I dagens innlegg tipser vi om fine best i test-klær som er funksjonelle, varme og ikke minst stilige! Vir forklarer også hvorfor dere bør satse på trelagsprinsippet når dere kler på barna 👇

Det er viktig å velge klær som både holder varmen og «puster» så fuktighet transporteres vekk fra huden. Når det er sagt er det også viktig hvordan man bruker klærne, så man får maksimal og optimal effekt ut av dem. Derfor tenkte vi å fortelle litt om hvorfor dette med flere lag er så bra. Vi kommer også til å tipse om funksjonsklær som har blitt kåret til best i test og som egner seg ypperlig til barnas utendørslek i høst- og vintersesongen. I tillegg får dere noen gode tips om andre storselgere fra sortimentet vårt! 😊

Trelagsprinsippet

Det første laget
Dette er plagget man bærer innerst mot huden, og dets hovedoppgave er å holde kroppen tørr ved å transportere vekk fuktigheten når man svetter. Materialer dere kan se etter her er syntet eller merinonull. Begge deler transporterer vekk fuktigheten på en effektiv måte og etterlater huden tørr og frisk. Materialer å unngå er bomull, siden det isteden absorberer fuktigheten og gjør at man blir kald. 

Det andre laget
Det andre laget med klær, mellomlaget, skal være isolerende og varmende. En litt tjukk ulltrøye eller fleectrøye er fint, siden begge deler transporterer fuktigheten videre fra det innerste laget. Dette er også plagget man kan ta av og på for å regulerere kroppstemperaturen i løpet av dagen. 

Det tredje laget
Det siste laget, ytterlaget, skal beskytte mot regn, snø og vind. Her er det gunstig om plagget har en eller annen form for ventilasjonsåpning så overskuddsvarmen slipper ut. Siden et barn gjerne springer mye rundt kan plagg uten ventilasjon resultere i at man blir våt av svette. Og om man blir svett blir klærne fuktige, og fuktige klær isolerer dårligere og avkjøler dermed kroppen. 

For å gjøre letingen etter de perfekte vinterklærne litt lettere har vi samlet massevis av best i test-klær på hjemmesiden vår. Om dere kombinerer disse klærne med våre storselgere kan dere sette sammen en skikkelig vinneroutfit til den kalde og sure årstiden! Velg blant massevis av farger, materialer og funksjoner. 

Best i test-vinnere innen funksjonsklær og sko!

kollage_1_bÄSTITEST_NO1.jpg

1. Didriksons vinterdress 2. Reima vinterdress 3. Didriksons fôret regntøy 4. Superfit vintersko


Storselgende tilbehør!

KOLLAGE_2_BÄSTITEST_NO2.jpg

1. Nordbjørn lue og votter 2. Nordbjørn undertøy 3.Fleecedress baby, Nordbjørn, Petite Chérie, Reima 4. Reima fleecejakke 5. Nordbjørn fleecehals

Psst, her finner dere alle best i test-varene 😉

Nøkkelen til at barana deres skal holde seg varme og tørre er altså antall kleslag, og at dere satser på gode materialer som puster. Dette prinsippet kan brukes til både småkjølig og skikkelig kaldt vær. Det gjelder bare å tilpasse plaggene etter utetemperaturen – og også typen av aktivitet man har planlagt. 😉 Husk også å ta av barna klær når dere går inn i varmen, selv om det bare er for en kort stund. Gjør man ikke det begynner man å svette, noe som fører til at man kjøles ned så fort man kommer ut igjen!