Barnesikre hjemmet!

Det er umulig å beskytte barna mot absolutt alt som kan være farlig i livet, samme hvor gjerne vi hadde sett at det var slik. Når det er sagt kan man forhindre veldig mange ulykker ved å være oppmerksom og passe litt ekstra på i hjemmet. I dag tar vi opp forskjellige ting som kan være greie  å ha in mente når man har småbarn og vil gjøre hjemmet sikkert.

 

Barn er nysgjerrige

Nysgerrig er nok ordet som beskriver små barn aller best. De fleste ulykker i hjemmet skjer i kjøkkenet, på badet og i soverommet, når småtassene prøver seg frem i livet.

 

Barn vokser fort

Helt plutselig kan barna nå opp til ting som kan falle ned og skade dem. Derfor er det viktig å holde tritt med utviklingen deres og sikre hjemmet deretter.

 

1. Sikre spennende stikkontakter

For små barn er disse hullene veeeldig spennende. Her vil man veldig gjerne stikke inn fingre, penner og annet man tror kan passe. Sørg derfor for å gå til anskaffelse av stikkontaktsikring. Ikke glem å sikre kontaktene på skjøteledninger etc. i tillegg.

2. Lås rengjøringsskapet

Rengjøringsmidler, oppvaskmiddel, lim, impregneringsspray osv. bør aldri stå fremme. Mange barn vet at de skal holde seg vekk fra tabletter og slikt, men dessverre har mange oppvasktabletter spennende innpakningspapir som får dem til å minne om godteri. Så her er det bare å låse inn alle farlige kjemikalier!

3. Gjem  unna persienner

Sørg for at senger og møbler ikke står nær vinduer! Surr opp hengede persiennesnorer så barna ikke kan nå dem – aller helst bør dere kjøpe dere helt trådløse persinner/rullgardiner. Har der e persienner som ligger utenpå vinduene, husk da at tråden som holder sammen selve persiennen kan være farlig.

4. Sett opp sikkerhetsgrinder

Fallulykker er den vanligste årsaken til at mindre barn skader seg. Sett opp sikkerhetsgrinder i alle trapper hjemme, både øverst og nederst. Grinder kan også brukes i forskjellige døråpninger og foran peiser og lignende varmekilder barna kan skade seg på.

5. Beskytt små fingre

De små fingrene er overalt hele tiden. Ved å sette dørstopper på oversiden eller langsiden av alle dører hindres disse små fingrene fra å klemmes. Også varme stekeplater kan skade fingrene. Sett derfor på komfyrbeskyttelse så barna ikke brenner seg (eller legger noe på platen). To enkle og effektive grep!

trends3.png

1. Sikkerhetsgrind  2. Puste- og bevegelsesalarm 3. Sikkerhetsgrind 4. Babycall 5. Sikkerhetsgrind M

 

For best mulig å sikre seg mot ulykker i hjemmet bør man se over sikkerheten regelmessig. Ligg gjerne et halvt år i forkant av barnets utvikling for å være på den sikre siden! ❤  

 

Kilder:

www.villaagarna.se/Tips-artiklar/Hus-hem/10-satt-att-enkelt-barnsakra-hemmet/

 

@mommy_little_k