvor gøy det enn er i akebakken, så vil vi ikke ha noen skader! Play+ er en hjelm som funker perfekt året rundt. De luftende ventilasjonshullene er kanon under varmere dager, samtidig som passformen gjør den komfortabel også med en lue under.

 

Kilder

http://media.trygghansa.se/tusentals-barn-skadas-i-pulkabacken-varje-ar/

https://webben7.se/artikel/hjalm-pa-i-pulkabacken-0